Dag zes: The day after, and the day before

Het was met recht een ‘day after’. Vanochtend om 7 uur de wekker gezet, want we moesten en zouden de New York Times kopen. En volgens alle verhalen is die binnen no time uitverkocht. Nou, alle verhalen kunnen de prullenbak in! Ik in alle vroegte met dikke spierpijn de metro in om dat krantje te halen. Uiterst succesvolle en pijnlijke operatie. Daarna ontbeten en eindelijk het verhaal kunnen schrijven over de marathon.

imageRond 11 uur begon onze ‘shoppingday’. We zijn begonnen in Central Park, waar we de eerste 20 verkooppunten met New York Times al tegenkwamen. Daarna opnieuw richting start/finish gelopen en Stefanie laten zien dat de laatste 300 yard voor start/finish echt een hel is. We wouden ook nog even een shirtje halen met een tekst erop dat je de marathon hebt uitgelopen, maar de rij was zo lang, dat we dat maar aan ons voorbij hebben laten gaan. Overigens wel weer een verkooppunt van, jawel, de New York times gezien.

imageVanuit Cental Park de Metro gepakt naar Times Square. Daar even foto’s gemaakt bij daglicht en ook langs Virgin geweest, één van de grootste CD-winkels in New York. Bijna letterlijk alle cd’s die je je kunt bedenken waren daar aanwezig. Overigens was ook vandaag het weer opvallend lekker. Met een strak blauwe lucht steeg de temperatuur toch al snel naar een graad of 16/17. Lekker bruin worden. Haha.

Na Times Square ging de reis door naar een sportzaak in downtown Manhatten. Stefanie wou nog nieuwe tennisschoenen en is daar in geslaagd. Erg grappig was de ontmoeting met Anke, een meisje dat ook de NY-marathon heeft gelopen en waar ik al een tijdje de weblog van volg. Bij toeval kwam ik haar daar tegen. Wat is de wereld dan weer klein. Maar ja, wanneer je vader, moeder, zus en klein nichtje daar al ziet zitten die allemaal Nederlands praten, dan is de kans klein dat er twee van dit soort samengestelde families de New York marathon aan het bezoeken zijn.

Vanuit downtown terug gekeerd naar de 5th avenue, welke door de vele bezoeken wel een beetje ‘onze’ straat is geworden. Onze ogen uitgekeken in Niketown, een Nike winkel waar je letterlijk in verzuipt. Hele mooie nieuwe runningshoes gekocht en ook voor Stefanie een paar aangeschaft. Zie je wel, die halve marathon in januari wordt steeds concreter. Binnekort volgt een verhaaltje over mijn nieuwe schoenen. De verkoper kon overigens amper geloven dat ik op mijn oude schoenen deze marathon had af kunnen leggen.

En toen begon de spierpijn toch echt op te spelen. De dag liep op zijn einde en terug in het hotel alvast de tassen ingepakt. Ruimte tekort uiteraard, dus morgen nog even een extra tas aanschaffen voor alle ‘rommel’. En dan om 15.00 uur toch echt de reis terug aanvaarden uit deze schitterende stad. Een stad die alles in zich heeft. Drukte, rust, schoonheid en vooral veel viezigheid. Maar het is een stad die mijn hart gestolen heeft en een volk dat veel minder hard is dan hoe ze omschreven wordt. De t-shirts schreeuwen het overal al, maar voor mij geld het ook heel duidelijk: I love New York.

Share |

Helemaal mee eens. Kan er geen woord aan toevoegen. Goede vlucht terug jochie. Oh ja, kans is aanwezig dat je nintendo bij mij staat grin

Netherlands Gepost door .  op  11/06  om  09:50 AM

He runningneef,
jaja, die titel heb je nu wel verdient, zitten met smart op je te w88.

We hopen dat jullie een goede vlucht zullen hebben.

Groets

Netherlands Gepost door mieso  op  11/06  om  11:47 AM

Knap hoor dat je al gelijk weer aan het shoppen bent.. ik gok dat de bovenbeenspieren behoorlijk pijnlijk aanvoelen ?? hihi, dat wordt vandaag nog erger smile) maar in het vliegtuig kun je even bijkomen.
Goede vlucht terug en tot snel

groeten
RR

Netherlands Gepost door Ronald  op  11/06  om  01:47 PM

Het is wel rustig op deze dinsdagavond bij de Visser-dfamily, zo zonder die runningneef!

Huhm Ronald, ik kan me zo voorstellen dat 8 uur in dat vliegtuig helemaal een hel is, en dat je na een paar uur echt niet meer weet waar je je spierpijnbenen nog laten moet?!

Netherlands Gepost door .  op  11/06  om  09:50 PM

@Ollie: ja maar Pieter moet wel in beweging blijven.. dus hop, uit je stoel en minimaal van rij 1 naar 25 dan over stoel C naar G en dan weer via het andere pad weer terug naar rij 1..

Je kunt natuurlijk ook van vleugeltip naar vleugeltip maar doe dat maar als je geland bent smile

p.s. wat zijn dat voor rare controlewoorden.. ik moet nu hell19 in tikken??!! smile))

Netherlands Gepost door Ronald  op  11/06  om  11:42 PM

@Ollie:  Ja, we hebben helemaal ontwennings verschijnselen hoor. haha
maareh, nog een dagje Zoomen? De natuur is nu op z’n mooist met al die bladeren.

@Ronald:  Ja een rondje vliegtuig rennen kan geen kwaad. Misschien bokje sprong over de stewardessen?  hmmmm, denk dat het slapen wordt, heeel veeeeel slapen.

Netherlands Gepost door mieso  op  11/07  om  12:05 AM

Leuk idee, die oefeningen in het vliegtuig. Voor alle passagiers wel goed om een beetje in beweging te komen!

@Mieso: ja dagje zoomen is leuk, heb alleen geen idee wanneer! We zien jullie iig de 17e voor NOTP smile

Netherlands Gepost door .  op  11/07  om  07:42 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site