The Big Apple

New York - Mijn liefde voor New York is bekend. Ik heb eerder al een webpost er aan besteed. Maar nu zijn er de afgelopen periode toch wel een paar prachtige serenades gegeven aan deze mooiste stad ter wereld. Twee ervan vandaag even, gewoon omdat het kan. De eerste moet je eigenlijk even op HD bekijken. WOW, wat een vrouw, wat een prachtig nummer. De tweede zegt zoveel over de stad. Heerlijk! Enjoy.

Alicia Keys - Empire State of Mind Part II


Paloma Faith - New York

Serious Request 2009

Serious Request 2009 Groningen - Dwars door al het geweld heen van alle top 100’s, top 1000’s of top 100.000’s die dezer dagen op de verschillende radio’s uit je speakers schallen, komt 3FM voor de zesde keer met Serious Request, ook beter bekend als ‘Het Glazen Huis’.

Drie DJ´s, zeven dagen onafgebroken in een huis op een plein plaatjes draaien. Op zich een heftige, maar niet onmogelijke opgave. Het addertje is dan ook voornamelijk het feit dat er die zeven dagen ook niet gegeten mag worden! Het maximale wat deze DJ´s binnen krijgen is een vruchtenshake. Dagelijks klaargemaakt door een kok ter plekke. Het doel van al deze gekkigheid is zoveel mogelijk geld op halen voor het Rode Kruis, in dit geval voor het bestrijden van Malaria. Dat geld ophalen kan door het aanvragen van een liedje, maar ook door een actie op touw te zetten om geld in te zamelen.

Ik zelf ben al jaren ´verslaafd´ aan Serious Request. Voornamelijk omdat het live te volgen is op tv en radio en het gewoon hele leuke radio oplevert. Het is vreemd, maar de drie DJ´s samen maken er altijd iets bijzonders van. Dit jaar zijn het Giel Beelen, Gerard Ekdom en Annemieke Schollaardt die de dagen af mogen zien. Ik ben blij dat in ieder geval Ekdom weer terug is in het huis, nadat vorig jaar niet echt mijn favoriete DJ´s in het huis gingen. Graag had ik Michiel Veenstra ook nog wel in het huis gezien, maar die maakt het goed door met de surprisetruck naar Leeuwarden te komen.

Groot voordeel dit jaar is dat de bewoners van het glazen huis ´om de hoek´ zitten. Groningen is vanuit Leeuwarden een stuk beter te bereiken dan Breda of Den Haag zoals in de afgelopen jaren. Dus een bezoekje zal ik zeker maken volgende week!

Oh ja, en mocht je ook graag naar ‘top-lijstjes’ willen luisteren op 3FM, dan kan dat ook. NA Serious Request zal namelijk de Top Serious Request plaats vinden.

Lees verder

Weer één voor het weekend!

Leeuwarden - Het was al weer even geleden, mijn laatste muzikale update. Vandaag voor de verandering even geen ‘uptempo’ muzikale voorkeur. Iedereen kent het origineel van Oasis, maar deze is iets minder bekend. Maar niet minder mooi. Sit back and enjoy!

Ryan Adams - Wonderwall

Lekker Duits Deuntje

Leeuwarden - Zo, wat een dooie boel op de blog deze dagen! Zo na Berlijn valt het wel even in een zwart gat zeg. Eigenlijk is er best wel veel te vertellen of te bloggen, maar de voorkeur gaat even uit naar andere dingen.

Wel heel hartelijk bedankt voor alle leuke reacties op mijn wedstrijdplanning! Ik wordt er zelf ook weer erg enthousiast van. Trainingen zijn langzaam weer opgepakt.

Dit weekend komt de laatste stand van de summerchallenge! Ik moet nog flink wat data krijgen, maar hoop alles dit weekend af te ronden! Wie wordt de grote winaar?

Ik wil wel even wat kwijt. Sinds mijn bezoek aan Berlijn zit er zo’n deuntje in mijn hoofd. Ik kom er niet vanaf. Op de Duitse radio werd hij plat gedraait, dus ik wil jullie er graag mee irriteren.

Cassandra Steen – Stadt

Nummer is wel erg lekker moet ik zeggen!

Tijd om muzikaal het weekend in te gaan!

Leeuwarden - Ik moest even terug kijken. Mijn muzikale blogjes gaan al weer even terug in tijd. Ik love!! muziek, maar mijn laatste muzikale bijdrage was van 20 juli! Ik maak het vandaag goed met flink potje Rock. Heerlijk om het weekend mee in te luiden!

Boxen open!

Mando Diao - Gloria

Weer verliefd op nieuw muzikaal talent

Leeuwarden - Zo af en toe gebeurd het mij, dan hoor ik weer een nieuw nummer van een, voor mij, onbekende zanger of zangeres en daar kan ik dan echt even verliefd op worden. Op de muziek of stem wel te verstaan. Zaterdag reed ik met Willem en Olga naar de verjaardag van mijn zusje en hoorde ik onderstaand nummer van Marike Jager. Ik ben fan! Ik moet heel eerlijk zijn dat onderstaande versie niet de mooiste is, maar wel de enige die op YouTube terug te vinden is. Beide cd’s zijn overigens ook het luisteren waard ben ik vandaag achter gekomen! Heerlijk dus!

