Duurloop trainen met Petra!

Duurloop met Petra

Driebergen - Er zijn een boel do’s and dont’s als het om een titel gaat. Één daarvan is dat je geen leestekens gebruikt in een titel. Deze titel krijgt echter een uitroepteken, want trainen met Petra is een groot uitroepteken. Begin een 35 kilometer loop met 5 lopers en een fietser en kom aan het einde slechts met twee personen aan. Het kan allemaal in Driebergen!

Nah, oke, het lijkt allemaal smeuïger dan het in werkelijkheid is. Afgelopen week deed Petra een oproep wie haar wou vergezellen met haar 35 kilometer lange duurloop ter voorbereiding op de Berlijn Marathon. Na mijn langste duurloop vorige week met Ritchie leek me dit erg leuk. Petra bood aan dat ik bij Erik en Petra kon slapen de avond er voor, zodat ik niet onmenselijk vroeg naar Driebergen hoefde te reizen. En zo sliep ik zomaar voor de tweede keer dit jaar in Driebergen! De vorige keer was natuurlijk niet meer dan een veredeld hotel, omdat we na de tweede etappe van de BMUT na middernacht aankwamen en ’s ochtends om 9 uur alweer vertrokken na een heerlijke massage. Nu had ik wat meer tijd om ook eens Erik te leren kennen en James Bond te kijken. smile

Zondagochtend 7 uur wordt ik na heerlijk geslapen te hebben wakker, eet even goed en dan gaat het avontuur beginnen. John heeft het plan om ongeveer 30 kilometer mee te lopen, Leo begeleid ons op de fiets. Daarnaast lopen Erik en zijn vaste traingsmaatje (v) waar ik de naam van ben vergeten mee voor ongeveer 17 kilometer. De omgeving is schitterend,vooral omdat je alleen maar door de bossen zwerft. Voor mij als ‘asfaltrunner’ opnieuw een belevenis om van te genieten, net als dat ik deed in Apeldoorn met de harloop4daagse en tijdens de VeluwezoomTrail.

Duurloop met Petra
Leo kwijt, Petra helemaal ontdaan

Als we een pittige klim moeten doen zegt Petra tegen Leo dat hij dat niet met de fiets kan doen. Hij moet rechtdoor en dan links aanhouden, dan zien we elkaar vanzelf weer. Uhu, je voelt hem al aankomen. NOOIT meer wat van gehoord. Ik twitter, bij gebrek aan mobiel nummer, driftig om hem terug te vinden, maar zonder resultaat. Leo zien we pas weer terug bij Petra thuis.

John geeft na 24 kilometer aan dat hij een locatie weet waar zijn vrouw hem kan ophalen en zwaait ons vaarwel. Hij loopt niet de hele 30 km mee, omdat we eigenlijk toch iets te snel lopen. Ook een beetje ongewild. Petra lijkt in topvorm en dendert na een rustige eerste uur continu met zo’n 5:40 per kilometer door. Ik voel me prima en volg en geniet wel. We praten lekker, maar vallen ook regelmatig even stil, of zoals Ritchie dat zo mooi omschrijft: “Even in je eigen bubbel.”

Na 34 schitterende kilometers lopen we weer Driebergen in. Petra krijgt het moeilijk en ik begin ook moe te worden. We tellen de laatste kilometer af. Petra geeft aan bij 35 kilometer ook echt te stoppen! We wandelen de laatste 500 meter naar haar huis toe, waar de tuinslang even op de benen gezet wordt. Wat een super idee is dat! Mijn bovenbenen liepen bij het uitlopen volledig vol, maar met deze verkoeling van de tuinslang gaat het weer een stuk beter.

Al met al een zeer geslaagd avontuur. Leo heeft gelukkig wel de weg naar Petra’s huis gevonden dus daar lachen we nog een keer goed om het gekke avontuur en na een heerlijke lunch vertrek ik weer naar Leeuwarden. We zien elkaar zeker weer in Berlijn!!

 

Share |

Het was leuk om je zo te leren kennen, tijdens een prachtige en gezellige loop.
Mijn 30 net niet volgemaakt, jullie tempo net iets te hoog voor mij als LLD. Toch jammer dat ik rondje Henschotermeer niet heb meegelopen, had de 30 dan toch (bijna) vol kunnen maken.
Tot een volgende keer!

Netherlands Gepost door John, running cobbler  op  08/24  om  05:53 AM

Hahahaha, ik moet alweer lachen. Wat een mop hè? Het was zo gezellig dat je meeliep en zo onze omgeving een beetje hebt leren kennen. Die laatste km was afschuwelijk, gelukkig werden we nog getrakteerd op de 2 reetjes.
Tot in Berlijn Pieter, jij gaat daar ook een wereldtijd neerzetten! I’m sure of it.

Oh btw, het is Yvonne. Erik’s trainingsmaatje.

France Gepost door Petra  op  08/24  om  05:58 AM

Een mooie omgeving om te lopen met een prima guide, fun verzekerd.

Netherlands Gepost door John  op  08/24  om  07:27 AM

Neem Petra mee en je hebt altijd plezier. Zet Pieter ernaast en je hebt dubbel plezier. Mooie training!

France Gepost door Keesdeloper  op  08/24  om  07:39 AM

Ha, mooie omgeving om te lopen! Ga er zelf vooral wel eens met de racefiets heen vanwege de hoogteverschillen.

Al een idee van je streeftijd voor de marathon Pieter? Wordt 3:30:00 een optie?

Europe Gepost door Maarten  op  08/24  om  08:49 AM

mooie training met je Berlijn vriendinnetje!! En ja, met Peet lopen is altijd feest!!

Netherlands Gepost door RunningRonald  op  08/24  om  09:52 PM

Petra stil ! hoe flik je dat grin

Netherlands Gepost door Koren Martens  op  09/05  om  11:24 AM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site