Berlijn Marathon 2010: Mijn marathonverslag

Finishfilmpje Berlijn marathon

Berlijn - 36 uur na de start van mijn Berlijn Marathon kan ik nog steeds niet precies bevatten wat er gebeurd is. Vorig jaar dacht ik dat een realistische tijd voor mij was onder de 3:40 uur. Ik wou stiekem wel onder de 3:30. Dat kwam er niet van. Dit jaar moest ik onder de 3:30. Wat doe je dan? Een 3:20 schema pakken en lopen! Resultaat? 3:19:19! Hoe doe je dat?

Berlijn Marathon: Gegokt en succes!

Berlijn - Ik ben zo verschrikkelijk blij! Ik riep tegen iedereen dat ik een tijd onder de 3:30 wou gaan lopen. Stiekem had ik bedacht dat ik onder de 3:20 wou gaan lopen. En dus ben ik met dat stoute plan vertrokken. En met succes! Ik wist dat het alles of niets werd. Omdat ik niet wist of ik dit tempo kon volhouden. De eerste 30 kilometer ging wel zo hard dat ik toch ook wat tijd verloor bij de laatste 12, maar met een tijd van 3:19:19 heb ik het geflikt! WHAAAAA

5 km 09:28:55 00:22:57
10 km 09:51:40 00:45:43
15 km 10:14:27 01:08:30
20 km 10:37:10 01:31:12
Halb 10:42:07 01:36:10
25 km 10:59:39 01:53:42
30 km 11:22:03 02:16:05
35 km 11:46:14 02:40:16
40 km 12:12:59 03:07:02

Morgen terug in Nederland volgt het hele verslag. Nu eerst even lekker genieten, ongezond eten en een biertje drinken. Die heb ik wel verdiend toch? smile

Oh ja, ook Elroy heeft hem geweldig uitgelopen. Zijn eerste marathon liep hij in 4:36:32. Eigenlijk bent ik stiekem als zijn ‘coach’ daar net zo trots op!

Hoe volg je mij vandaag?

Berlijn - Heel kort een berichtje net als vorig jaar. (is dan ook qua tekst bijna een kopie) Ik ben vandaag vanaf a9 uur te volgen en met mij vele anderen.

De live beelden van de wedstrijd zijn tussen de reclames door te bekijken op Eurosport1 vanaf 8.45 uur . Of online via n-tv (http://www.n-tv.de/mediathek/livestream) Uiteraard ben ik daar niet persoonlijk in te zien, maar wel de route die ik loop.

Mijn tussentijden worden ook geplaatst. Iedere vijf kilometer wordt deze geupdate. Volgens mij via deze link. (http://results.real-berlin-marathon.com/2010/) Zoek op startnummer 7624 en voor Elroy op startnummer 27670

Dag 2: Klaar voor de start in Berlijn.

Berlijn Marathon dag 2 01

Berlijn -  Het is nog 16 uur en dan gaat de Berlijn Marathon officieel weer van start. En dus is het de dag voor de marathon ‘rustdag’. Maar als je in deze stad bent MOET je gewoon wat dingen doen. Oke, wel rustig aan, maar toch een klein beetje. Trajectverkenning, trainen, East Side Gallery bekijken en natuurlijk: NIKETOWN!

Ich bin ein Berliner! (zum letzten mal)

Nike Berlijn Marathon

Berlijn - Ja ja, voor de derde keer in successie heb ik Berlijn weer gevonden. Mijn derde en voorlopig laatste Berlijn Marathon gaat een hele speciale worden. Ik ben in topvorm. In een grotere topvorm dan ooit tevoren. WE GAAN KNALLEN!!

Berlijn Marathon preparations

Berlijn voorberbeiding

Leeuwarden - Als ik nu op mijn weblog kijk, dan zegt deze: “Marathon Berlijn, nog 2 dagen, 16 uur en zoveel minuten. Het betekend voor mij vandaag opruimdag. Tas pakken, alles klaar maken en stiekem ook al wat zenuwen voelen. Goed bijgeloof moet ook in ere gehouden worden, dus mijn ‘mascotte’ is ook mee. Het allereerste schoentje waar ik ooit op liep!

