Kleding

image

Al vanaf het begin is het idee er om de kleding te laten bedrukken voor New York, maar dat is bij een idee gebleven. Nu toch maar contact gezocht met drukkers om bovenstaand idee op de kleding te krijgen. Hopelijk lukt dat nog voor NY. Het gaat weer op het laatste moment.. :(

Leeuwarden – Heerenveen

Gisteren stond mijn laatste grote voorbereiding voor New York op de agenda. Een duurloop van Leeuwarden naar Heerenveen. Met als doel het gevoel op te pakken over zo’n lange afstand. De geschatte afstand zat ongeveer op 30 kilometer.

De voorbereiding was perfect. De avond ervoor met Martin gezellig in de kroeg gehangen tot 2 uur en zondag om 7.15 eruit omdat Martin moest werken. Niet zo verstandig dus. smile Maar goed, het weer was zondag schitterend, dus om 10 uur langzaam klaar gemaakt voor vertrek. Afgelopen week een band gekocht met vier 125 ml flesjes, dus hier direct dankbaar gebruik van gemaakt. Rond 10.30 uur was ik dan toch echt zover en starten de chrono’s.

Hoewel ik al langere tijd besloten had dat Leeuwarden – Heerenveen mijn laatste grote voorbereiding werd, had ik geen idee hoe ik moest lopen. Gelukkig stond op de bewegwijzering Heerenveen direct aangegeven, waarvoor hulde. De eerste 21 kilometer (halve marathon dus) had ik besloten op een constant tempo te lopen van ruim 4.40 minuut per kilometer. Dit ging prima. Het hielp natuurlijk ook mee dat er vrijwel geen wind was en de omstandigheden bijna perfect.

Na 21 kilometer ben ik 1.38 uur verder en besluit ik het tempo omlaag te brengen. Tegen die tijd loop ik al voorbij Akrum. Opvallend is het grote aantal mensen op de racefiets. Velen pakten deze laatste mooie zomerdag nog even aan om te fietsen blijkbaar. Daarnaast valt het ook op dat ik meerdere schaatsbekendheden tref op de racefiets. Blijkbaar is Thialf ook in gebruik voor training.

Als ik bij Haskerdijken aankom realiseer ik me dat ik een aantal leerpuntjes trek uit deze voorbereiding. Zo blijk ik toch wel heel veel trek te krijgen in eten na een kilometer of 25. Daarnaast begint mijn linkervoet erg te irriteren. De knie deed al een beetje pijn en ook bij mijn scheenbeen begint het wat gevoelig te worden. Het laatste eindje neem ik dan ook geen risico en combineer ik afwisselend een stukje hardlopen met een stukje rustig uitlopen. Het laatste waar ik nu zin in heb is een langdurige blessure.

Wanneer ik op it Foardek de chrono’s uitzet zitten twee verbaasde gezichten prinsheerlijk in de tuin. Corry en Mamma genieten lekker van het zonnetje in de tuin als ik onaangekondigd binnen loop.

Na wat uitgerust, gedoucht en gegeten te hebben voel ik dat er toch wat spiertjes trekken maar vanochtend was dit al weer redelijk afgezakt. Al met al ben ik prima tevreden met het testresultaat, hoewel 42 kilometer nog steeds wel een hele afstand blijft. Ach, nog 3 weken om daar iets aan bij te schaven.

Even wat runningfacts:

Runningtime: 2:21.36 minuut
Total KM: 27.88
Avg. heart rate: 160 (85%)
Avg. speed: 5:03 min/km
Calories: 2181

New York Marathon

Even genieten van hoe het gaat worden.

Update!

image Nog 29 dagen te gaan!! (p.s. is zie dus zelf niet dat hier 29 in staat, (kleurenblind hé) maar volgens het plaatje moest het echt zo zijn.)

Mijn nederige excuses. Het is een (te) gekke week geweest. Een week waarin ik eindelijk de nodige informatie heb gekregen over de NY marathon. Ik weet hoe het één en ander geregeld wordt aan de start en ik weet ook dat het 8 geweldige dagen gaan worden in NY.

Vandaag weer eens een duurloop gelopen op snelheid. Doel was in ieder geval om sneller dan 12 kilometer per uur te lopen. Dit ging heel goed, totdat ik op ongeveer 10 kilometer zat. Na 10 kilometer kwam er een zeurentje pijntje in de knie naar boven, waarna ik het tempo wat heb laten zakken. Overall was het gevoel echter wel prima. Zondag staat er een lange duurloop gepland van Leeuwarden naar Heerenveen. Mijn laatste grote training voor New York. Precies 3 weken voor de start.

