Road to Berlin starts @ hardloop4daagse

Apeldoorn/Drachten - Focus verleggen en daarna met twee voeten op de aarde gezet worden. Weinig wedstrijden lopen betekent ook een ritme verliezen. Wedstrijdritme welteverstaan. En gisteren werd me twee dingen duidelijk. Hardlopen is nog steeds leuk, en ik ben best veel snelheid kwijt…

hardloop4daagse01

Sinds september (damloop) geen wedstrijd meer gelopen en in alle eerlijkheid sinds januari 2011 niet meer echt hard gelopen. En zelfs toen (een PR op de halve van Egmond) liep ik met een blessure, dus was het al niet top. Wat kun je dan verwachten?

De hardloop4daagse is bij mij voor altijd in het hart gesloten. Wat mij betreft het mooiste hardloopevenement van Nederland. Vorig jaar was ik er helemaal niet, maar nu wou ik toch echt een etappe meepikken. Samen met Elroy en Daphne zijn we dan ook 2e pinksterdag afgereisd. Doel was 2 uur op de 20 km, of alles daaronder.

Het werd 1:47.44, dankzij een lieve dame die meeliep in de estafette. Zij heeft me de eerste 15 km er doorheen gesleurd. Dat weet ze zelf niet, maar dat is prima zo. De laatste kilometers moest ze afhaken en kwam de diesel weer op stoom. Het voelde niet lekker, maar die 20 kilometer kan ook op karakter.

hardloop4daagse02
Links de oud voorzitter van de hardloop4daagse, rechts mijn ‘redster’ van de eerste 15km

Waar sta ik nu dan? Dat is simpel te verklaren. Rinus rolde mij na een kilometer of 17 op, alsof het niets was. Nu heb ik Rinus heel hoog zitten. Loopt marathons alsof het 5km’s zijn, maar had al wel 5 etappes hardloop4daagse erop. Op het moment dat hij mij passeerde dus 97 km wedstrijdtempo! Dat zegt veel over de vorm van Rinus, maar net zoveel over waar ik sta.

Waar wil ik heen? Iedereen waarschuwt altijd dat je je doelen niet hardop moet uitspreken. Gelukkig luister ik slecht. En niet alle lopers geloven daarin, want Snelle Rijk (Rik) sprak na de finish ook rustig uit dat hij onder de 33 minuten wil lopen op de 10KM. Maar terug naar mij. Ik wil over ongeveer 130 dagen Berlijn marathon uitlopen………. onder de 3 uur.

image

Er mag voor gek verklaard worden, ik luister lekker toch niet. Ik ben weer gemotiveerd. Kwetsende vrouwen doen dat nou eenmaal met je. wink The Runnignman is back.

Spetter Spieter Damloop!

Amsterdam - Sinds ongeveer 3 weken lopen we met wat collega’s ongeveer twee keer per week even na het werk. Een paar daarvan liepen vandaag ook, net als ik, de Damloop. We trainden vorige week een keer en kregen een flinke bui op onze kop, maar niets vergeleken met vandaag!

Met nog twintig minuten te gaan stonden we in het startvak. Het had de halve dag al geregend, maar sinds een half uurtje was het eindelijk droog. Ik had dan ook geen poncho meer aan. Maar het lot bepaalde iets anders. De hemelluiken gingen open en er kwam een bui naar beneden waar de honden geen brood van lusten. Binnen vijf minuten staat de weg blank….

Ik ben wel iets gewend en als je aan het lopen bent is regen vervelend, maar niet onoverkomelijk. Maar sta je te wachten om te mogen starten dan wordt je niet heel gelukkig. Ben je dan ook nog zo’n koukleum zoals ik, dan sta je dus letterlijk te klappertanden. Zeik, zeik, kletsnat starten we onder droge omstandigheden. Maar het leed is al geleden. Een shirtje van het werk en een verkeerd gekozen broekje maken de lol compleet. Niet zeuren maar lopen!

De rest van de loop was eigenlijk een makje. Ik wou me niet moe maken en al helemaal niet gek laten maken zoals vorig jaar. En dus pakte ik lekker tempo zonder diep te gaan. Dat ik strak tussen de 4:20 en 4:30 minuut p/km kon blijven lopen was een meevaller. Helemaal na vorige week. Heerlijk op 10 kilometer nog even door de plassen wezen stampen, vonden mijn medelopers ook zo fijn, en ik voelde me net Alfred Jodocus Kwak.

Na 1:11:31 kom ik over de finish, en gek genoeg heb ik maar één liedje in mijn hoofd:

Spetter spieter spater lekker in het water,
Ga maar vast naar huis.
hij komt een druppel later
Spetter spieter spater lekker in het water,
Ga maar vast naar huis.
hij komt een druppel later.
hij komt.. een druppel laaaterrrr

uitslag damloop

Weer wedstrijdjes lopen: Glazenstadloop Berlikum

Berlikum - En zo stond ik zaterdag ineens weer aan de start van een hardloopwedstrijdje. Iets anders dan ik eind vorig jaar op de planning had staan. Geen Winschoten waar al ruim 5 uur gelopen werd, maar Berlikum. Samen met Wieger 8 km zweten…

Lekker ontspannen dus, gewoon kijken wat ik nog kan. Of niet? Of niet Pie - ter!  Euhm, nee dus. Sinds 29 mei liep ik geen wedstrijd meer. En wat ik al liep in trainingen was nooit op snelheid. Ik ben weer fit, maar niet snel. En toch had ik in mijn hoofd richting de 32 minuten te lopen. Je voelt hem al aankomen…..

