Sportfysiotherapie

Volgens mij had ik het al eens gezegd, maar ik hou niet zo van dokters en andere mensen die je gezond moeten houden. Ik blijf liever uit mezelf gezond. Maar ja, wie niet hé. Toch moest ik vorige maand echt een keer naar mijn knie laten kijken. Want hij blijft pijnlijk bij lange duurlopen en intensieve trainingen. Daar kreeg ik een doorverwijzing om toch eens bij de fysiotherapeut een bezoekje af te leggen. En zo geschiedde vandaag (alweer een maand later).

Het hele verhaal moest vanochtend opnieuw verteld worden: New York, weinig training daarna, wel veel last bij intensieve trainingen. “Wat heb je gelopen in New York?” 3:49.48. “Oh, echt waar? Da’s wel een serieuze tijd.” Toch altijd fijn om te horen. wink Al met al komt het er op neer dat het allemaal een beetje teveel van het goede is geweest. In twee jaar van niet lopen naar de New York Marathon was toch wel een grote stap en het lichaam zegt nu dat er even pas op de plaats gemaakt moet worden volgens de fysiotherapeut. Het heeft vooral met de pezen te maken die compenseren dat de spieren een beetje inhouden. (volgt u het nog?) Klinkt bijna als een echte sportblessure.

Volgende week ga ik op de loopband bij de fysio en wat oefeningen met spieren trainen. Daarnaast moet ik me in gaan schrijven bij een sportschool zodat ik wat meer crosstraining kan gaan doen voor de versteviging van de spiermassa. En met een week of zes moet er duidelijk resultaat zijn. Laten we het hopen, misschien dat de Slachtemarathon dan toch nog gelopen kan worden.

Afgekoeld

Het kostte even twee dagen. Realiseren dat het niet doorgaat. Realiseren dat ik zoveel zin had om Utrecht te lopen, maar dat het er gewoon niet inzit. Nu heb ik er wel vrede mee, hoewel ik wel besloten heb niet af te reizen naar Utrecht. Voornamelijk omdat ik g een zin heb om mezelf te ‘kwellen’… Ik weet hoe graag ik daar gelopen had en denk dat ik er geen vrolijke dag van kan maken.

KoudVandaag werd wel duidelijk dat organisatie van Utrecht hem ook een beetje knijpt. Een heuse weerswaarschuwing werd rond gemaild. Terecht denk ik overigens. De weersvoorspelling is alles behalve rooskleurig. Sneeuw, regen, ijs, gevoelstemperatuur van -2 tot -6. Betekend handschoenen aan, muts op en lopen met die bak. Geen heldenacties doen met korte mouwen of korte broek, heeft mijn inziens compleet geen zin. Overigens zou ik persoonlijk niet met jas gaan lopen, maar gewoon met thermoshirt en dan shirt met lange mouwen. Jassen werken mij altijd op mijn zenuwen.


Ook New York was koud

Voor de rest moet ik vooruitzien. Ik denk dat ik alsnog de Slachtemarathon ga lopen in Friesland. Die is begin juni. Maar dan moet wel alles ok zijn met de knie, dus eerst donderdag maar afwachten. Het is wel een schitterende marathon, waar ik binnenkort nog even een mooi stuk over ga schrijven. Eigenlijk is het de enige echte marathon klassieker van Friesland, hoewel hij nog maar drie keer verlopen is. Vooral de locatie zelf is namelijk het gene dat het zo mooi maakt.

Op zoek naar de juiste fysiotherapeut

Sja, en dan begint de zoektocht naar de juiste fysiotherapeut. Per slot van rekening wil ik gewoon dat alles nu in één keer goed opgelost wordt. Gelukkig, zo vind ik uit, zijn er goed voorlichtingsites waar je terdege kunt overwegen waar je heen wilt. Sportstad Heerenveen biedt een uitgebreid scala in het Heerenveen-stadion. Daar had ik al veel over gehoord, maar het blijkt ook gewoon dat het daar goed in elkaar zit. Nadeel daar is dat ik veel moet reizen om erheen te gaan. Ook Martine kwam met een goed alternatief, maar deze is wel in Rotterdam. En weet niet of 2 uur reizen iedere keer nou zo’n verstandig idee is. Ik denk dat, mocht Leeuwarden niets worden, Sportstad Heerenveen een goed alternatief is.

Nu ben ik ook even gaan ‘googlen’ in Leeuwarden. En zie daar, in hetzelfde gebouw waar mijn huisarts zit, vind ik GILIAM Praktijk voor Fysio-, Manuele- en Sporttherapie. Het verhaal dat zij op hun website plaatsen is erg overtuigend. Ik ga daar maandag eerst eens even heen bellen. Horen wat zij te bieden hebben en hoe snel ik daar terecht kan. En uiteraard even horen bij de verzekeraar hoe zij dit vergoeden. Want het kostenplaatje zal ook nog wel meespelen.

Ondanks dat het gewoon vervelend is, ben ik stiekem ook wel een beetje benieuwd hoe zoiets nou in zijn werk gaat. Wat gaan ze doen, hoe kunnen zij achterhalen waar het fout gaat, dat soort zaken. Ik ben erg benieuwd. Lopen zit er in ieder geval deze week nog niet in. Iets dat met het oog op Utrecht erg vervelend is. Dat nadert toch wel heel snel. Nog iets meer dan 30 dagen te gaan……

Aan de Fysiotherapie

SportfysioVandaag toch maar mijn grote angst overwonnen en een bezoek gebracht aan mijn aardige huisarts. De blijvende pijn in mijn knie moest toch een keer bekeken worden. Ik weet spontaan weer waarom ik huisartsen niet leuk vind. Ik leg uitgebreid uit dat mijn knie al pijnlijk is sinds 4 november. Dat ik tussen november en januari amper gelopen heb om hem rust te geven. Het enige wat ik van de arts te horen krijg is: “Hmm, vreemd, ja vreemd.”

Na een ‘voelsessie’ van de knie en de rest van het been, wat heen en weer gedraai, gaat hij 5 minuten een boek doorlezen met informatie over knieblessures. Uiteindelijk komt hij tot de veelzeggende woorden: “Ik weet het niet.” En dus wordt ik weggestuurd met een verwijsbrief naar de fysiotherapie. Ik moet eerst maar eens even op zoek naar een goede sportfysio. Ik wil dan toch graag direct begeleid worden met het hardlopen, zodat ik niet over 4 weken met hetzelfde probleem zit.

Wordt vervolgd.

Nieuwe Berichten  

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site