Leuke herinnering aan Berlijn

Berlijn - In 2008 kreeg ik een mooie herinnering van mijn aller eerste marathon die ik uitgelopen had. Een certificaat die ik vol trots nog steeds bewaar. Vandaag kreeg ik het certificaat van mijn tweede marathonfinish.

Het is een leuke herinnering aan een mooi avontuur. Berlijn was een schitterend evenement, zowel qua weer als sfeer. En vol trots laat ik dan ook hier nog even mijn certificaat zien!

Certificaat Berlijn
Klik op de foto voor een vergroting.

Mijn persoonlijke helden!

Leeuwarden - Wow, het weekend zit er echt op, er is nog zoveel te vertellen en dat ga ik zeker de aankomende dagen ook nog doen. Maar één ding wil ik wel delen. Mijn grote respect en liefde gaan uit naar deze twee mensen.

Mijn Helden

Mijn ouders dus. Het hele weekend zaten ze met dat gespannen mannetje opgescheept, maar daarnaast waren ze er ook de hele marathon! Op maarliefst vier plaatsen onderweg kwam ik ze tegen met de Friese vlag. Een prestatie op zich. Tijd voor een drankje of een hapje hadden ze daardoor niet. Steeds maar weer op weg naar de volgende locatie. Metro, tram, rennen! Geweldig. En daarna na de finish weer direct bij de familie reunie plaats voor een knuffel van een stinkende hardloper. Super bedankt, dat wil ik ook even zeggen op het world wide web!

Daarnaast wil ik iedereen, maar dan ook iedereen super bedanken voor de overweldigende reacties op de blog, de sms, de twitter. Wouw, wat geeft dat een goed en speciaal gevoel zeg. Voor de wedstrijd, na de wedstrijd, het hele weekend lang. THANKS!

Berlijn Marathon: Het marathonverslag

Voor alle foto’s klik HIER of kijk hier rechts naast! Het staat niet super tof, maar daar kijk ik in NL wel naar!

Berlijn - Wil iemand mij herinneren dat marathons lopen helemaal niet leuk is. Dat ik dit eigenlijk nooit meer wil doen?

Wow! Wat een marathon. Wat een weer. Mijn dag begon vanochtend om kwart voor zeven. Vette kriebel in de buik. Wat ontbijt je? Hoeveel drink je nog voor de marathon? Hoe voel je je? Ik voel me super! Maar of dat een garantie is voor een goed resultaat? Kom ik wel voorbij die 25 kilometer. Dat moet toch wel?

Half 8 vertrokken naar het startgebied. Toch wel zeker 5 minuten lopen smile en daar rond kwart over acht mijn kleren ingeleverd. Tot mijn grote schrik kwam ik erachter dat ik mijn gelletjes vergeten was! Geen nood. Via de telefoon mijn ouders ingelicht en ik wist waar ze stonden na zes kilometer, dus dat moest goed komen!

Startveld voor Berlijn marathon Alle hardlopers voor de start van Berlijn Marathon

Dan de start. Lekker rustig vooraan in startvak E. Een paar seconden voor start opnieuw genieten van Vangelis en weg zijn we! Mijn tweede Berlijn Marathon! Ik zie vlak achter mij een paceteam van 3.30 en besluit deze maar te volgen. Dat is eigenlijk wat ik het beste geval ook wil lopen. Dus ik zie wel hoe ver ik kom.

Na zes kilometer is dus het afgesproken eerste ontmoetingspunt met mijn ouders. Gewapend met Friese vlag met mijn naam zijn ze makkelijk te vinden. Ik krijg mijn gelletjes en zal ze weer op kilometer 20 terug zien!

Fryslan Boppe!
Mooi plekje op zes kilometer bij Central Station

Het weer is schitterend, maar wel een beetje te schitterend. Strak blauwe lucht, al bij de start ruim 20 graden. Ik weet dat ik moet drinken, drinken, drinken. Iets waar ik vandaag achter ben gekomen is het drinken van thee dat bij mij goed werkte. Ik hou helemaal niet van thee!

Alles gaat gesmeerd en op kilometer 20 krijg ik het eerste flesje drinken van mijn ouders aangereikt. Kan ik mooi een drinkpost overslaan. Ik volg dan nog steeds het paceteam 3.30. Een kilometer verder loop ik ineens KeesdeLoper tegen het lijf. Ik zie hem, passeer hem en vraag of alles goed gaat. Het antwoord: Nee! Het is warm.

