Groet uit Schoorl, het hele verhaal

Zo is hij er, en zo is hij weer weg. Ja, het was niet heel netjes dus mijn excuses naar de massaal opgekomen webloggers in Schoorl! Ik had oprecht nog even het plan om wat te drinken bij de klimduin, maar tijdens de run bedacht ik mij meer en meer hoeveel huiswerk er nog op mij thuis ligt te wachten. Ik kon mij niet vrij maken en heb het hazenpad genomen. In Alphen (als Ronald tenminste open huis heeft smile )  blijf ik er wel bij.

Het was een ware happening vandaag. Vanochtend in alle vroegte vertrokken naar Alkmaar om daar de auto achter te laten en de bus naar Schoorl te nemen. Het was een kort nachtje na een gezellige verjaardag gisteren, maar het ontbijt bij mijn zusje was goed dus wie klaagt?

In Schoorl ontmoet ik veel, heel veel webloggers. Sommigen had ik vorig jaar al gezien bij Ronald, veel anderen geef ik vandaag voor het eerst een handje. En sommigen zie ik wel staan, maar zijn zo druk in gesprek dat ik dat besluit uit te stellen tot na de run. Het werd hem daarna alleen niet meer, dus dat wordt vast Alphen of Utrecht! Mijn favoriete loopster ontmoet ik ook weer, helaas wel geblesseerd, maar ze kan haar arm in ieder geval weer gebruiken: Petra!

Groepsfoto
Foto met dank aan Ronald

Na de nodige fotomomentjes vertrek ik naar de start. Hoewel ik op mijn weg naar Schoorl sneeuw, regen en hagel gehad heb, is de lucht nu blauw en schijnt het zonnetje. Ik baal al dat ik mijn zonnebril in de tas heb laten zitten. Wel word ik tijdens het lopen blij van mijn keuze voor de korte broek. Het is warm, echt warm voor deze tijd van het jaar. Na 5 kilometer zijn de muts en handschoenen al verleden tijd en een kilometer later gaan zelfs de mouwen omhoog.

De run zelf kent een zeer dubbel gevoel voor mij. Mijn start is, net als in Egmond, zwaar. De eerste vier kilometer moet ik echt doorbijten. De support van Petra is dan ook zeer welkom bij de tussentijdse doorkomst over de finish. Na vijf kilometer pak ik een tempo op van ongeveer 4:30 per kilometer. Het wil alleen niet echt makkelijk. Ik heb het benauwd en mijn hartslag is al vanaf de start veel te hoog. Gelukkig komt er een lange afdaling waar ik even op adem kan komen, maar de hele loop door blijf ik benauwd.

Groet uit Schoorl2
Foto met dank aan Bjorn

De doorkomst na 10 kilometer is in 43.30. Ik zit goed op schema voor een tijd rond de 1 uur 30. Maar opnieuw slaat de benauwdheid toe en zie ik mijn hartslag stijgen tot een verontrustende hoogte. (Bijna 190). Ik laat het tempo los, weet dat een 1 uur 30 er niet in zit en denk dan maar freewheelend naar de finish te gaan. Foutje, want na 16 kilometer voel ik ook nog eens kramp in mijn rechter kuit. Moet dan alles vandaag moeilijk gaan? Ik loop er dwars doorheen. Wetend dat ik morgen wel dikke spierpijn zal hebben. Twee kilometer voor de finish zie ik Bjorn foto’s maken en zwaai nog even. Ik ben er heilig van overtuigd dat mijn PR zo rond de 1:37 staat en weet dat deze onhaalbaar is vandaag. Op 1:39.57 klok ik mezelf af. De officiële uitslag telt daar nog één seconde bij.

Als ik mijn kleren heb opgehaald sms ik naar runningneef Michel de uitslag. Hij vertelt mij dat mijn PR precies 32 seconde sneller staat. Had ik dan toch door moeten zetten? Nou ja, as is verbrande turf. Het gaat in ieder geval negen minuten sneller dan in Egmond en ik weet dat die PR’s echt dit jaar wel verbroken gaan worden.