Verder druk aan de studie. Het valt allemaal wel enigszins tegen. De studie is uitputtend en vooral is het heel veel. Maar het is wel precies wat ik wil en de klasgenoten zijn gewoon geweldig. Ook nog even kort in de Harmonie rond gekeken. De nieuwe inrichting is erg lelijk, maar ach, ik werk er toch niet meer.

Nog wat runningfacts:

Runningtime: 57.28 minuut
Total KM: 11.50
Avg. heart rate: 169
Avg. speed: 4:59 min/km
Calories: 979

Dam tot Damloop 2007: Wat een feest

Oke, dan nu de tijd voor het uitgebreide verhaal. Gisteren dus deelgenomen aan de Dam tot Damloop in Amsterdam. Het is een loopafstand van 10 EM, dus ongeveer 16 kilometer. Al in maart of april hadden Kim en ik ons hier voor ingeschreven. En dat was wenende dat dit ongeveer de laatste wedstrijd zal zijn voor New York.

image

Vol goede moed ben ik ’s ochtends rond half 10 vertrokken uit Leeuwarden. Op het nieuws van 10 uur hoorde ik echter dat het autovrije zondag was in Amsterdam. Er werd zelfs beweerd dat de ring zelf dicht gegooid zou zijn. Niets bleek gelukkig minder waar. Ondanks wat vertraging door wegwerkzaamheden kon ik rond 12 uur keurig afmeren aan de Jacob Geelstraat bij mijn oma. Daar de trein naar het centrum gepakt en rond half 2 zat ik tussen duizenden en duizenden andere lopers.

image

Het weer was perfect. Tenminste, bijna perfect. Eigenlijk was het voor het mooie een beetje te warm. Maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 14.00 uur ontmoet ik Bart en Kim en samen lopen we richting het startvak. Nog even de tas in leveren bij TNT, zodat we bij de finish nog wat warms kunnen aantrekken en maar hopen dat we onze tas terug krijgen. Dan naar het startvak. Hoewel ik officieel een half uur eerder moet vertrekken besluiten Kim en ik dat ik met haar meestart zodat we samen op kunnen lopen. Nog even snel een foto voor het startvak en dan duiken we de kooi in. Onze starttijd is 14.45 uur. 10 minuten voor die tijd gaan de hekken voor ons open en onder begeleiding van een complete doedelzakkenband lopen we naar de start. Kippenvel! Om 14.45 exact valt het startschot. We stonden bijna vooraan, wat resulteerde dat we weinig tijd hoefden te verdoen aan stilstaan voor de start.

Direct na de start volgt de IJ-tunnel. Wat een extreem gave ervaring. Lopend door deze tunnel, duizenden voetstappen horend. Echt heel gaaf. Daarna volgt gelijk het knelpunt van de run, echter omdat we vooraan gestart zijn kunnen we gemakkelijk tussen de wegwerkzaamheden door en merken wij niets van oponthoud. Na een aantal kilometer merken we wel dat het erg warm is en iedere keer wanneer er een drankpost is werd er gretig aftrek van genomen.

image

De run verloopt perfect. Het is perfect georganiseerd, maar nog mooier is het publiek. Wat een feest. Duizenden mensen staan langs het parcours aan te moedigen. De één staat met een waterslang voor afkoeling, de andere heeft zijn volledige muziekinstallatie buiten gezet. Geen moment voel je je alleen en iedereen maakt er, met een biertje in de hand, een waar feest van.

Het tempo wat we lopen is constant. Continu zitten we op 5 minuten per kilometer. De eerste helft weten we bijna een halve minuut van dit schema af te knabbelen, maar door een kleine miscommunicatie bij een drinkpost verliezen we dit halve minuutje. Het doel is bij de finish een 1.20 uur of het liefst daar onder. Het lukt net niet. Als we afgevlagd worden zijn we er niet helemaal zeker van, maar internet biedt de uitkomst. 1:20.09. Een geweldige tijd, maar net boven de gewenste tijd.

image

Na de finish komt even de ontlading. Het zere been van Kim speelt in alle heftigheid op, maar na een verfrissend drankje en de medaille voel je niets meer. We halen onze spullen op, die bovenwel, keurig klaarliggen. Nog even het bestelde T-shirt in ontvangst nemen en met de bus naar Amsterdam terug. Bart staat al met Melle en Rita als een waar ontvangstcomité op ons te wachten.

image

Na een korte douche hebben we met z’n zessen (Bart z’n broertje was er ook bij) nog een hapje gegeten waarna de terugtocht werd aangevangen. Om 22.30 uur eindelijk thuis. Moe, maar zeer voldaan. Wat een geweldige ervaring. Mentaal ben ik klaar voor New York. Let’s hope it will be more of this! Groot compliment voor de organisatie van de Dam tot Damloop, want dit was boven verwachting goed georganiseerd!