Wieger denkt dat het een sprintje is en de triatleet pakt gelijk de kop. Ik volg zo rond de 8e plaats. Na een kilometer haal ik Wieger in en ik doe mijn best om strak 4 minuut per kilometer te lopen. Maar het is warm (excuus nr.1), ik heb het benauwd (excuus nr.2) en ik kom niet in een lekker ritme (excuus nr.3). Conclusie, ik ben gewoon nog niet fit genoeg.

De kilomtertijden lopen flink op. Van 4 minuut per km naar zelf een 4:50 min p/km! Lekker geloof waardig… na 36 minuten rol ik de finish over. Snel vergeten en verder opbouwen. Wel een leuke tas met groenten mee gekregen. Is weer eens wat anders. Het was per slot van rekening een loop langs de kassen!

En in winschoten waren ze bij mijn vertrek uit Berlikum net 6 uur onderweg…

Glazenstadloop
Wieger op de voorgrond, ik er nog net achter.

Egmond Halve marathon 2011: dat kan harder!!

Egmond Halve marathon 2011

Egmond - Na de Zuiderzee Marathon was er even een soort lopersdip. Ik had er gewoon even geen zin in. 2011 wordt een belangrijk jaar. Ik ga me vol voorbereiden om in 2012 de Spartathlon te lopen. Dat betekend veel kilometers maken. Zo’n 5000 in totaal is het doel. En natuurlijk wedstrijden lopen! Vandaag stond een Nederlandse klassieker op het programma: de Egmond Halve Marathon. Doel? Er was geen doel…. Toch??

RunningCenter Cross Steenwijk: Heb geen zin meer

Steenwijk Crossen

Steenwijk - 2010 is verreweg mijn meest competitieve jaar ooit. Daarnaast heb ik nog nooit in een jaar tijd zoveel kilometers en zoveel wedstrijden gelopen. Tot mijn eigen verbazing ging het ook nog steeds sneller. Maar nu, nu is de inspiratie en de motivatie verdwenen. Tijdens de Zuiderzee Marathon voelde ik al vermoeidheid, vandaag tijdens mijn tweede cross van dit seizoen was ik er gewoon klaar mee. Ik had er geen zin meer in.

Sinterklaasloop Bolsward: Gezellige uitlooptraining

SinterklaasloopBolsward - Gisteren organiseerde LAB (Lange Afstandslopers Bolsward) de Sinterklaasloop. Een loop over 7,5 kilometer die niet in officieel wedstrijdverband gelopen wordt, maar waar desondanks flink hard doorgelopen wordt. Sint is echter lief voor alle deelnemers, dus van de eerste tot de laatste deelnemer, iedereen krijgt een cadeautje aan de finish.

Zuiderzee Marathon 2010: Podiumplaats, nieuw PR en revanche!

Zuiderzee Marathon 2010

Urk/Zwolle - In twee maanden en één dag drie marathons lopen is best veel. Drie keer een nieuwe PR lopen is eigenlijk best bijzonder. En dat ik nog even revanche haal op mijn uitvalbeurt vorig jaar tijdens de Zuiderzee Marathon dat voelt best goed!

Running Center Cross Leeuwarden - The Movie

Er is door Gerjanna en Hero net als tijdens de Berenloop, ook tijdens de Running Center Cross een film gemaakt. Hij begint al legendarisch als speaker Jan Kooistra bij de start van de jongens blijft roepen: Rustig aan, Rustig aan. Erg vermakelijk. Daarna komen ook de wedstrijdlopers ruim in beeld, waar ik ook ergens tussendoor glij, Enjoy!

RunningCenter Cross Leeuwarden: mijn kennismaking [MOVIE]

Running Center Cross Leeuwarden

Leeuwarden - Na mijn marathon vorige week had ik al snel besloten deze zondag mee te gaan doen aan de eerste van 4 crossen die georganiseerd wordt door het Running Center Leeuwarden. Deze week dus nog even spikes aangeschaft en toen al sprak John Sloot de legendarische woorden: “Crossen is niet leuk.”

Tiedkwietloop 2010: Opnieuw een top tijd gehad [MOVIE]

Tiedkwiet 2010

Steenwijk - Voor de tweede keer in successie organiseerde Start ’78 afgelopen zaterdag- op zondagnacht de Tiedkwietloop in Steenwijk. Het principe is heel simpel. Je komt om 2 uur ’s nachts aan de start van een hardloopevenement, loopt elf of zeventien kilometer en ergens zo rond kwart over 2/ half 3 ben je gefinished. Huh?? Ja, want je bent een uur van je tiedkwiet!

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site