Groet uit Schoorl Uitslag

Share |

Moeilijk hè zo’n halve.
Die 43.30 op de 10 is keigoed, maar ja dan ben je net op de helft.
Ik kom morgen lezen hoe het met de kuit is.

France Gepost door Hardloper Hans  op  02/08  om  08:54 PM

Een hele mooie tijd Pieter! Super gedaan!

Netherlands Gepost door GertN  op  02/08  om  09:16 PM

sorry, verkeerde plekje: hier moet de reactie: super gedaan Pieter!! Leuk om je even gesproken te hebben… en ja, foto’s mag je altijd jatten en ja, het openhuis gaat door

Netherlands Gepost door RunningRonald  op  02/08  om  11:40 PM

Keurig werk geleverd Pieter. Volgende keer herken ik je beslist wat sneller;-)

Netherlands Gepost door Tiny  op  02/09  om  07:43 AM

In de categorie “gelukkig hebben we de foto’s nog” kan ik je melden dat jij op http://www.flickr.com/photos/runoutofhell/sets—> map Groet uit Schoorl Run 2009 staat. Je bent te zien op foto’s 254-255-256. Leuk je weer gezien te hebben ; jammer van de afterparty maar prioriteiten moeten soms gesteld worden. Het leven van een topatleet gaat niet altijd over rozen.

ps: Wie zei vorige week ook al weer dat Schoorl een snel parcours was waar je een pr kan lopen ? ? ?

Netherlands Gepost door Bjorn Paree  op  02/09  om  08:40 AM

@ Hardloper Hans: Ja klopt, maar de benen voelde lange tijd goed. Ach. Volgende keer beter smile

@ GertN: Bedankt!

@ RR: Ik zie dubbel volgens mij, lees 2 keer hetzelfde :p. Tot in Alphen!

@ Tiny: Haha, dat herkennen had ook van mijn kant gekund. Er waren nogal wat mensen daar!

@ Bjorn! Ik heb mezelf gevonden! Wat een foto’s. Straks even allemaal bekijken
En ja, je had gelijk. Het parcours leent zich idd voor een snelle tijd. Ik had het zwaarder verwacht.

Netherlands Gepost door Pieter  op  02/09  om  10:01 AM

Heeeeee Pieter! Superleuk om je weer even gezien te hebben. Waarschijnlijk ging je veel te snel om je op de 14km nog even van een kleine yell te voorzien. Je tijd is geweldig!
Wat een lol daar in de sporthal met die hele meute bloggers hè?

Netherlands Gepost door Petra  op  02/09  om  05:49 PM

Links om of rechts om je gaat binnenkort een dik pr lopen. Dit was een zware halve en niet te vergelijken met een wegwedstrijd. Je hebt prima gelopen….

Netherlands Gepost door Ton  op  02/09  om  08:50 PM

Ik vrees dat we langs elkaar heen gelopen zijn, Pieter..het was ook zo druk. Maar je hebt een fraaie tijd gelopen, hoor.

Netherlands Gepost door John  op  02/09  om  09:49 PM

Leuk je ontmoet te hebben Pieter. En je hebt lekker snel gelopen. Tot de volgende keer

Netherlands Gepost door hans  op  02/09  om  09:54 PM

Die por zit zeker in de lucht Pieter.

Zie je in Alphen

Netherlands Gepost door Koen Martens  op  02/10  om  10:16 PM

Bedoel PR

Netherlands Gepost door Koen Martens  op  02/10  om  10:17 PM

knappe prestatie, Pieter! En dat PR, welja ... achteraf heb je altijd wel het gevoel van ‘had ik maar even doorgezet’, maar daar koop je niks mee. Je PR zal er de volgende keer wel aan geloven!

Great Britain (UK) Gepost door geert  op  02/11  om  02:49 PM

Ik ga je zien bij running Ronald.
Groet Rinus.

France Gepost door Rinus  op  02/12  om  04:04 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site