Trainen voor de Veluwezoom Trail

MTB Route Appelscha

Appelscha - Aankomende zondag staat voor mij opnieuw een spannend avontuur op het programma, de Veluwezoom Trail. Het wordt een leuke reünie van BMUT lopers. Léonie, Ingrid, Martine, Ritchie en ik staan aan de start. Daarnaast ook mijn medewaterdrager van afgelopen zaterdag John de Boer. Gert heeft toegezegd mogelijk ook nog even te komen, dus het wordt vast een gezellige dag. MAAR, er moet ook gelopen worden, 51 kilometer wel te verstaan. En daar moest dus voor getraind worden. In Appelscha!

Salomon XA 20Drie weken geleden had ik Ritchie gevraagd om mee te gaan deze zondag naar Appelscha. Op de weblog van Ronnie had ik eens wat gelezen over MTB-routes in Nederland die ook prima als Trail-training te gebruiken zijn. Vorige week heb ik een rugzak/camelbak van Salomon gekocht in Lelystad en die moest hoog nodig getest worden. Daarnaast heb ik weinig ervaring met het onverharde lopen en de hoogteverschillen.

Om 8 uur precies stond Ritchie bij mij op de stoep, wat voor mij een kort nachtje betekende omdat ik pas rond 1.00 uur in bed lag na de Zwolle Halve Marathon van de dag ervoor. Ik merkte ook dat mijn benen toch nog best vermoeid waren. Kwart voor negen vertrokken we, nadat we door een aantal mountainbikers de juiste richting op gestuurd waren. 

Het echte trainen met hoogteverschillen doe je niet in Friesland, daar zijn simpelweg geen heuvels aanwezig, maar er zaten wel een aantal venijnige kunstmatige klimmetjes in, gelijk al te beginnen met de eerste twee kilometer. Erg fijn voor benen die nog geen 12 uur geleden een halve marathon liepen. We lopen een mooi tempo van rond de 6 minuut per kilometer, ongeveer ook mijn doel voor aankomende zondag.

MTB Route Appelscha
Even de route kwijt. Rechtdoor of linksaf?

De route is schitterend, dwars door de bossen en over de open heide. Wat dat aan gaat is het alleen maar genieten. Uiteraard wel goed opletten met de langskomende mountainbikers, maar als je goed oplet merk je dat ze het verder geen probleem vinden dat die twee hardlopers hun terrein verkennen. De route zelf staat prima aangegeven met duidelijke bordjes met een driehoek en twee stippen daaronder. Dat kan niet missen. Hoewel, als er dan ineens diezelfde bordjes blauw en zwart aangegeven worden, ontstaat er even kortstondig overleg. We volgen de blauwe, de zwarte blijken de verbindingsroute te zijn naar een ander parcours in de buurt.

Na 2 uur en 28 minuten komen we terug bij de auto. 22 kilometer gelopen, prachtig parcours, nog wat kleine afstellingissues met mijn rugtas ontdekt en zeker de moeite van het lopen waard. We waren blij vroeg vertrokken te zijn, want tegen de tijd dat wij onze ronde rond zijn begint het echt druk te worden op het parcours. Dat betekend meer opletten en aan de kant gaan. Dit was prima zo!

MTB Route Appelscha
Best zin in shoarma, maar het vlees loopt weg…

En nu dus zondag 52 kilometer. Ik moet zeggen dat ik het best spannend vind. Vooral het stukje extra voeding probeer ik nog zoveel mogelijk bij te leren. We zullen het zien zondag. Ik kijk er naar uit!

 

Share |

Mooie omgeving om te lopen! Heb er, puur toevallig, anderhalve week geleden ook gelopen toen ik in Wapse zat met een familieweekend. smile

Vroeg me af: loop je een warming up vooraf? Het duurt, afgaande op de data van je Garmin, vrij lang voordat je hartslag oploopt. Tijdens een training is dat niet zo erg, maar tijdens een wedstrijd waar je een goede tijd wilt lopen is het prettiger als je hart direct mee wil met jouw tempo.

Veel succes alvast komende zondag! 50km is mij toch net even wat teveel van het goeie..

Netherlands Gepost door Maarten  op  06/16  om  12:18 PM

mooie voorbereiding voor de veluwezoom. Dat beloofd een mooie zondag te worden. Heel veel plezier alvast met de BMUT’er en de rest

Netherlands Gepost door RunningRonald  op  06/16  om  12:29 PM

Dat is wel heel gaaf lopen zo midden in een natuurgebied. Veel succes in het weekend!

Netherlands Gepost door Tiny  op  06/16  om  01:29 PM

Het was zondag ook aan mijn beentjes goed te merken dat er nog geen 12 uur eerder een halve marathon gelopen was.
We zien zondag wel wat dit avontuur ons zal brengen.

Netherlands Gepost door John  op  06/16  om  01:34 PM

Je bent er aardig goed op voorbereid zondag, veel succes en de groeten aan de anderen.

Netherlands Gepost door Koen Martens  op  06/17  om  10:13 PM

Hoi Pieter!
Het plan is om met ‘die andere Boer’ de laatste twintig kilometer mee te lopen, maar ben nog aan het uitzoeken wat een mooi instappunt is. Moet auto kunnen parkeren en na de loop ook weer terug kunnen vinden…
Tot zondag!
Gert

Netherlands Gepost door Gert  op  06/17  om  10:14 PM

Denk dat ik bij het tunneltje onder de A50 ga staan, dat is het 31 & 38 km punt. Het plan is om dan de laatste 20km met John mee te lopen.

Netherlands Gepost door Gert  op  06/18  om  10:29 AM

Mooie training voor de Veluwezoomtrail zo op een ATB-route (mooie tip; ik ga eens kijken of er in de buurt van Utereg ook iets te vinden is).
Succes alvast voor zondag; zal een mooie loop gaan worden met de bende

France Gepost door ruud verhoef  op  06/19  om  07:30 PM

Ben zeer benieuwd hoe het vandaag is gegaan.

Netherlands Gepost door Rik  op  06/20  om  09:35 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site