Hoe volg je mij vandaag na de start!

Berlijn - Heel kort een berichtje. Ik ben vandaag te volgen en met mij vele anderen.

De live beelden van de wedstrijd zijn hier te bekijken via Universal Sport. Uiteraard ben ik daar niet persoonlijk in te zien, maar wel de route die ik loop. smile

Mijn tussentijden worden ook geplaatst. Iedere vijf kilometer wordt deze geupdate. Helemaal precies weet ik het niet, maar het is op de website van de Berlijn Marathon en volgens mij HIER.

Zoek anders op startnummer 32756!
Startnummer Berlijn

Jetzt geht loss!!

Berlijn Marathon: Day before, traject verkenning!

Voor alle foto’s klik HIER of kijk hier rechts naast!

Berlijn - Wil je weten hoe het gaat? Ik ben ze-nuw-achtig! Had ik niet verwacht, maar is in de laatste paar uur wel ingetreden…...

Vanochtend om half acht werd ik rustig wakker. Na een goede nacht zie ik tot mijn blijdschap het zonnetje vrolijk onze woonkamer binnen stralen. Ja ja, wij hebben een heuze woonkamer, twee slaapkamers, een keuken met vaatwasser en een douche met zelfs een wasmachine! En dat alles in het centrum van Berlijn. We kijken naar beneden en dan kijk je direct op het Holocaust monument. Voor de mensen die iets minder bekend zijn in Berlijn, dat is dus op 100 meter de Brandenburger Tör.

Berlijn uitzicht Holocaust monument
Ons uitzicht vanuit het appartement. Iets meer naar rechts is de start

Dan komt de vraag: waar start de marathon? Euhm, ja, daar dus, vlak na de Brandenburger Tör. Heel relaxed dus, ons appartementje!

Vanochtend was Berlijn doodstil. Geen auto te zien, geen mens op straat. Ik trek mijn hardloopschoenen aan en loop naar Großer Tiergarten, het stadspark dus. Daar ontdek ik dat ik toch niet de enige wakkere ben. Het park is letterlijk in beslag genomen door hardlopers. Ik loop startfinish af, alvast even onder de boog van de start door en maak daarna rechtsomkeer. De laatste zes kilometer voor de Berlijn marathon, lekker rustig ‘warmlopen.’

New East Side Gallery

Na ontbijt en douche zijn we met z’n drieën Berlijn in gegaan. Mijn moeder wou heel graag de East Side Galary bekijken, welke ik vorig jaar ook erg indrukwekkend vond. Daar aangekomen bleek echter tot grote verbazing dat er iets veranderd was. De gehele muur is opnieuw geschilderd, of wordt beschilderd. Ongeveer 85% is al gerestaureerd en opnieuw beschilderd met dezelfde schilderijen, de rest volgt op dit moment. Heel apart. De schilderijen worden er wel weer erg mooi van.

Biertje?
Pieter aan het bier? Ik dacht het niet. Die koffie links is van mij. Grapje Mamma! wink

Na een korte lunch en een heerlijk kopje koffie (of bier) bij de Potsdamer Platz zijn we vervolgens op parcoursverkenning gegaan. Daardoor weet ik nu precies waar ik mijn ouders kan verwachten en weten zij wat ze kunnen verwachten, omdat ook de skeelers net langs kwamen. Na deze ‘trajactverkenning’ terug naar het hotel, nog even snel een hapje eten en vroeg naar bed. Morgen gaat het echt gebeuren!!!

Routeverkenning Marathon Berlijn
Waar gaan we staan morgen?

BERLIN MARATHON 2009!!

Berlin Marathon Skate 2009
Beetje opwarmen…

Ich bin ein Berliner! (Zum zweiten mal)

UPDATE: Voor alle foto’s klik HIER of kijk hier rechts naast!

Berlijn - Ja! Die eerste zin schreef ik nu precies een jaar geleden al op mijn blog met mijn eerste bezoek in Berlijn. Een bezoek waar ik liever na die zondag niet meer heel veel aan terug gedacht heb. Dit weekend kent ook maar één doel: Revanche!

Die revanche begon vanochtend om vijf uur! Terwijl ik mijzelf naar het station lootste, kwamen de dronken mannen en vrouwen letterlijk net uit de kroeg rollen. In Heerenveen stapten mijn ouders, dit weekend mijn trouwste supporters, erbij in en kon de reis echt beginnen!

Mijn toeschouwers dit weekend!
Mijn toeschouwers voor dit weekend!

