The biggest, the fastest and now the oldest!

Enschede Marathon 01

Enschede - Vier november 2007 liep ik mijn eerste volledige marathon, de New York marathon. De grootste/ bekendste marathon ter wereld. 20 september 2009 finishte ik mijn tweede marathon in Berlijn, op het snelste parcours ter wereld. En vandaag? Vandaag finishte ik EINDELIJK mijn eerste Nederlandse marathon en dat tijdens de oudste Marathon van Nederland. De Enschede Marathon!

Ok, ik moet eerst wat vertellen, voor ik het straks in reacties terug ga zien van Ritchie. smile Tijdens het lopen hadden we het over tijden en wat we wouden lopen. Ik zei dat we op dat moment de oudste marathon van Nederland aan het lopen waren. En voor deze oude dame moet je respect hebben en dus zei ik tot grote hilariteit dat we het rustig aan zouden doen zodat we zo lang mogelijk van haar kunnen genieten. Uhm, waarom noemde ik deze marathon nou een ‘haar’….. en nog wel een oude vrouw ook. I rest my case….

Runningman Running

Anyway, over de marathon. IK HEB EEN NEDERLANDSE MARATHON GEFINISHED!! YAHOO!! Ik had er ook slechts vier pogingen voor nodig. Maar goed, daar hebben we het niet over. Samen met Ritchie vanochtend 7 uur vertrokken naar Enschede. Het beloofde een prachtige dag te worden en wanneer wij rond half 10 onze startnummers ophalen hebben we alvast de grootste lol. Met twee opvolgende startnummers is Leeuwarden vertegenwoordigd! Rond tien uur treffen we ook Carmen en Kees die vandaag komen aanmoedigen en vlak voor de start komt ook Rinus aan rennen. Volledig bezweet vertelt hij wat een opgave het was geweest naar Enschede te komen. Maar hij is er, precies op tijd voor de start!

De hele groep bij elkaar
Het zooitje bij elkaar

Nog in het startvak zitten we te ouwehoeren en te twitteren. Zo gebeurd het ineens dat het starschot of kanonschot afgaat en we ineens moeten starten. De eerste 15 kilometer volgen we de pacers van 4.00. Het is al duidelijk dat het een warm dagje word en iedere drankpost wordt dankbaar gebruikt. Het waren er veel! Na 15 kilometer gaan Ritchie en ik samen iets versnellen, we zien Kees en Carmen weer en lopen voor de eerste keer richting Glanerbrug. Onderweg zitten we gek te doen, zingen we mee, groet ik iedereen die mij aanmoedigt omdat mijn naam op mijn shirt staat en moet ik ook nog even plassen. U begrijpt het, het gaat makkelijk.

WHAA!!
Bij zoiets denk je: Just smile and wave boys, smile and wave

In Glanerbrug zie ik ook mijn oom en tante staan langs de weg, super dat ze er ook even zijn en mij in actie zien! We gaan terug voor naar Enschede en voltooien het eerste rondje in 1:56. We gooien het tempo omhoog en willen proberen een negatieve split te lopen. Tussendoor moet er ook nog even gebeld worden door Ritchie naar zijn moeder. Reacties die ik hoor van toeschouwers zijn: ‘Hij is aan het bellen!! Dat doe je toch niet’ en ‘Zo, die heeft het ook niet moeilijk schijnbaar, zie hem dan!’. Ik lig dubbel. Ook in Lonneker, op zo’n 26 kilometer, hebben we opnieuw de grootste lol. Iemand begint heel hard mijn naam te roepen en het gevolg is dat de 150 man die daar staan allemaal er in mee gaan. We krijgen een groot applaus en zwepen de mensen alleen maar meer op.

Bij 30 kilometer maken we voor twitter nog even een foto van het bord, maar het is wel het eerste moment dat ik merk dat ook bij mij nu de kilometers gaan tellen. Het sprintje naar het bord en het daarna weer doorlopen doet even pijn. Ik kom nog een loper van Excellence tegen, één van onze sponsoren tijdens de BMUT die ook een stuk meegelopen heeft een maand geleden. Hij heeft het zwaar maar doet er alles aan om te finishen. We lopen door naar 35 kilometer waar ik het echt serieus zwaar begin te krijgen. De heuvel richting Glanerbrug doet pijn en ik verzuur in mijn bovenbenen. De weg terug naar Enschede is een korte doch hevige lijdensweg. Ritchie blijft gelukkig bij me en samen lopen we na 3:55 over de finish. Weliswaar geen negatieve split, maar het was simpelweg te warm.

30 km punt
Lol bij het 30 km punt!

We horen bij de finish dat de laatste lopers zelfs niet meer de laatste lus naar Glanerbrug mogen maken. Het verbaasd me niet, gezien het feit dat we de laatste 6 kilometers minimaal 4 ambulances hebben zien afrijden. Veiligheid was niet langer te garanderen en de organisatie grijpt daar goed op in.

Al met al heb ik een super gezellige marathon gelopen. Geen fratsen, geen oog op de klok, nee gewoon lekker lopen en lol hebben. Voor de verandering heel leuk, maar niet te vaak hoor! Over twee weken ga ik voor de PR op de 10 km en eind september voor een >3.30 op de marathon.

Ritchie, Kees en Carmen bedankt! Rinus, top gelopen, je had ons bijna nog ingehaald! Marathon van Enschede? Voor iedereen aan te raden! Reuze leuk, super gezellig, mooi parcours en super publiek!

Share |

Proficiat Pieter met je eerst Hollandse marathon.

Netherlands Gepost door Tiny  op  04/26  om  06:43 AM

Woehoeoeoeoeo, super Pieter! Je eerste uitgelopen Nederlandse marathon. Gefeliciteerd, dat er nog maar velen mogen volgen.
Leuke foto’s!!!

