Strandtraining in Schevening. Fun en pijn gaan hand in hand!

Voor alle foto’s klik HIER!!

Scheveningen - Keesdeloper @RunningRonald Gaan we morgen vol gas met @TheRunningmanNL ?? Heb er zin aan. Friezen pijn doen. Gna-gna-gna

Duidelijke tekst van een man op oorlogspad cool hmm. Ik mocht mijn borst natmaken. Hardlooptraining met loopkanjers. Mannen die stuk voor stuk toptijden noteren op willekeurige loopevenementen. Met mijn bescheiden resultaten voelde ik mij als een brugklasser tussen de laatste jaars, ik mocht met de grote mannen mee!

En dus vertrok ik vanochtend vroeg naar Zwolle, waar Kees mij om kwart over 8 ophaalde van het station. Rond tien uur arriveerden we in Alphen aan de Rijn en schudden we Ronald en Rik de hand. Na een heerlijk kopje espresso vervolgden we onze weg naar Scheveningen waar we dan eindelijk zouden gaan lopen.

Hardloopkanjers!
Hardloopkanjers V.L.N.R: Marco, Rik, Roy, Hans, Kees, Ronald en TheRunningman

In Scheveningen troffen we Marco, een trouw volger van hardloopblogs, Hans en onze gids voor vandaag Roy! Gezevenen liepen we naar de boulevard, lieten nog snel een foto maken en vertrokken het strand op. Warm lopen? Dat kan ook op het strand! Bikkelen dus! Met een tempo dat iets boven de 5 minuut per kilometer lag liepen we in de richting van Kijkduin, wisselend over het strand en stukjes verharde weg door de duinen.

Leuke van de run was dat ik op deze manier nader kennis maakte met deze grote loopjongens, die ik vooral van hun gigantische prestaties ken. Marathons van rond en onder de 3 uur, 10 kilometer runs van ruim onder de 40 minuten, do I have to say more. Marco kende ik eigenlijk helemaal niet, maar ik kon met hem het nog even fijn over auto en autosport hebben. Zo, mijn twee favoriete hobby’s weer gecombineerd.

Na ruim een uur gelopen te hebben brengt Roy ons naar een schitterend uitzichtpunt op onze weg terug. Het is super helder en we zien ruimschoots voorbij Scheveningen. Enig nadeel is dat het ook flink klimmen is. De pijn van de halve marathon van zondag begint langzaam omhoog te komen. Nog knapper daarom is het feit dat Hans meeloopt. Die liep zondag de volledige marathon in Amsterdam, nog onder de 3:30! en vandaag opnieuw bijna 23 kilometer.

Terug door de Haven

Wanneer we afdalen naar beneden ligt er een bunker uit de tweede wereldoorlog vlak onder ons. We maken wat grapjes over het feit dat er een cadeau door de Duitsers is achtergelaten, lopen volledig naar beneden en zullen dan op gelijke hoogte het bunker passeren. Die grapjes komen ons, maar met name Ronald, duur te staan…….

Ineens gebeurd het totaal onverwachte. De asfaltwegen zijn door de duinen heen erg slecht. Veel omhoog gekomen stukken, andere stukken zijn volledig verdwenen. Maar iedereen let goed op tot dan was er geen probleem. Maar exact op het punt waar de bunker ligt struikelt Ronald over een stuk omhoog gekomen asfalt. Als een volleerd judokampioen draait hij nog op zijn schouder en vangt de ergste klap met zijn hand op. Gevolg: Een zere schouder, schaafwond op hoofd en schouder en een bloedwond op de hand. We overleggen wat we gaan doen en besluiten direct de duinen uit te lopen richting bewoonde wereld.

In de bewoonde wereld lopen we direct tegen de atletiekvereniging van Haag AV. Deze bieden uitkomst met ontsmettingsmiddel en een pleister. Ronald is weer gefixed en wij vervolgen onze weg. Al deze stopjes hebben mij geen goed gedaan. De pijn van Amsterdam is nu echt voelbaar. Het laatste stukje strand doet pijn en op mijn tandvlees komen we weer aan op de boulevard. Hans blijkt zelfde pijntjes te voelen en ook van Marco is het beste eraf. Ronald, al zelfbenoemd tot RollendeRonald.nl, kan nog sprintjes trekken met kinderen uit Scheveningen, dus daar blijkt nog genoeg adrenaline in te zitten na zijn val.

