Dagje Italië

Amsterdam – Afgelopen zondag was ik samen met mijn ouders in alle vroegte afgereisd naar Amsterdam om daar een dag te helpen bij de beurs Italia Al Dente in Loods 6 aan de KNSM-laan. De locatie is qua sfeer onbetaalbaar; Loods 6 is de voormalige bagagehal van de KNSM, de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij en stampt uit begin 1900. In 1997 is het gebouw gerenoveerd en fungeert sindsdien als een cultureel centrum. 

Binnen het gebouw is er een grote tentoonstellingsruimte, een soort lange hal waar nu voor de vierde keer Italia Al Dente georganiseerd wordt. Het is een echt cultuurfeestje waar je heerlijk een dag kunt sneupen wanneer je ook maar enigszins van de Italiaanse cultuur houdt. Voertaal is zowel Nederlands als Italiaans, de standjes zijn klein en overzichtelijk en voornamelijk op voedsel en drank georiënteerd. Wat simpelweg betekend dat je heerlijk de hele dag kunt proeven wat je wilt, zowel op voedsel als wijn gebeid.

Voor ons begon de dag zo rond een uur 11 toen we uit de file voor Amsterdam los kwamen, de auto geparkeerd hadden en mijn oom en tante begroetten. Zij hebben een online winkel in etenswaar welke allemaal geïmporteerd zijn vanuit het eiland Sardinië. Een aantal keren per jaar gaan ze met deze producten naar beurzen toe om hun producten te laten proeven en mensen kennis te laten maken met de grote verscheidenheid in producten. Daarnaast verzorgden zij, net als vorig jaar, ook een workshop over het eiland Sardinië en haar eetgewoontes.

Ik moet heel eerlijk zijn dat ik in principe niet zo van beurzen houd. Het verdringen voor een bepaalde stand, de massa en de druk om je maar iets aan te smeren staac mij tegen. Maar zo niet op dit soort Italiaanse beurzen. Het gaat allemaal op z’n Italiaans, er kan alles en er hoeft niets. Vorig jaar ervoer ik dit ook al bij Kasteel de Haar in Haarzuilens waar jaarlijks de beurs De Smaak van Italië georganiseerd wordt.

En ja, als je dan aan het einde van de dag de beurs uitloopt en je ziet zo’n grote steenoven staan met heerlijke Pizza’s, je ruikt met het mooie weer de geur van lente, dan wil je eigenlijk maar één ding. Zo snel mogelijk even verdwalen in dat schitterende land met zijn schitterende mensen en schitterende zonsondergang……….

Zonsondergang

Trotse broer toont trouwimpressie!

Ze zeggen wel dat een trouwerij de mooiste dag van je leven moet zijn. Ik persoonlijk roep altijd dat ik nooit wil trouwen dus kon me daar ook weinig bij voorstellen. Maar vandaag moet ik die mening iets bijstellen. Ik heb bij veel huwelijken het eindfeest mee mogen maken omdat ik dan aan het werk was, maar nergens had ik die klik. Vandaag heb ik gezien wat het als persoon met je kan doen. Willem en Olga trouwden vandaag, omdat ze oprecht van elkaar houden. Dat straalde ze allebei op een schitterende wijze uit. Twee trotse personen stonden in het gemeentehuis om hun ja-woord te geven. Daarna in de kerk om dit ook daar te bevestigen en uiteindelijk in Kwartier Noord om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Ik vond het een geweldig mooie dag en denk dat het zeker één van hun mooiste dagen uit hun leven is geweest! En stiekem ook voor mij.

Trouwen 01
Als dat geen stralen is!

Erehaag
Een heuze erehaag voor het trouwpaar!

Triumph
Vol trots, schoonvader en bruidegom in de huwelijksauto die schoonvader ter beschikking stelde. Deze schitterende Triumph

Lekker lunchen!

Dit weekend is mijn broer Willem op visite! Vanmiddag zijn we begonnen met een lekkere lunch waar ik gisteren alvast een lijst met de benodigde ingrediënten toegestuurd kreeg. Vandaag boodschappen gedaan en toen de lunch gemaakt. Het resultaat? Kijk maar hieronder. Met dank aan Jamie Oliver.

image

Weer eens van voor af aan beginnen.