Van Leeuwarden naar Arnhem, daar in de ICE naar Duisburg, daar een uur wachten en dan verder naar Berlijn. Eerst nog wel even wachten, want de trein had ruim een kwartier vertraging. Deze vertraging liep tijdens de rit nog verder op tot ruim drie kwartier, waardoor we klokslag drie uur Berlijn HBF inreden. Ik was ook echt klaar met de reis moet ik zeggen.

Train Delay

Snel naar het appartement, inchecken en omkleden. Korte broek aan want het is warm! Eigenlijk zelfs te warm. Zondag wordt nu al 26 graden voorspeld. Ik denk dat daarmee een nieuw wereldrecord er niet in zit voor Haile.

Startnummer Berlijn Marathon

Ons appartement is dus daadwerkelijk onder de rook van de Brandenburger Tor. Echt perfect. Vanuit daar naar de Expo gereisd die dit jaar verplaatst is naar het oude vliegveld Tempelhof. Heel indrukwekkend, omdat het verdeeld is over drie hangars. In de achterste moesten de startnummers gehaald worden welke, in tegenstelling tot vorig jaar, nogal wat tijd in beslag namen. Daarna de stands bekijken, nieuwe Nike sokken gekocht, nog meer verliefd geworden op de Nike LunarGlide+ en daarna snel weer naar de drukte uit.

Veel eten
Iemand ooit wat gezegt over Duits eten?

Uiteraard moest de dag even afgesloten worden met een heerlijk maal. In een echt Duits restaurant hebben we ons onvoorstelbaar te goed gedaan aan een bord met eten die zijn weergave niet kent. En nu snel naar bed. Het was een lange dag!

Weer Berlijn

Leeuwarden - Het kriebelt enorm! De tas is al half gepakt. Morgen nog een dagje School, daarna werken en dan gaat het los! Vrijdagochtend vijf uur!! met de trein vanuit Leeuwarden vertrekken. Drie stations verder stappen mijn ouders er bij in en dan gaan we op reis! Toch alvast de eerst blog weer in de categorie Marathon Berlijn!

Half drie moeten we als het goed is aankomen in Berlijn. Snel inchecken. Het hotel is, zeer decadent, zo’n beetje tegen de Brandenburger Tor geplaatst. Dat wordt dus een flink eind lopen naar de start en vanaf de finish.  hmmm

Weather Forecast Berlin MarathonHet enige dat nog wel iets lastig lijkt te worden is het weer. Het lijkt er op dit moment op dat het zondag de warmste dag van de week gaat worden. Ik weet dat ik best wel beïnvloedbaar ben met betrekking tot het weer, dus dat kan een klein nadeeltje zijn. Gelukkig is er niet van die extreme wind. Vandaag nog even een loopje gedaan van 14 kilometer in rustig tempo, maar die wind was echt heel naar.

Nou goed, vast morgen nog een kleine foto-update van gepakte tassen enzo en daarna het volgende bericht uit Berlijn! (tenminste, als ik internet kan regelen)

Nu snel slapen. Marathonbedtijd.

Ok, stiekem dan, voor iedereen die al eens gelopen heeft in berlijn:

 

Yes, Berlijn wordt weer een echte marathon!

Haile Gebrselassie

BERLIJN - Haile Gebrselassie doet in september weer mee aan de marathon van Berlijn. De Ethiopische atleet heeft dit donderdag laten weten. Hij start op dit onderdeel echter niet bij de wereldkampioenschappen in augustus in dezelfde stad.

Het is nog onduidelijk of de tweevoudig olympisch kampioen op de 10.000 meter op de WK op een kortere afstand zijn opwachting maakt.

Het wereldrecord op de marathon is in Berlijn al zeven keer verbeterd. Gebrselassie wil in september proberen onder de 2.03.20 te lopen. Het record staat op 2.03.59.

Bron: Nu.nl

Geweldig. Die man gaat niet van start met de opmerking: Ik hoop hem te winnen. Nee. Hij vertrekt maar met één doel. Een nieuw wereldrecord. Nog een keer 30 seconde eraf. Een overwinning is niet gonoeg. Voor Heile gelden nog maar twee doelen. Opnieuw dat wereldrecord pakken en de olympische titel tijdens de olympische spelen van 2012 in London. Helaas voor mij gaat de overwinning daarmee wel weer opnieuw aan mijn neus voorbij in Berlijn. Ik zal mij maar scharen in de achterhoede.  cool smirk

Berlin Marathon 2009!

