Dam tot Damloop 2007: Wat een feest

Oke, dan nu de tijd voor het uitgebreide verhaal. Gisteren dus deelgenomen aan de Dam tot Damloop in Amsterdam. Het is een loopafstand van 10 EM, dus ongeveer 16 kilometer. Al in maart of april hadden Kim en ik ons hier voor ingeschreven. En dat was wenende dat dit ongeveer de laatste wedstrijd zal zijn voor New York.

image

Vol goede moed ben ik ís ochtends rond half 10 vertrokken uit Leeuwarden. Op het nieuws van 10 uur hoorde ik echter dat het autovrije zondag was in Amsterdam. Er werd zelfs beweerd dat de ring zelf dicht gegooid zou zijn. Niets bleek gelukkig minder waar. Ondanks wat vertraging door wegwerkzaamheden kon ik rond 12 uur keurig afmeren aan de Jacob Geelstraat bij mijn oma. Daar de trein naar het centrum gepakt en rond half 2 zat ik tussen duizenden en duizenden andere lopers.

image

Het weer was perfect. Tenminste, bijna perfect. Eigenlijk was het voor het mooie een beetje te warm. Maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 14.00 uur ontmoet ik Bart en Kim en samen lopen we richting het startvak. Nog even de tas in leveren bij TNT, zodat we bij de finish nog wat warms kunnen aantrekken en maar hopen dat we onze tas terug krijgen. Dan naar het startvak. Hoewel ik officieel een half uur eerder moet vertrekken besluiten Kim en ik dat ik met haar meestart zodat we samen op kunnen lopen. Nog even snel een foto voor het startvak en dan duiken we de kooi in. Onze starttijd is 14.45 uur. 10 minuten voor die tijd gaan de hekken voor ons open en onder begeleiding van een complete doedelzakkenband lopen we naar de start. Kippenvel! Om 14.45 exact valt het startschot. We stonden bijna vooraan, wat resulteerde dat we weinig tijd hoefden te verdoen aan stilstaan voor de start.

Direct na de start volgt de IJ-tunnel. Wat een extreem gave ervaring. Lopend door deze tunnel, duizenden voetstappen horend. Echt heel gaaf. Daarna volgt gelijk het knelpunt van de run, echter omdat we vooraan gestart zijn kunnen we gemakkelijk tussen de wegwerkzaamheden door en merken wij niets van oponthoud. Na een aantal kilometer merken we wel dat het erg warm is en iedere keer wanneer er een drankpost is werd er gretig aftrek van genomen.

image

De run verloopt perfect. Het is perfect georganiseerd, maar nog mooier is het publiek. Wat een feest. Duizenden mensen staan langs het parcours aan te moedigen. De ťťn staat met een waterslang voor afkoeling, de andere heeft zijn volledige muziekinstallatie buiten gezet. Geen moment voel je je alleen en iedereen maakt er, met een biertje in de hand, een waar feest van.

Het tempo wat we lopen is constant. Continu zitten we op 5 minuten per kilometer. De eerste helft weten we bijna een halve minuut van dit schema af te knabbelen, maar door een kleine miscommunicatie bij een drinkpost verliezen we dit halve minuutje. Het doel is bij de finish een 1.20 uur of het liefst daar onder. Het lukt net niet. Als we afgevlagd worden zijn we er niet helemaal zeker van, maar internet biedt de uitkomst. 1:20.09. Een geweldige tijd, maar net boven de gewenste tijd.

image

Na de finish komt even de ontlading. Het zere been van Kim speelt in alle heftigheid op, maar na een verfrissend drankje en de medaille voel je niets meer. We halen onze spullen op, die bovenwel, keurig klaarliggen. Nog even het bestelde T-shirt in ontvangst nemen en met de bus naar Amsterdam terug. Bart staat al met Melle en Rita als een waar ontvangstcomitť op ons te wachten.

image

Na een korte douche hebben we met zín zessen (Bart zín broertje was er ook bij) nog een hapje gegeten waarna de terugtocht werd aangevangen. Om 22.30 uur eindelijk thuis. Moe, maar zeer voldaan. Wat een geweldige ervaring. Mentaal ben ik klaar voor New York. Letís hope it will be more of this! Groot compliment voor de organisatie van de Dam tot Damloop, want dit was boven verwachting goed georganiseerd!

Share |

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog CategorieŽn

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site