Haring Happen

Op de Boulevard happen we nog een haring, onder het verbaasde oog van de passerende mensen. Wat doen die 7 malloten in hardloopkleding daar nou? Ik krijg nog een paar goede tips van Rik om vreemde dingen mee te maken (hardlopen na het eten van haring, of patat, veel bier enz) en besluit ze maar naast mij neer te leggen. ..

Terug in Alphen worden we getrakteerd door Ronalds vrouw Miranda en hun kinderen op een luxe lunch. Soep, broodjes, precies wat we nodig hebben na zo’n run. Heel erg bedankt daarvoor!

De dag was geweldig, veel kilometers gemaakt, spierpijn gekregen, maar vooral heel veel plezier gehad. Allemaal heel erg bedankt daarvoor! 

Data van de loop volgens RollendeRunningRonald: 2:02 uur, 22,7KM, 5;24min/km. (Garmin data)

Filmpje van RR over de dag!:

 

Share |

Als i dit verslag lees is het een beetje zout in de wondjes dat ik niet mee kon.

Netherlands Gepost door Tiny  op  10/21  om  05:50 AM

jij de fun, RR de pijn: mooi als alles netjes verdeeld is wink

Belgium Gepost door geert  op  10/21  om  07:12 AM

Hoi Pieter

Het was een super leuke dag en gezellig met je kennis te maken !

Groeten Marco

Netherlands Gepost door .  op  10/21  om  07:36 AM

Toch top dat je 23km eruit geperst hebt. Klasse Pieter!! Was idd super gezellige dag, ik heb lekker gelopen en veel gelachen. Mooi verslag. Ennneeeuu…. dat van die Friezen pesten was een grapje hoor!! wink

Netherlands Gepost door KeesdeLoper  op  10/21  om  08:39 AM

hoi Pieter. Zal je verhaal te lezen in de wachtkamer bij de dokter. Kreeg rare blikken waarom ik zo zat te gniffelen smile)
Geweldig verhaal, het was super gisteren en leuk dat je erbij was. Heb genoten.. maar was het toch de vloek van de Duitsers??

Zaterdag doen we dit feestje nog even dunnetjes over met de bloggers in Steenwijk! Tot dan
Gr
RR

ps: zet het filmpje even om naar de nieuwe versie: http://www.youtube.com/watch?v=A6D5ZKyHTGQ

daar loopt het geluid wel synchroon

Netherlands Gepost door Ronald  op  10/21  om  08:56 AM

@ RR: Vanavond thuis pas ik hem even aan!! smile

@ Keesdeloper: Dat had ik door hoor, haha, daarom vond ik het ook zo leuk om even te gebruiken.. wink

@ Geert, dat vond ik ook wel goed geregeld.. :p

@ marco: Same here!

@ Tiny, ja, was zonde, hoewel, nog zo’n looptopper erbij en ik had echt niet kunnen volgen.. smile

Netherlands Gepost door Pieter  op  10/21  om  01:15 PM

Altijd top zo’n (mini)webloggersloop. Vooral aan het strand

Netherlands Gepost door hans  op  10/21  om  01:33 PM

Mooie strandtraining zo met zijn allen.
Voor liefhebbers van meer strandlopen: http://www.rondje-guus.nl

Netherlands Gepost door Martin  op  10/21  om  02:25 PM

Ziet er fantastisch en gezellig uit die training in Scheveningen.

Netherlands Gepost door jacqueline  op  10/21  om  03:48 PM

Mooie strandtraining.Zo te lezen was een super dag.

Groet Mo

Netherlands Gepost door Mo  op  10/21  om  08:37 PM

Nog een dikke week slapen en dan is er weer zo’n mooi loopje grin

Zie je de 31e toch Pieter.

Netherlands Gepost door Koen Martens  op  10/21  om  08:50 PM

Ben helemaal jaloers en heerlijk die mannen zo met elkaar op het strand, echt leuk…
Groet Rinus.

France Gepost door rinus  op  10/21  om  10:12 PM

Hahaha, echt gelachen om je verslag. Was een gezellige boel met uitzondering van RR’s snoekduik…...volgende keer toch maar overwegen een daggie vrij te nemen

Netherlands Gepost door Léonie  op  10/22  om  12:53 PM

Moet een gave loop geweest zijn, behalve de snoekduik van Ronald. Lekker aan het water, harinkje happen..en je maakt een hoop kilometers!

Netherlands Gepost door John  op  10/24  om  04:08 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site