Dear Participant!

Your online registration has been processed under the order ID MA-000020720.

Pending the receipt of your final payment of 59,00 euros, you are registered as follows:

    First Name: Pieter
      Last Name: de Boer
  Year of Birth: 1982
City of Residence: Leeuwarden

        Event: 36. real,- BERLIN-MARATHON
      Category: 42 km Lauf

I’m going to run the Berlin Marathon!!
Jaah, opnieuw… Hopelijk loop ik dit keer WEL op zondag onder de Brandenburger Tor door…

Voor alle duidelijkheid.  De inschrijving is dus vandaag van start gegaan. Gelijk ingeschreven en nu nog even hotel boeken. De eerste fans zijn ook alvast aangemeld. Mijn ouders gaan in ieder geval mee voor support. Wie volgt?!

Marathonfeest en weer naar huis

En toen zat het erop. Vier dagen Berlijn, vier dagen 24 uur per dag bezig zijn met de marathon. Niet helemaal met het gewenste resultaat, maar zeer zeker de moeite waard. Weer een paar mooie leermomenten en veelbelovend voor de toekomst.

Gisteravond ben ik naar het feest geweest wat georganiseerd wordt ter afsluiting van de marathon. In een oude fabriekshal in Oost-Berlijn kom ik binnen. Het is nog niet heel druk, het feest is om 20.00 uur begonnen en ik loop rond 21.00 uur binnen. De muziek staat lekker aan en de marathon is net begonnen! Nou ja, de herhaling dan. De hele marathon passeert de revue. Ik zie Haile lopen, ongelofelijk. Na acht kilometer noteerd hij 23 minuten, voor mij een eikpunt, omdat mijn hotel daar ligt. Ik noteer op hetzelfde punt 40 minuten. 17 minuten in nog geen 8 kilometer, die man is van een andere planeet.

Nadat de hele marathon getoond is, inclusief het punt waar ik in de tent gelegen heb, is het tijd voor de winnaars. De eerste 20 finishers (M/V) komen naar voren. Dat wil zeggen, de eerste 19. Één man ontbreekt. Stuk voor stuk worden ze toegejuicht. Maar toch, waar is hij. Even wordt het stil, dan gaan de lichten uit en schreeuwen de ongeveer 10.000 aanwezige mensen maar één woord: HAILE! Er gaat één spot aan, op een groot doek wordt 02:03.59 geprojecteerd en de muziek, die ik meermalen met kippenvel heb mogen aanhoren in de vroege ochtenduren gaat opnieuw aan:

Vangelis - Chariots of Fire

Van achter uit de zaal breekt gejuich los. Het gaat als een wave naar voren. Applaus, gejuich en ontelbaar foto’s. Dwars door het publiek rent (hoe krijgt hij het voor elkaar) een kleine man met een gigantische glimlach naar voren. Haile Gebrselassie, mijn held, iedereen zijn held, springt op het podium. Voor het eerst hoor ik in Duitsland een Engels interview die niet gelijk nagesynchroniseerd wordt. Haile wordt gevraagd hoe hij zich voelt en hij antwoord met het enig mogelijke antwoord: Ich bin ein Berliner!

Na kortstondig zijn verhaal verteld te hebben duikt hij opnieuw het publiek in en taait af. Maar het feit dat hij zijn gezicht liet zien gaf iedereen kippenvel. Vrijwel alle aanwezigen hebben afgezien vandaag, liepen ergens tussen de 2:30 en de 6 uur. En allemaal weten ze dus wat een held hij is. Haile…

Ik neem nog een biertje, ga terug naar het hotel en vertrek in de loop van de ochtend uit het hotel. Nog even een kop koffie bij Starbucks, met uitzicht op de finish van gisteren. Daarna de trein terug. Het lopen gaat redelijk, hoewel ik veel pijn heb bij trappen af en op en de eerste stappen. Morgen even aanzien, wat fietstraining en anders woensdag naar de dokter. Het zit erop. Het was onvergetelijk, maar wel voor herhaling vatbaar. Dus eind september 2009 zit ik weer in Berlijn.

Marathon Berlijn: Verslag tot kilometer 22

Allereerst: Iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve mailtjes, smsjes en berichten op de weblog! Ondanks alles wil ik toch mijn verslag van Berlijn met een ‘raceverslag’ afsluiten. Per slot van rekening heb ik meer dan de helft van de race mogen meedoen. Helaas viel ik wel, hoe kan het ook anders, op zo’n beetje het meest verre punt dat mogelijk was uit.