Dam tot Damloop: Wat een geweldig avontuur

Wat een geweldig avontuur. Morgen komt er een uitgebreid verslag over de race, maar eerst even een korte update na aanleiding van onze race vandaag. Laat ik voorop stellen dat we een keurige tijd gelopen hebben: 1.20:09! Die mag er heel aardig wezen of niet?

image

Vandaag keurig aangepast aan het tempo van Kim, die overigens een tempo liep waar ik zelf niet heel veel onder had kunnen lopen. Hooguit een minuut of vijf had eraf gekund denk ik. Dan had ik weer op de tijd gezeten van Arnhem. Maar het is mijn mooiste evenement tot nu toe geweest en ik kijk nu al uit naar New York. Als dat net zo geweldig is georganiseerd, dan gaat het helemaal goed komen!
Morgen meer!

Super Sunday

Vandaag gaat het gebeuren. Vandaag ga ik een voorproefje nemen op de NY marathon. Nog 42 dagen voor de start. Afgelopen weken zijn alles behalve veelbelovend geweest. Last van mijn knie en last van te hard lopen in Arnhem. Maar de rust heeft me goed gedaan en vandaag wordt dat beloond hopelijk. Vandaag staat de Dam tot Damloop op het programma! 35.000 mensen die de IJ-tunnel gaan beklimmen. Wat zal het worden.
Hoewel ik startvak één heb toegewezen gekregen start ik samen met Kim in startvak 3, zodat we samen kunnen lopen. Het wordt dus niet alleen in het voetbal Super Sunday. Ook in Amsterdam. Hoe ik er ga komen wordt een raadsel. Amsterdam is autovrij. Dus zet ik de auto bij oma en pak ik daar de trein. Hopelijk kan ik mijn tas nog ergens dumpen en dan gaan we er een feestje van maken.

Het weer is in ieder geval positief. Het wordt een super! SUNday…

Ciao.

Dam tot Damloop

Yes, 23 september is het zover. Hoewel ik nog spierpijn heb van gister kan ik er nu al naar uitkijken. Afgelopen zaterdag heb ik een grote enveloppe ontvangen met daarin het startbewijs voor de Dam tot Damloop. Het wordt voor mij een ware generale repetitie. Hoewel ik natuurlijk daarna nog een lange duurloop van ongeveer 30 km op het programma heb, is Amsterdam vooral belangrijk om een indruk te krijgen hoe het is tussen 35.000 andere hardlopers.

image

In mijn enthousiasme Kim ook gelijk even gebeld. En ook zij had inderdaad de bevestiging in huis. Samen met haar gaan we kijken of we een nieuwe PR kunnen lopen, hoewel deze van gister wel erg scherp gezet is. We wachten het af.

Stiekem hoop ik ook één deze dagen eindelijk ook weer wat te horen van HollandRunner. Ik vind het erg vervelend dat we al langere tijd betaald hebben nu, maar nog geen officiële bevestiging van hun kant hierover gekregen hebben. Ticket zou ook fijn zijn.

Nou ja, Dam tot Dam is in ieder geval geregeld en ik las daarstraks op de weblog dat ik in ieder geval één fan langs de baan heb staan. Leuk om te horen Machiel! Kijken of je harder kunt aanmoedigen dan mijn kleine neefje Alec.. :p

Bridge to Bridge: Weer een nieuwe PR! (UPDATE)

Ja, het is lekker makkelijk scoren, dat moet ik toegeven. Er zijn nogal wat disciplines die ik nog nooit gelopen heb. Iedere nieuwe afstand betekend uiteraard ook een nieuwe PR. Maar waar het eigenlijk om gaat is dat ik dik tevreden ben met mij tijd! Ik was weg gegaan op 1 uur 20. Uiteindelijk net boven of net onder de 1:15 gelopen. Het is nog even afwachten wat de officiële tijdmeting gaat vertellen.