France Gepost door Petra  op  04/26  om  06:59 AM

The biggest, the fastest and the oldest, gelopen door a great runner!

Netherlands Gepost door M@urice  op  04/26  om  07:13 AM

Doelen bereikt!
Lol en je eerste NL marathon uitlopen. En dat ook nog onder de 4 uur. Top. Gefeliciteerd.

Netherlands Gepost door John  op  04/26  om  08:19 AM

nu nog op zoek naar de dunste en de dikste en je hebt een mooi 5-tal gelopen wink
Puik amusement in een mooie eindtijd. Later op ‘t jaar een half uuke er af, ok?

Belgium Gepost door geert  op  04/26  om  10:15 AM

Super gelopen onder zware omstandigheden. Gefeliciteerd met je eerste NL marathon.

Netherlands Gepost door Gerard Bartelsman  op  04/26  om  10:19 AM

geweldig verslag Pieter.. was er helemaal bij zo smile
Gefeliciteerd met je 1e NL marathon smile en je hebt idd respect gehad voor deze oude dame hihihi
Leuk dat je zo veel lol onderweg had, die BMUT heeft je absoluut een sterkere loper gemaakt.
Geniet lekker na!!

gr
RR

ps: dat groene beest.. is dat nu het monster met de hamer? smile

ps2: haha, mijn spamwoord is possible… kan niet beter he?

Netherlands Gepost door Ronald  op  04/26  om  10:24 AM

het bewijs dat je een sissieboy af bent grin goed gedaan man!!

Netherlands Gepost door martine  op  04/26  om  10:27 AM

Leuk verhaal,

Voor nog veel meer foto’s zie http://www.vongole.nl/enschedemarathon2010/

of

http://www.flickr.com/photos/vongole/sets/72157623930508998/

Europe Gepost door Willem  op  04/26  om  10:40 AM

Een hoop lol en een pracht marathon.
Helaas wel erg warm voor snelle tijden en uiteindelijk toch een prima tijd.
Ga je zien in Leeuwarden op 6 Juni.
Groet Rinus.

France Gepost door Rinus  op  04/26  om  01:34 PM

De lol straalt van je verhaal af! De foto’s zijn hardstikke leuk! Lekker om schijnbaar zo makkelijk en marathon te lopen!

Lekker uitrusten nu.

Netherlands Gepost door Triezz  op  04/26  om  03:20 PM

Whaaahaaaa!!! Ik heb minstens zoveel van jullie genoten. was elke keer een feest als jullie langskwamen. Echt lekker om zo ook eens relaxt een marathon te lopen. Krijg je heel verbaasde blikken onderweg. Vorig jaar deed ik hetzelfde en liep maar wat te filmen en te fotograferen. Echt top gedaan! Nu lekker nagenieten en herstellen. Mooie foto’s trouwens, hahaha.

France Gepost door Keesdeloper  op  04/26  om  03:29 PM

Zo is dat helemaal, gewoon lopen en genieten en de tijd, ach die doet er toch niet toe, als je er niet serieus ingaat en zeker niet in deze hitte. Proficiat Pieter, je 1e Nederlandse!
En nu, de 1-na-oudste, de 2-na-oudste, of houd je er een andere volgorde op na?

France Gepost door ruud  op  04/26  om  05:44 PM

Goed bezig kerel!

Ik doe het je (nog niet) na wink

Deze week maar even lopen!

Netherlands Gepost door Elroy  op  04/26  om  06:06 PM

Gefeliciteerd!! En heerlijk om zo relaxed te kunnen lopen, zit dus nog veel progressie in!
BTW: me like Madagascar wink

Netherlands Gepost door Andreavl  op  04/26  om  07:20 PM

Gefeliciteerd!!

Netherlands Gepost door .  op  04/26  om  07:23 PM

Amaaaaaaaaaai he did it!!!

Netherlands Gepost door Léonie  op  04/26  om  07:42 PM

hehe.. eindelijk de Ned. marathon.. en wat voor 1.. een zware.. en je hebt het volgens mij heel verstandig aangepakt en vrij makkelijk gelopen. super gedaan

Netherlands Gepost door hans  op  04/26  om  09:49 PM

En het bleef nog lang onrustig in Enskedeeeeeeeee.Jullie zijn 2x te zien geweest op TV Oost,dus bereomd in Tukkerland.Mooi verslag,mooie foto’s.Volgend jaar weer?

Netherlands Gepost door Jaco  op  04/26  om  10:13 PM

Mooi daggie ofnie? Keb ook ff je foto’s gejat. Was te lui om alles te downloaden enzo. #luiedonder

Netherlands Gepost door Ritchie  op  04/26  om  10:50 PM

Gefeliciteerd Pieter !
Leuk verslag !

groet Marco

Netherlands Gepost door Marco  op  04/27  om  06:06 AM

Die oudste dame was goed warm, dus 4 uur genieten wink
Jammer dat die negatieve split net niet lukte, maar wel goed en vrijwel constant uitgelopen. Gefeliciteerd met je eerste NL marathon.
Ik vond het leuk een eind met jullie mee te lopen.
Heb je nog een ijsje gepakt na afloop?

Netherlands Gepost door Martin  op  04/27  om  08:27 AM

Beetje laat, maar je zal vast nog wel ergens op die roze wolk zitten;-). Gefeliciteerd met deze marathon en je hebt er een leuke van gemaakt.

Netherlands Gepost door .  op  04/28  om  09:38 AM

geweldig het is je gelukt, van harte proficiat.

Netherlands Gepost door Koen Martens  op  04/29  om  09:49 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site