De dag begint om 5.30 ’s ochtends als de wekker gaat. Nog snel even douchen, lenzen in (weet je hoe moeilijk dat is als je ogen amper open zijn!) en dan naar de ontbijtzaal. Het is net iets te druk daar al. Opvallend vind ik het aantal NIET marathonlopers dat daar zit. Vast toeschouwers, maar waarom dan niet het respect om na 7.00 uur te ontbijten, als de sporters weg zijn. Per slot van rekening start de race pas om 9.00 uur. Gelukkig vind ik nog een tafeltje, maar velen moeten wachten tot het moment dat er weer een tafel vrij is.

Opkomende zonVanaf het ontbijt loop ik rond 6.30 uur naar het afgesloten terrein voor de start. Als ik daar aankom blijkt het hek nog niet open te zijn. Dat doen ze pas om 7.00 uur. Had ik net zo goed een half uur later op kunnen staan. TSSS! Nu ben ik in ieder geval op tijd en dat is voor mijn eigen rust ook wel zo goed. Om 7.00 uur loop ik naar binnen. Eet nog een klein beetje en zie de zon opkomen. Het is dan 12 graden, strak blauwe lucht en geen wind. Perfect! En de voorspelling is dat het niet boven de 16 graden zal uitkomen tot 12.00 uur, dus dat is nog beter.

Kleding inleverenEen uur voor de start lever ik mijn kleding in en loop ik naar de start. Mooi vooraan in vak F wacht ik af. Ik krijg nog een ballon in mijn handen gedrukt die ik bij de start los moet laten. Vak A, B, C, D en E blijken kleine vakken en ik denk dat er hooguit 7.500 mensen voor mij starten. 10 over 9 krijgt vak F een tweede startschot en ik ben los. Opnieuw datzelfde kippenvel gevoel als in New York. Nu gaat het gebeuren!

siegessaeuleJe loopt na de start recht af op de Siegessäule, de triomfzuil, die zwart van de mensen blijkt te staan. Opnieuw kippenvel, maar ook gelijk bij mij de alarmbel die rinkelt. Ik ga veel te hard weg. Na mijn lesje in Amsterdam laat ik me gelijk terugzakken en loop de eerste kilometer in 5:20. Daarna pak ik ritme, kijk wat lekker voelt en zet de blik op oneindig. Links en rechts wordt ik ingehaald door ‘snelle mannen en vrouwen’. Ik zet het tussen aanhalingstekens omdat ik dus merkte wat dat met je doet. Deze mensen liepen vermoedelijk allemaal rond 4:00 de eerste 4 of 5 kilometer. En AL die mensen werden door mij ingehaald na kilometer 5 of 6. Het werkt zo, je voelt je goed en gaat in het tempo mee, maar na die tijd kon ik zo 300 of 400 man inhalen, terwijl het tempo strak 5:00 per kilometer bleef.

Na kilometer 6 wordt het even krap. Dat heeft twee redenen. De eerste reden heb ik zojuist benoemd, het vele trage verkeer, maar de tweede reden is het publiek. Duitsers zijn compleet anders dan Amerikanen. Ze zij enthousiast, maar op een ingetogen manier. Maken op sommige plaatsen veel lawaai, maar op de meeste plaatsen staan ze vooral te kijken. En wanneer ze aanmoedigen blijken ze veel verstand van zaken te hebben en precies te weten welk tempo je loopt. Liefhebbers dus. Er zit echter één nadeel aan Berlijn. Bijna nergens wordt gebruik gemaakt van dranghekken, wat tot gevolg heeft dat het publiek soms de weg heel smal maakt, terwijl hij erg breed is. Politie en stewards doen hier weinig aan en ik vraag me af hoe dat gegaan is met die 30.000 man die achter mij aan kwam.

Het tempo blijkt goed te gaan. Mijn Polar bleek achteraf niet helemaal betrouwbaar te zijn want ik dacht dat het tempo lag op 5:15, maar de data laat zien dat het 4:55 per kilometer was. Ik voel me goed en kan het tempo prima volhouden. Ik reken mezelf al rijk met een PR van rond de 3:40. Halve marathon is ook letterlijk een omslagpunt. Het eerste besef is dat je vanaf nu mag aftellen, een kilometer later is het besef dat het over is. De rest is geschiedenis en staat in mijn vorige stukje.

