Burgerinitiatief, pffff

In Nederland willen wij graag altijd overal een vinger in de pap hebben. Op zich kan dat soms heel goed zijn. Maar in sommige dingen slaan we nogal door. We kennen allemaal de voorbeelden. Het rookverbod in uitgaansgelegenheden als kleine cafés en discotheken, maar ook het geneuzel in de ruimte met alle betuttelende regeltjes waar Nederland EN de overheid zo goed in is.

Nu willen wij ook graag dat ‘onze’ mening gehoord wordt. Dingen waar wij als land ons zo druk om maken, maar die niet gehoord worden door de overheid, juist die! dingen moeten ook eens aan bod komen in de Tweede Kamer. En dus wordt het zogenaamde burgerinitiatief in het leven geroep. Goed zo, zo kunnen wij een als burgers een soort zetel in de kamer krijgen en onze bezorgdheid tonen over belangrijke dingen… toch??

Sja, en daar wringt de schoen. Het eerste officiële burgerinitiatief, na het mislukken van eenzelfde initiatief in maart 2008, gaat over een echt heeeeel belangrijke zaak, en wel te weten het verbieden van vuurwerk! Wat? Ja, dat houdt mij inderdaad ook echt al weken wakker hoor! Poeh, van alle dingen die er te bedenken zijn die niet gehoord worden in Den Haag moeten wij het hebben over het verbieden van een kleine ondeugd die één keer per jaar plaats vind.

Voor mij is het burgerinitiatief daarmee nu al mislukt. Ik vraag mij overigens af wie hier de initiatiefnemer achter is. Dat moet maar eens uitgezocht worden. Arno Bonte en David Rietveld (de petitionarissen) zullen vast wel bang zijn voor vuurwerk en verder weinig maatschappelijke bijdrage kunnen leveren, als dit het gene is waar zij zich het meest druk om maakt.

Share |

Pieter, ik ga je eens iets vertellen. Ik ben een Belg. Voorwaar niets nieuws, maar het is belangrijk om mijn reactie te begrijpen. Die gaat als volgt: maak je er niet druk om!
Wij hebben hier ook al een burgermanifest gehad door iemand die droomde premier te worden. Bij het uitkomen van die droom werd het manifest direct vergeten…
Verder hebben we ooit Margriet Hermans als voksvertegenwoordiger verkozen. Margriet was op het moment van haar verkiezing (ik schat zowat een jaar of 10 à 12 geleden)een bekende doch corpulente zangeres, en in al die jaren volksvertegenwoordigerschap is haar voornaamste en tot dusver enige wapenfeit het ijveren voor een nationale feestdag voor zwaarlijvigen.
Ik vrees dat een gebeurlijke emigratie naar je zuiderlijk buurland je niet echt van je kopzorgen zal verlossen wink

Great Britain (UK) Gepost door geert  op  01/06  om  09:52 AM

Zo werkt een “democratie”. Geef het gepeupel de illusie dat ze iets in te brengen in onzinthema’s en onthoudt ze echte inbreng in belangrijke zaken. Ik kan me er soms ook enorm aan ergeren maar het helpt niet…lekker je ding doen en aan zo weinig mogelijk meewerken wat vanuit de politiek als “algemeen belang” op je wordt losgelaten.

Netherlands Gepost door John  op  01/06  om  12:40 PM

Totale waanzin. We hebben allemaal met ons volle verstand een stembiljet ingevuld. Wij hebben dus besloten dat bepaalde mensen de regeltjes bepalen. Als men daar zo blij van wordt om er zogenaamd 1 mannetje van het volk tussen te zetten, vraag ik mij af waar de rest van is. Of moeten we dan maar gewoon collectief bij de volgende verkiezing allemaal niet meer gaan stemmen. Maar dan echt allemaal. Dat zou nog eens een statement zijn. Hmmmmmmmmmmmm. Maar ja, als je niet stemt, mag je niet zeiken. Stem je echter wel, dan valt er te veel te zeiken. Kan mijn tijd eigenlijk wel beter besteden als je er zo over nadenkt. Ach…........

Netherlands Gepost door .  op  01/06  om  08:24 PM

Grappig hoe jullie je druk maken grin wij als Belgen zijn zo’n circus atrakties al gewoon , overal hetzelfde liedje :-( niet te eel zorgen maken

Belgium Gepost door Katrien  op  01/06  om  09:20 PM

@ all. Ik ben ben blij dat het niet bij mij alleen leeft. De reacties die jullie geven zijn mooi. Dank je wel.

Volgende burgerinitiatief: Alleen nog maar burgerinitiatief bij zinvolle discussies.. Moeten ze dat dan in de kamer gaan behandelen…?? Euhm..

Netherlands Gepost door Pieter  op  01/07  om  08:35 PM

Reageren is niet mogelijk op dit bericht.

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site