Marike Jager - She Only Knows

Paul & Fritz Kalkbrenner - Sky And Sand

Leeuwarden - Vandaag weer even een heerlijk nummer in het kader van mijn muziekale voorkeur. Sky and Sand is een heerlijk, ingetogen, minimal/techno plaatje. Het leuke is dat ook de nationale radio hem nu opgepikt lijkt te hebben, terwijl het brein achter dit nummer, Paul Kalkbrenner, toch echt al flink wat jaartjes meedraait. Maar dit nummer verdiend dan ook alle aandacht. (Heerlijk ook om bij te ‘chillen’ op het strand, glaasje rosé, terrasje, en mooi weer!)

NNJO speelt Gerswin

NNJOGroningen - Ik ben niet een frequent concertbezoeker. Sterker nog, ik doe dat eigenlijk te weinig. Gelukkig stuurde mijn Groningse vriendinnetje Lindy mij vorige week een berichtje met de vraag of ik ook zin had om haar premièreconcert bij te wonen van het NNJO, het Noord Nederlandse Jeugdorkest. Ja, graag!

Het werd een hele leuke avond. Het NNJO is een soort kweekvijver voor muziektalent uit de vier noordelijke provincies tussen de 16 en 30 jaar. Slechts anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor dit harmonieorkest en na flink wat audities stond er afgelopen zondag een zeventig koppen tellend orkest. En met verve!

Voor mij persoonlijk werd het nog even stressen. Ik was nog nooit in de Oosterpoort in Groningen geweest en het koste mij ruim een half uur voor ik het gevonden had. Ik dacht dat ik wist waar het was, maar kwam dus bij de verkeerde schouwburg uit. Even na acht uur parkeerde ik uiteindelijk toch mijn auto in de juiste parkeergarage en spoedde mij naar de kleine zaal in de Oosterpoort.  Ik kon nog net een plaatsje bemachtigen in de volle zaal en niet veel later werden we door Peter Zwerus welkom geheten. Hij praatte de avond aan elkaar op een zeer ontspannen en plezierige wijze.

Gershwin

De avond zelf stond dus in het teken van Gerswin, een Amerikaanse componist die vooral bekend werd door een groot aantal musicals waar hij de muziek voor schreef. Gerswin zelf stond liever bekend om zijn muziekstukken waarin hij de grens opzocht tussen klassieke muziek en het opkomende Jazz. Een mooi voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld ‘An American in Paris’ die ook afgelopen zondag uitgevoerd werd.

Het NNJO werd officieel toegesproken door de Commissaris van de Koningin van Groningen: Max van den Berg. Deze sprak lovende woorden over het nieuwe initiatief waarbij hij wel vergat te vermelden dat de vier noordelijke provincies betreft, in plaats van Groningen, Overijssel en Drenthe.

Daarna werden in achtereenvolgens An American in Paris, They can’t take that away from me, Rhapsody in Blue, Embraceable you en Strike up the band ten gehore gebracht. Bij Rhapsody Blue werd de pianosolo op indrukwekkende wijze uitgevoerd door Eloy Orzaiz Galarza, een Spaanse pianist die eerder onder andere optrad voor de Spaanse overheid. Erg mooi.

Maar ook de rest van de avond was meer dan de moeite waard. Het orkest staat als een huis. Het gastoptreden van Jeroen Rienties als zanger bij twee nummers is geslaagd en de leden van orkest stralen enthousiasme uit. Dat de bezoekers ook erg onder de indruk zijn blijkt wel uit de reacties die vanuit het publiek komen. Deze stonden na het bijna twee uur durende optreden letterlijk op de banken. Een uitstekende start dus voor een waar talentenorkest. Het volgende optreden staat gepland in Italië deze zomer, maar daarna zijn ze 27 september te bewonderen in Hof van Saksen. Kaarten te bestellen op NNJO.

 

We starten het weekend met:

Ik zit een beetje te scrollen door mijn YouTube lijst met muziek. Het is bijna onbegonnen werk met ruim 3000 nummers. Ik kwam toch weer een liedje tegen die ik even MOET delen. Fijn weekend en fijn pinksteren.

Roparunners: Zet hem op!

Beth Hart - LA Song.

Een schitterende liveregistratie in één van de mooiste en warme muziekhallen van Nederland: Paradiso.

Heerlijk weer!

En daar was hij weer even. Zo’n heerlijk nummer! Brrr.. ik hou van muziek! En het goede nieuws? In juni komt hun nieuwe cd! Ik kan niet wachten.

The Gossip- Heavy Cross

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site