De dag begon vanochtend erg vroeg. Doordat ik naar Arnhem moest en de starttijd 12.00 was, betekende dit voor mij dat ik om 8.30 uit Leeuwarden moest vertrekken. Helaas kon Stefanie deze keer niet mee waardoor het mijn eerste wedstrijd werd zonder enige support. Het was wel wat stil in de auto.

image
Wat een uitzicht.

In Arnhem aangekomen kon ik bijna naast de startlijn parkeren. Met schitterend uitzicht op de brug en voor de volledigheid uiteraard een monument van de zo zwaar bevochten slag die daar was in ’40 – ‘45. Er stond nog een veteraan met een standje om mensen de verhalen te vertellen en vol overgave deed hij dit dan ook. Ironisch genoeg tegen een Duitser op het moment dat ik daar was.

image
Oorlogveteraan aan het woord

Om strak 12.00 uur stond ik er helemaal klaar voor. Ik had een half uur eerder een korte warming-up gedaan van 4 km, waar ik er al achter gekomen was dat de drukte van afgelopen weken wel terugkomen in het gevoel in de benen. Echter voor de rest voelde alles prima dus ik was ook vol vertrouwen. 2 minuten voor 12 krijgen we de mededeling dat de start 10 minuten wordt uitgesteld. Dit in verband met de veiligheid op het parcours. (Al Qaida ook al aanwezig in Arnhem?)

10 over 12 gaan we dan toch echt van start. Ik start voor de verandering eens helemaal voorin tussen de wedstrijdlopers. De eerste vier kilometer kan ik dit tempo goed volgen, echter dan merk ik dat de hardslag toch te hoog is. Ik vertraag enigszins en weet mijn hardslag te consolideren op 180, een prima hardslag voor mij. Als ik halverwege ben op dit heuvelachtige parcours weet ik dat het goed gaat. Ik zit op 35 minuten en realiseer dat een tijd rond de 1:15 erin moet zitten. Ik versnel een klein beetje.

imageBij de laatste brug komt echter de man met de hamer. Het opklimmen van de brug is lang en steil en ineens realiseer ik me dat ik vijf van deze b(r)idges moet bedwingen in New York. Maar nu hoef ik nog maar een kilometer. Even overweeg ik een korte sprint te maken om onder de 1:15 uit te komen maar het is het mij niet waard. Dam tot Dam volgt binnenkort en ook New York is niet ver meer. Een verrekking of blessure zit in een klein hoekje en is op dit moment wel het laatste wat ik kan gebruiken.

Tevreden passeer ik de finish. Het zit erop. Mijn eerste 10 miles. Over 2 weken nog een keer maar dan met 35.000 man om mij heen. Het eremedaillon wordt omgehangen maar ik kijk meer uit naar de Extran. DORST!!

Een prima evenement met leuk (enigszins weinig) publiek. Gelukkig bleef het droog, ondanks een paar druppeltjes in de warming-up en tijdens het lopen. Tot volgend jaar Arnhem!

image

[UPDATE] Zojuist de officiele tijd gekregen: 1:15.56. Daarmee als 190ste gefinished in een deelnemersveld van 617 mannen. Een echte middenmoter dus. smile (Uitslagen staat op Uitslagen.nl)

Preparing for Bridge to Bridge.

Morgen moet ik de 10 mile lopen in Arnhem. De zogenaamde Bridge to Bridge loop. Erg leuk en spannend. Vooral omdat ik een hele week niet getraind heb. Het is afgelopen week zo druk geweest met school en werk dat het simpelweg niet kon. Ik hield geen tijd over.

Vanochtend eindelijk de laatste kozijn geschilderd. De beschermende tape mag verwijderd worden en de vlag mag uit. Nou ja, niet helemaal. Heb nog twee nachtkastjes en een bed die graag geschilderd willen worden. Maar dat volgt later wel. Eerst maar hardlopen en studeren.

Woensdag samen met pappa en mamma smile mijn nieuwe bureau kopen en maken. Dan heb ik alle ruimte om al mijn rommel kwijt te kunnen en toch nog te kunnen studeren. Tegen die tijd ook wel even een foto maken van hoe het er nu uit ziet.

image

Doel voor morgen? In ieder geval beide bridges te overwinnen en het liefst in ieder geval onder de anderhalve uur binnen te komen. Mijn hart zegt echter dat ik graag onder de 1:20 wil lopen. We zullen het zien. Zal ook erg afhankelijk zijn van het weer. Morgen het complete verslag!

Nieuwe Berichten   Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site