NNJO speelt Gerswin

NNJOGroningen - Ik ben niet een frequent concertbezoeker. Sterker nog, ik doe dat eigenlijk te weinig. Gelukkig stuurde mijn Groningse vriendinnetje Lindy mij vorige week een berichtje met de vraag of ik ook zin had om haar premiŤreconcert bij te wonen van het NNJO, het Noord Nederlandse Jeugdorkest. Ja, graag!

Het werd een hele leuke avond. Het NNJO is een soort kweekvijver voor muziektalent uit de vier noordelijke provincies tussen de 16 en 30 jaar. Slechts anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor dit harmonieorkest en na flink wat audities stond er afgelopen zondag een zeventig koppen tellend orkest. En met verve!

Voor mij persoonlijk werd het nog even stressen. Ik was nog nooit in de Oosterpoort in Groningen geweest en het koste mij ruim een half uur voor ik het gevonden had. Ik dacht dat ik wist waar het was, maar kwam dus bij de verkeerde schouwburg uit. Even na acht uur parkeerde ik uiteindelijk toch mijn auto in de juiste parkeergarage en spoedde mij naar de kleine zaal in de Oosterpoort.  Ik kon nog net een plaatsje bemachtigen in de volle zaal en niet veel later werden we door Peter Zwerus welkom geheten. Hij praatte de avond aan elkaar op een zeer ontspannen en plezierige wijze.

Gershwin

De avond zelf stond dus in het teken van Gerswin, een Amerikaanse componist die vooral bekend werd door een groot aantal musicals waar hij de muziek voor schreef. Gerswin zelf stond liever bekend om zijn muziekstukken waarin hij de grens opzocht tussen klassieke muziek en het opkomende Jazz. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ĎAn American in Parisí die ook afgelopen zondag uitgevoerd werd.

Het NNJO werd officieel toegesproken door de Commissaris van de Koningin van Groningen: Max van den Berg. Deze sprak lovende woorden over het nieuwe initiatief waarbij hij wel vergat te vermelden dat de vier noordelijke provincies betreft, in plaats van Groningen, Overijssel en Drenthe.

Daarna werden in achtereenvolgens An American in Paris, They canít take that away from me, Rhapsody in Blue, Embraceable you en Strike up the band ten gehore gebracht. Bij Rhapsody Blue werd de pianosolo op indrukwekkende wijze uitgevoerd door Eloy Orzaiz Galarza, een Spaanse pianist die eerder onder andere optrad voor de Spaanse overheid. Erg mooi.

Maar ook de rest van de avond was meer dan de moeite waard. Het orkest staat als een huis. Het gastoptreden van Jeroen Rienties als zanger bij twee nummers is geslaagd en de leden van orkest stralen enthousiasme uit. Dat de bezoekers ook erg onder de indruk zijn blijkt wel uit de reacties die vanuit het publiek komen. Deze stonden na het bijna twee uur durende optreden letterlijk op de banken. Een uitstekende start dus voor een waar talentenorkest. Het volgende optreden staat gepland in ItaliŽ deze zomer, maar daarna zijn ze 27 september te bewonderen in Hof van Saksen. Kaarten te bestellen op NNJO.

 

Share |

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog CategorieŽn

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site