Na de race eerst even gedouched, de Formule1 nachtrace gedeeltelijk bekeken, maar toen ook bleek dat het daar niets werd met mijn favoriet (Ferrari) ook die maar uit gezet naar de Brandenburger Tor gegaan. Daar de laatste deelnemers over de finish geschreeuwd. Vooral veel oudere mensen en wandelaars. De laatste persoon kwam langs om klokslag 4 uur, 7 uur na de start. Hulde.

Nu net nog even de data geanalyseerd. Een typisch Pieter dingetje. Kijken hoe goed/ slecht het ging. Daaruit blijkt dat ik met dit tempo op 3:32 uitgekomen was. Als je de man met de hamer meerekent dan werd het ongeveer 3:35/ 3:37, nog altijd een verbetering van mijn PR met bijna een kwartier. Erg frustrerend. Ik ga sowieso volgend jaar terug, hopen dat de condities dan vergelijkbaar zijn met deze. Dan pak ik alsnog die medaille!

tijdverschil

Berlin Marathon: DNF

Ik zal het even kort houden. Net terug en wil heel graag douchen. Maar heb de Marathon dus NIET uitgelopen. Tot kilometer 22 ging alles perfect. Geen centje pijn, heerlijke tempo en ondanks de drukte niet al te gek veel zigzaggen. Maar zoals ik al schreef, TOT kilometer 22.

Bij kilometer 22 komt er een meneer aan die ondanks zijn achterstand toch nog graag een nieuw wereldrecord wou lopen en daar niets of niemand voor in de weg liet lopen. Meneer trapt op mijn hak die ik net op dat moment omhoog zou tillen. Ik voel mijn been de tillende beweging maken maar mijn hak blijft staan. Ik voel even de pijn maar zou verder lopen. Bij deze marathon fietsen artsen tussen de deelnemers door en toevallig zag net zo’n fietsende arts dit gebeuren. Hij komt naast me, vraagt of alles ok is en nog even zeg ik ja, maar naar twee stappen zeg ik nee.

Ik moet stoppen en hij bekijkt mijn voet. Drukt erop en ik maar proberen te doen alsof het geen pijn doet. Helaas geloofd hij mij niet en zegt dat ik naar het volgende EHBO punt moet. Al met al loop en ren ik nog kleine stukjes tot kilometer 25, het punt waar de EHBO staat. De dokter laat me daar achter en de EHBO kijkt verder. Dan zeggen ze dat ze het niet helemaal vertrouwen, maar omdat ik er wel op kan staan lijkt het redelijk. Ik vraag of ik door mag, maar Helga (ze heet vast niet zo, maar ik vind haar nu wel zo. wink ) zegt dat het einde verhaal is. Om er zeker van te zijn dat ik ook daadwerkelijk stop loopt iemand met me mee naar de eerste Metro en zet me daar op.

Terug bij start/finish kleren opgehaald en moest daar opnieuw naar de EHBO. De aanwezige arts heeft mijn been ingetapet en geijsd. Nu moet ik het even laten rusten. Gevoel is dus kut. Zeker omdat ik op schema liep voor een nieuwe PR. Eerst maar even laten bezinken, douchen en een biertje drinken. New York volgend jaar gaat dus niet door, moet eerst revanche nemen hier.

Hele verhaal volgt straks.

Evening before….

Ik ben er klaar voor.
Startnummer is op het shirt gehangen. Morgen om 5.30 gaat de wekker. Aankleden, ontbijten en dan naar het starvak. Om 9.00 uur is het startschot en ga ik mijn tweede marathon beleven. De kriebels zijn er weer flink, of zijn het vlinders! Vanavond nog even heerlijk gegeten in een Italiaans restaurant, daarna heerlijk in bad gelegen en nu nog de laatste informatie vergaard voor de start van morgen. Helaas heb ik geen functie meer kunnen vinden om ook via de sms op de hoogte gehouden te worden van de tussentijden, terwijl dat wel aangeboden zou worden. Mijn excuses daarvoor, maar misschien is de website wel net als in New York actueel.

Ik ga slapen, morgen het hele verhaal! (Tijdens de Formule1 nachtrace van Singapore heb ik mooi de tijd om te schrijven wink )
Oh ja, nog even over de belevenissen in Nederland… Hebben jullie het al gehoord? sc Heerenveen….. 4-0 onderuit… stttt

Startnummer

Nieuwe Berichten   Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site