Marathon van Utrecht: Het verslag

Utrecht - Maandagochtend 6 uur gaat mijn wekker. Marathonday! Mijn eerste nationale marathon staat op het punt van beginnen. Snel in de kleren en dan naar Utrecht. Al onderweg heb ik heel veel zin in koffie, maar op deze tweede paasdag blijken alle tankstations nog gesloten. En dat terwijl ik in tegenovergestelde richting er wel drie heb gezien die wel de luiken geopend hadden.

Net na acht uur parkeer ik mijn geleende bolide op P3 van de Jaarbeurs. Even snel start en finish bekijken en toen naar binnen om het startnummer te bemachtigen. Omdat ik zo vroeg was, was er geen rij te bekennen en binnen 2 minuten ben ik voorzien van startnummer 457. Voor het eerst voel ik de spanning en weet ik dat het gaat beginnen.

Marathon Utrecht 01Als ik dan ook eindelijk mijn koffie bemachtigd heb geniet ik even van het moment en loop daarna de expo over om te zoeken naar het weblogpunt. Onderweg wordt ik aangesproken door Tiny, die als supporter aanwezig is in Utrecht na zijn respectvolle marathon van vorige week. Met hem loop ik naar het webloggerspunt en begroet daar alle andere supporters en deelnemers. Om half 10 arriveren mijn steuntroepen voor vandaag. Broer Willem en zijn vrouw Olga zullen op de fiets zo veel mogelijk locaties bezoeken terwijl mijn zusje Rianne en haar vriend Jordi vooral het start/finish gedeelte ‘beschermen’. Genoeg steun dus! We lopen terug naar de Expo waar nog net het fotomoment van de webloggers meegepakt wordt. Wie heeft de foto waar ik ook op sta?! Ik wil hem graag!!

Ik loop naar de start waar ik de ballonnen voor 3.30 peaceteam opgesteld zie staan. Ik wil bij aansluiten, omdat dat mijn doel is voor vandaag. Na een rustige start, wat een verschil met deelnemersgroepen in New York en Berlijn waar je 40.000 en 20.000 deelnemers hebt, loop ik de eerste 12 kilometer goed mee. Opvallend vind ik dat het peaceteam niet een strak tempo aanhoud, iets dat ik later ook hoor van Koen. Het tempo wisselt heel erg per kilometer.

Marathon 

Na een kilometer of 14 krijg ik veel last van de warmte met het huidige tempo. Mijn hartslag gaat verontrustend omhoog en ik laat het peaceteam lopen. Kapot lopen heeft geen zin. Rond kilometer 18 merk ik ook dat ik te weinig gedronken heb, maar gelukkig is daar mijn reddingsploeg! Willem en Olga staan op 21 kilometer en ik stop even om wat te drinken. Het doet me goed en met een goed gevoel hervat ik de loop.

Het publiek onderweg is geweldig. Overal waar mensen staan wordt ik aangemoedigd en mijn naam op de borst blijft een geweldige motivator voor het publiek. Vooral wanneer ze in groepjes staan is het iedere keer raak. Dan hitst de één de ander op en wordt mijn naam veelvuldig geschreeuwd. Ik zeg dankbaar dankjewel terug.

Marathon Utrecht 04Op kilometer 26 in een stuk niemandsland, gaat het helaas fout. Mijn linker knie begint eerst te irriteren en daarna echt pijn te doen. Ik stop, rek en strek, masseer en baal, maar niets helpt. Een stukje hardlopen wil wel weer, maar uiteindelijk is het niet voldoende. Twee kilometer later besef ik dat het een lijdensweg wordt. Het is dezelfde pijn die ik na afloop van New York had en die mij maanden kostte om te herstellen. Ik wil dat nu niet. Nog even zwaai ik bij het weblogsteunpunt, maar een kilometer later bij Willem en Olga stap ik definitief af. 31 kilometer, het worden er niet meer.

Vlak voor het punt waar ik afstap loop ik Koen tegen het lijf. Zijn bovenbenen zijn geblokkeerd en ook hij loopt niet door. We besluiten gezamenlijk terug te lopen naar Utrecht, maar door mij onbekende redenen raken we elkaar ook weer kwijt. Terug in Utrecht herenigt de familie zich en kan ik nog even douchen bij de ouders van Olga, wanneer we met z’n vijven nog wat drinken op het terras in de stad.