Afgelopen jaar was een rollercoaster. Doordat ik in februari definitief mij inschreef voor New York had ik een stok achter de deur om te gaan trainen. Keihard trainen, want eigenlijk is een jaar te kort om je klaar te stomen voor je eerste marathon. Maar Pieter is Pieter niet om dat gewoon te doen. Dit jaar pak ik het wat rustiger aan.

Na de blessure van New York wil ik nu vooral goed klaar zijn voor Utrecht en lekker kunnen lopen. De pijn moet uit de benen en mijn knie, die toch mijn zwakste plek is, moet ik blijven ontzien. Deze week heb ik er echter, ik berichte er al eerder over, een trainingsmaatje bij. Voor mij een ideaal moment om even wat rustiger te trainen. Michel is begonnen met hardlopen en vanuit niets wil hij langzaam de stukjes gaan lopen.

Deze week hebben we drie keer gelopen volgens schema. Het idee was de eerste keer 7 keer een minuut hardlopen, met rustpauzes van 2 minuten. De tweede keer werden dat 10 keer en de laatste maal 12 keer. Hoewel er weinig uitdaging voor mij inzit blijft het tempo mooi laag, maar maak ik wel de kilometers. Mooi een week van herstel.

Volgende week staan weer drie van dit soort trainingen met Michel op de planning, maar dan ieder van 2 minuten hardlopen, 2 minuten uitlopen. Daarnaast ga ik zelf weer een aantal trainingsrondes lopen. Het is leuk om zo een keer op een andere manier te trainen en iemand een klein beetje te ondersteunen om niet, zoals ikzelf, vol te gaan hardlopen en na 8 weken volledig overbelaste benen te hebben.

 

Happy 2008!

image

Met de kijk op één van de mooiste plekken om ooit oud en nieuw te vieren, wens ik jullie alles wat mooi mag zijn in 2008! Ik hoop op een mooi, sportief en prestatiegericht 2008. Een jaar waarin ik mijn start aan de opleiding een goed vervolg mag geven en een jaar waarin ik deel mag nemen aan een aantal schitterende loopevenementen.

Ik wens verder iedereen vooral een gezond! 2008. Iets wat in mijn ogen de basis is voor al het geluk wat daar aan vast hangt. Geniet ervan!

Er was er één jarig….

image

Één keer per jaar is het zover. Voor mij altijd op 28 december. Mijn verjaardag!! Al een kwart ééuw op deze aarde! En weer een bere gezellige dag gehad!
Iedereen super bedankt voor alle lieve reacties op de SMS, Hyves en weblog!

(oh ja, van wie is de sjaal die is blijven liggen?)

Vrolijk kerstfeest!!

image

Vrolijk kerstfeest gewenst aan iedereen!!

Geniet van de dagen en realiseer zo af en toe even waar de oorsprong van deze dagen vandaan komt!

(27 en 29 december volgen deel 2 en 3 van de lookback. Het was een beetje druk de afgelopen 2 weken.)

Jongste New York Marathon deelnemer

Slechts 3 jaar oud, maar nu al een superheld. Alec Visser, de toekomstige Robert Cheruiyot van Nederland. In New York liep hij alvast een persoonlijk record. Met een 3:49.48 weet hij zelfs eerder dan Katie Holmes en vele Nederlandse prominenten te finishen. Apetrots is hij dan ook op de medaille!

imageimage

Een nieuw zusje!!

Ja, het is echt waar. 22 jaar nadat Rianne als laatste en enige zusje op de wereld kwam, krijg ik er in 2008 weer een zus(je) bij. Dit keer echter geen langdurige zwangerschap, vieze luiers en nachten wakker blijven voor Pappa en Mamma. Dit zusje wordt kant en klaar aangeleverd, staat al op haar eigen benen en heeft ervoor gekozen om als vaste begeleider Willem uit te kiezen. Jaja, het gaat echt gebeuren: Willem en Olga gaan trouwen!! Op zeer romantische wijze ging Willem door zijn knieën (vooral in de figuurlijke manier heb ik begrepen) en vroeg hij Olga ten huwelijk onder de Niagara Falls watervallen. Dan kun je toch geen nee zeggen?

image
Plaats delict. Kun je het mooier krijgen?

image
Nog geen officiele trouwfofo, maar heel anders zal het er niet uit zien.

Gefeliciteerd Olga en Willem!

Felicitaties kunnen uiteraard geplaatst worden op Willems Webpost

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site