De oplichter Geert Wilders

Den Haag - Ik wil me er eigenlijk niet echt aan wagen, maar ik doe het toch. Want het irriteert mij mateloos. Geert Wilders schreeuwt al weken, maanden, jaren moord en brand. Het woord cordon sanitaire viel in het einddebat weer veel te vaak. De verdediging inschieten, daar is Wilders een master in. Maar verantwoordelijkheden nemen voor zijn daden? Nee, daar heeft hij niet van gehoord. En dat moet onze nieuwe premier worden?

Waar gaat het nu precies om? Wilders stelt zichzelf verkiesbaar voor de Europese verkiezingen als lijstduwer. Daarmee loop je het risico om gekozen te worden. Per slot van rekening is ons kiesstelsel nog altijd zo dat, wanneer je genoeg stemmen krijgt, je met voorkeursstemmen de kamer in komt. En dat is precies wat er nu gebeurd is. Maar nee. Wilders stond alleen op de kieslijst voor het plaatje, maar niet om verantwoordelijkheden te nemen.

Wat gebeurd er straks met Wilders als premier? Wat gebeurd er als er dan rellen uitbreken, of mensen elkaar gaan afslachten in een rassenoorlog zoals Wilders die nu aan het creŽren is? Is het dan de schuld van links, omdat ze hem niet helpen. Of is het dan de schuld van de VVD, omdat die hem ooit uit de partij gooiden? Want Wilders zijn schuld, nee, dat is het nooit. Wilders kan alleen maar haat zaaien, geen oplossingen oogsten.

Ik maak mij er wel zorgen om, vooral omdat ik denk dat Wilders gevaarlijk kan worden. Mensen luisteren naar dat geblaat. Sterker nog, mensen geloven het. Maar, zoals mijn slimme neefje van 5 ooit al zei: ďJe praat veel, maar je zegt zo weinig.Ē I rest my case.

Share |

Ik heb diezelfde angst. Of is het teleurstelling dat er nog mensen zijn die naar hem luisteren. Wat zouden we als natie, misschien zelfs wel als mens, diep gezonken zijn als zo iemand kans ziet om president te worden.

Netherlands Gepost door Tiny  op  06/11  om  02:08 PM

Het is net als met Pim. Die ging ook altijd in de ankers hangen en iedereen trapte er in. Het zal mij niets verbazen als ook Wilders nog een aanslag te verduren gaat krijgen. Denk echter dat hij nooit de absolute meerderheid zou kunnen halen en altijd in de oppositie plaats zal moeten nemen. Laten we hopen dat het nooit zo ver gaat komen en Nederland weer eens na gaat denken

Netherlands Gepost door .  op  06/11  om  05:59 PM

Helemaal geen slechte tijd en jammer van die pacer.De ervaringen van mij zijn ook niet goed en beter helemaal niet meer doen en zelf tempo lopen.
Geniet lekker na en op naar de volgende.
Groet Rinus.

France Gepost door Rinus.  op  06/11  om  08:11 PM

Ik zal nooit op geert wilders stemmen, maar mag ik je even over die verantwoordelijkheid aanspreken? Onze huidige regering, neemt die zijn verantwoordelijkheden? Gehaktdag, paar weken geleden? niets van al het beloofde van Woutertje bos en Bakellende wordt nagekomen, en we werken ons weer lekker in de schulden dus nee…. ook de huidige regering doet het zelfde, hetzij met wat minder bla bla dan Wilders.

Netherlands Gepost door .  op  06/11  om  08:43 PM

Ik vrees niet dat Wilders ver gaat komen, hij drijft eerder op antipathie voor de andere partijen dan op sympathie voor zijn partij. Ik heb trouwens in geen enkele politicus vertrouwen.

Netherlands Gepost door John  op  06/11  om  09:03 PM

Ik sluit me aan bij John, vroeger of later valt Wilders door de mand.
De mensen die nu op hem stemmen zijn het over andere zaken helemaal niet eens. Net als de LPF is de PVV een samenraapsel van baantjesjagers en blaaskaken.

Netherlands Gepost door Hardloper Hans  op  06/11  om  10:04 PM

Geert Wilders… pfff..  veel gelul, weinig wol

Netherlands Gepost door Ronald  op  06/12  om  01:46 PM

Als ik alleen al op de wikipedia kijk van Lijstduwer zie ik al meerdere voorbeelden van partijen waar lijstduwers al eerder zijn gebruikt, niets nieuws dus.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijstduwer

Wat gebeurd er als Wilders premier wordt? Dat moeten we nog bekijken, je kunt natuurlijk denken dat er rellen uitbreken en de apocalypse op ons neer zal dalen, maar dan kom je waarschijnlijk net als bij Fitna van een koude kermis thuis.

Als de SP nou eens regeerverantwoordelijkheid durfde te nemen…

Netherlands Gepost door Jordi  op  06/30  om  06:20 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog CategorieŽn

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site