Ondanks dat ik hem (weer) niet uitgelopen heb, moet ik zeggen dat ik geen slecht gevoel heb overgehouden aan Utrecht. Het was warm, maar het parcours wat mooi en het publiek geweldig. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij voor revanche. En wanneer er dan weer een weblogkampioenschap is, dan ga ik zeker voor dat podium! 

Jordi heeft de dag nog even op film vastgelegd. Is een mooie compilatie geworden! Kijk op youtube zelf voor de HD-variant!

Share |

vind het een zeer mooi filpje. Knap gemonteerd met die muziek erbij ... kan je volgend jaar zo eentje mét finish erbij laten maken aub? Je fans zullen je eeuwig dankbaar zijn ...

Great Britain (UK) Gepost door geert  op  04/14  om  11:57 AM

Later zul je beseffen dat dit filmpje een waardevol document zal zijn. Herinneringen zijn immers altijd waardevol. Het is je leven!!

Netherlands Gepost door Tiny  op  04/14  om  12:42 PM

Jammer dat je het niet hebt gehaald. En dat wij niet snel genoeg hebben gelopen om je te kunnen filmen bij het keerpunt. Volgende keer in Leeuwarden? Zeker leuk om te filmen!

Netherlands Gepost door .  op  04/14  om  12:57 PM

Fraaie film! Je gevoel was goed Pieter en dat is belangrijk. De omstandigheden waren heftig en jouw marathon komt weer wel.

Netherlands Gepost door John  op  04/14  om  06:55 PM

Mooie herinnering die film

Netherlands Gepost door hans  op  04/14  om  07:11 PM

Blijft balen, maar wel verstandig.
Mooie film en een mooi om te zien hoe jullie voorbereidingen gingen.
Op naar de volgende marathon, Hoorn 17 Mei?.
Groet Rinus.

France Gepost door Rinusrunning.  op  04/14  om  08:00 PM

He Pieter,

Jammer dat het ook bij jou niet wilden.

Ik stond even op een tv scherm te kijken.
En vond terug lopen naar jullie te ver.
Heb daarna vervoer geregeld.

Gr

Koen

Netherlands Gepost door koen  op  04/14  om  09:21 PM

jammer pieter, op naar de volgende!

Netherlands Gepost door martine  op  04/14  om  09:43 PM

mooi verslag Pieter en de film is super.. jammer dat het niet wilde.. maar daar hadden er meer last van smile.. volgende keer ga jij weer vlammen!

Netherlands Gepost door RunningRonald  op  04/15  om  09:58 PM

Balen is dat. Uitstappen na zo’n lang voortraject.
Al die uren maar ja het is wel goed dat je geen naar achteraf gevoel hebt van had ik maar…
Ik kreeg van de echte kenners (ervaren marathonlopers) te horen “sla geen enkele drinkpost over” Zo gezegd zo gedaan en heb daar achteraf geen spijt van gehad. Toch kwam ik ‘n dikke 4km te kort.
Maar ja net wat je zegt een snelle tijd zo op je 1ste marathon. Volgend jaar zeker weer….
We hebben de smaak te pakken.

Netherlands Gepost door Patrice Pauw  op  04/16  om  09:56 PM

Kijk, zo’n filmpje maakt dat je die hele dag wederom beleeft. Super gedaan door Jordi…leuk muziekje erbij, prima
Lachen bij het eerste stukje, je komt aan lopen,  zwaait, gaat onder het viaductje door, kijkt achterom om te kijken of ze ng wel filmen….lol

Koppie omhoog Pieter, volgende keer ga je wel op de film tijdens je finish.

Netherlands Gepost door Petra  op  04/17  om  01:40 PM

Ik kwam je filmpje op You-Tube tegen errug leuk. Spijtig dat Utrecht niet naar wens liep voor je. volgende keer beter hoop ik voor je

Netherlands Gepost door Rik  op  04/21  om  08:49 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site