De Bommenberendloop

image

Jaja, na een lange tijd van geen wedstrijden lopen moest het er dan nu toch eindelijk van komen. Eigenlijk zou ik zaterdag alweer voor het eerst een wedstrijd lopen, maar laminaat leggen kreeg toch even de voorkeur, dus vandaag was het dan toch echt voor het eerst weer eens raak.

Samen met Anneke ben ik vanmiddag om drie uur naar Groningen afgereisd. De wedstrijd zelf begon om kwart over 6, maar omdat we ook eerst nog de startbewijzen af moesten halen en nog naar het punt van starten geloodst moesten worden waren we mooi op tijd vertrokken. Bij de Martinihal lagen onze startbewijzen klaar. Nog even snel omkleden en toen in de bus naar de startlocatie bij de Gasthuiskade aan het Hoornsemeer. Anneke begon stiekem al een beetje zenuwachtig te worden en zelf voelde ik ook de tinteling weer komen van een wedstrijd te lopen. Het werd de eerste keer dat ik zou samenlopen met Anneke. Het doel was om de 9 kilometer in ieder geval binnen het uur af te leggen. Als ‘haas’ zou ik kijken of ik dit tempo nog iets hoger kon leggen.

Om kwart voor zes toch nog maar even een korte warming-up afgewerkt aan het Hoornsemeer en om klokslag 18.15 viel het startschot voor de Bommenberendloop. Al na een kilometer had ik door dat Anneke zichzelf schromelijk onderschatte met haar eindtijd van één uur. Met een keurig tempo dat schommelde tussen 5 en 5,30 min/km wist ik dat er zeker een tijd van onder de 55 minuten uit te slepen moest zijn.

De race zelf was schitterend. Groningen liet zichzelf van zijn beste kant zien door de schitterende buitenzijde van de stad ten toon te stellen aan de lopers. Langs de weilanden en door het stadspark was een schitterend parcours uitgestippeld. Daarbij moet gezegd worden dat de organisatie tot in de puntjes geregeld was. Een pluim!

Op ruim 2 kilometer voor de finish was er een klein oponthoud door een heuse krampaanval bij Anneke. Na ongeveer een minuut of twee rustig aan gelopen te hebben pakten we het tempo weer op en konden we ongeschonden naar laatste 500 meter toe lopen. Een tijd onder de 50 minuten! zat er zelfs nog in. Nog één keer probeerde ik in mijn functie als ‘haas’ Anneke boven zichzelf uit te tillen maar het vat was voor even leeg. Met een tijd 50.23 minuut mag ze echter meer dan tevreden zijn. Stiekem heb ik tijdens het rennen meermalen even het tempo omhoog gelegd om te kijken hoe goed ze hierin mee kon komen. Soms ging dat beter dan andere keren, maar er zat zeker nog meer in.

Na een kortstondige hete douche in de Martinihal en een koffiemok als herrinering, hebben we de bus terug naar het centrum gepakt om daar nog nagenietend een hapje te nuttigen in de gezellige binnenstad. Wat een schitterende stad is Groningen ook. Helemaal vandaag met allemaal live bandjes, de kermis en een concours van verschillende drumbands. Heerlijk gezellig. Om tien uur hebben we de trein terug gepakt en tegen elven dan eindelijk thuis. Een zeer geslaagde dag met een mooi resultaat. Voor mezelf was het lopen zelf erg positief. Hoewel ik geen moment het uiterste van mezelf gevergd heb, merkte ik dat de benen erg goed voelden. Erg belangrijk met in het achterhoofd dat het nog 2 maanden is voor New York.

Nog even wat racefacts:
Runningtime: 50.23 minuut
Total KM: 9.15
Avg. heart rate: 163
Avg. speed: 5:30 min/km
Calories: 724

Nieuwe Berichten  

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site