Sport komt uit zijn winterslaap

Yes, het gaat eindelijk weer langzaam beter worden met de sport. De winter is altijd een saaie aangelegenheid qua sport als je niet echt geďnteresseerd bent in schaatsen of voetbal. Ik vind wintersporten als langlaufen en skispringen wel eens interessant om één dag te zien, maar niet om fanatiek te volgen. Maar gelukkig gaan de sporten waar mijn interesse ligt weer langzaam van start.

WTCC CoronelVandaag werd de eerste wedstrijd in het WTCC verreden, het officiële wereldkampioenschap voor tourwagens. Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat het WTCC an sich niet echt mijn voorkeur geniet, maar wel het feit dat er weer autoraces van start gaan. Nog twee weken en het Formule 1-circus gaat weer los. Heerlijk!

Een andere sport waar ik altijd van kan genieten is wielrennen. Nog een goede maand en de echte voorjaarsklassiekers worden weer verreden. Mijn voornemen dit jaar is om te kijken of ik 20 april naar de Amstel Gold race kan. Lijkt me leuk om een lekker dagje te genieten daar.

Daarnaast gaan ook de grote marathons langzaam weer van start. De majors beginnen natuurlijk in april weer met Boston, maar ook Rotterdam staat dan op de planning. Ik vind het leuk om te zien hoe specifiek de NOS is met het uitzenden van dit soort evenementen. New York wordt wel live uitgezonden, Boston weer niet. Rotterdam wel (logisch?) met een betrekkelijk onbekend startveld. Natuurlijk staat er dit jaar wat meer op het spel bij de marathons, omdat veel in voorbereiding zal staan van Peking later dit jaar. Maar dat geld niet alleen voor de hardlopers, ook de fietsers zullen daar in zekere zin rekening mee houden.

Goteborg half marathonAls laatste wil ik nog heel even wat leuks benoemen. Lisa schrijft (wanneer je heel goed Zweeds kan lezen wink ) al een tijdje met veel plezier over haar voorbereiding op, jawel, haar eerste halve marathon. Gelijk een schitterende, want ze gaat de halve marathon van Göteborg lopen samen met haar vader. Leuk verjaardagscadeau van haar. Grappig dat we, ondanks dat we elkaar bijna niet meer zien, toch nog zo dezelfde hobby’s delen.

Wij gaan naar de RTL GP Studio’s.

Haha, ik ben een groot autosportfan. Misschien heb ik het daar nooit echt over gehad, maar ik zal tijdens het Formule 1 seizoen daar weer wat meer aandacht aan besteden. Maar vandaag kreeg ik een leuke e-mail van RTL GP. Ik had mij aangemeld als publiek voor het bijwonen van een GP en vandaag kreeg ik daar bevestiging voor. Samen met mijn vader, broer en schoonzus gaan we daar lekker naar de GP kijken. Ik ben er ooit jaren geleden al een keer geweest, toen Ruud ter Wijde nog presenteerde. Erger kan het in ieder geval nooit worden. Maar ik heb er zin in. Lijkt me weer een leuke belevenis!

image

Nieuwe Berichten  

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site