Run Pieter Run

Ik voel me nog goed, passeer het 21 kilometerpunt, zie het punt waar ik vorig jaar uit de race eruit gelopen werd paf, ineens, daar is de man met de hamer. Ik kan het niet verklaren. Is het de warmte, teveel gedronken, te weinig gedronken, zeg het maar. Rond 24 kilometer loopt KeesdeLoper mij weer voorbij. Kijkt nog één keer om maar ziet dat ik het moeilijk heb. Hij lijkt een tweede adem gevonden te hebben.

Al met al los ik het uiteindelijk naar mij mening goed op. Ik voel druk op mijn blaas. Hou even een korte plaspauze, pak het volgende drinkpunt in zijn geheel en voel me een stuk beter. Dus plassen, water drinken, thee drinken, energydrink en banaan. Schijnbaar had ik het even nodig. Ik vervolg mijn weg, kom niet meer onder de 5min. p/km maar voel me een stuk beter.

Op 32 kilometer zie ik de Friese vlag weer! Mijn ouders hebben een derde punt bereikt en ik juich hun toe en zij mij! Heerlijk. Ik voel me weer redelijk maar pak wel mijn rustmomenten bij de drankposten. Het voelt niet helemaal super. Nog 10 kilometer te gaan. De wishtime van 3.30 kan ik vergeten, de realistische tijd van onder de 3:40 wordt krap. Ik zet nog iets aan, maar bekoop dat direct met de volgende man met de hamer. Het zit er gewoon niet meer.

En dus besluit ik uit te lopen. Geen gekke dingen meer te doen. Als ik de 41 kilometer voorbij loop zie ik die Tör. Ik ben er bijna!! Voor de laatste keer ook de Friese vlag! Ik zwaai naar ze, maar het effect is dat alle andere mensen mij ook gaan aanmoedigen. Erg grappig! Ik loop naar de Tör toe, geef hem een kusje en loop de laatste 200 meter. Ik heb hem gehaald. Mijn ultieme wraak voor 2008. De tijd, 03:42:34, doet er eigenlijk niet echt meer toe. Ik heb mijn tweede World Major Marathon gelopen en ik ben dolgelukkig!

TheRunningman en KeesdeLoper
TheRunningman en KeesdeLoper voor de Reichstags

Na de finish de medaille om, warmtekleed om, maar die snel weer afgedaan, veel te warm. Wel heel veel water drinken. Man wat heb ik een dorst. Bij het kleren ophalen kom ik KeesdeLoper weer tegen. We maken een foto en hij heeft hem ondanks zijn probleem met de warmte toch in 03:31:35 gelopen. Hulde!

Bij de familiereünieplaats ontmoet ik mijn ouders weer. I did it! Maar zij ook! Op vier plaatsen staan binnen 42 kilometer! Een hele prestatie! We gaan terug naar het appartement, waar ook een aantal collega’s van mijn vader even snel komen douchen. De mannen zijn echte snelheidsduivels. Twee van hen ruim onder de 3 uur. 02:48:44 en 02:52:22. De derde 3:17:40 en de laatste vergelijkbaar met mij. (die kan ik even niet vinden wink ) Wat een prestatie.

Mijn Trotse Ouders!
Mijn trotse ouders bij de finish!

Het zit erop. Voorlopig even geen plannen voor volgende wedstrijden. Een korte looppauze denk ik.

Wil iemand mij herinneren dat marathons lopen toch wel leuk is. Wanneer wordt de volgende?

I did the Berlin Marathon!

Berlijn - Haha, ik ben blij, heel blij. In een gigantisch zware marathon, omdat het toch wel heel warm was, heb ik toch een kleine PR kunnen lopen! Doel was 3:30, dat kon ik na kilometer 26 wel vergeten, maar met een eintijd van 03:42:34 ben ik DIK en DIK tevreden!

5 km 00:27:59
10 km 00:52:39
15 km 01:17:00
20 km 01:41:32
Halb 01:46:48
25 km 02:05:50
30 km 02:33:36
35 km 03:02:39
40 km 03:32:24

Hele verslag volgt vanavond. Nu eerst genieten, biertje happen, bratwurst eten tongue rolleye en laatste mensen binnen juichen!

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site