Formule1 vs FOTA

Silverstone - Het hing al een tijdje in de lucht, maar vannacht werd het officieel. De acht Formule 1-teams ondergebracht onder de FOTA splitsen zich van de Formule 1. Dat betekend dat alleen Williams en Force India in de Formule 1 blijven zoals die nu is. Of in ieder geval, zo is de melding nu.

Want misschien valt het nog wel een heel klein beetje mee. Het hele politieke spel speelt nu al maanden. De huidige Formule 1 teams willen geen budgetplafond van 45 miljoen euro. Of in ieder geval niet al volgend jaar. En dat wil de FIA, die op dit moment de regels bepaald, wel. Dit is zo ver op de spits gedreven dat er uiteindelijk nu dus door de teams, die vandaag hun inschrijving moesten bevestigen, gezegt is dat ze zich gaan opsplitsen.

Max Mosley
De grote boeman van het verhaal: Max Mosley, voorzitter van de FIA.

Daarmee verdwijnen in één klap alle fabrieksteams uit de Formule 1. Ferrari, Mclaren, Renault, BMW, BrawnGP, Red Bull, Toro Rosso en Toyota gaan samen verder met de FOTA. Het moge duidelijk zijn dat er alleen maar verliezers zijn in zo’n geval. En dan met name de fans. Commercieel is het heel onaantrekkelijk. Met name het eerste jaar. Welke klasse neemt de toeschouwers mee? Welk team in welke klasse wil je sponsoren?

Maar de deur is nog niet helemaal gesloten. Want de FIA legde de druk de hele tijd bij de teams neer. Dit besluit zorgt ervoor dat de druk bij de FIA ligt. Waarom? Om dit ene zinnetje in de persverklaring: to begin preparations for a new championship. Oftewel. Nog niets is zeker. Ik zie het FOTA kampioenschap het meeste zitten. Ik ben per slot van rekening liefhebber van Ferrari. Wat mij betreft mogen alle, door Bernie Ecclestone, gedumpte circuits erop:

- Adelaide
- Imola
- Montreal
- Silverstone
- Magny-Cours
- Hockenheim
- Indianapolis

Begint al een mooi lijstje te worden zou ik zo zeggen. Jammer dat Monaco vast zit aan de Formule 1. En Spa natuurlijk.

Grand Prix van Monaco 2009

Het was een verschrikkelijk saaie race, maar de PhotoVid die gemaakt is door Frits van Eldik is weer geweldig. Commentaar uiteraard hoort u van Olav Moll. Ik zou zeggen, leun achterover en geniet van die schitterende plaatjes.

Formule1 GP van Spanje, het fotoverslag

Formule 1 Grand Prix Spanje [PhotoVid] from FVE Photography on Vimeo.

Opnieuw weer een schitterend fotoverslag, ditmaal van de laatste Formule1 GP die verreden werd in Spanje. Commentaar is van Olav Mol. Heerlijk.

Ayrton Senna da Silva

A Tribute to Ayrton Senna from FVE Photography on Vimeo.

Imola - Op 1 mei van dit jaar was het precies 15 jaar geleden dat de meest legendarische coureur ooit het leven liet. Formule 1 fotograaf Frits van Eldik maakt sinds kort korte filmpjes van iedere race, maar ook een schitterende Tribute van deze geweldige coureur.

Ayrton Senna da Silva, 21 maart 1960 - 1 mei 1994

Kwam, zag en overwon

Brawn GP

Want wie niet sterk is(lees rijk), moet slim zijn.

Honda VS Brawn GP

Brawn GP

Het zat er al een beetje aan te komen, maar vandaag werd het dan toch officieel bekend. Ook dit jaar staan er gelukkig 20 wagens aan de start. Ross Brawn heeft met een zogenaamd management buyout het team van Honda van de ondergang kunnen redden. In ieder geval voorlopig. Honda zal verantwoordelijk blijven voor een groot deel van het budget, wat voor hun nog altijd voordeliger is dan het opdoeken van het team met gevolg een massaontslag.

Dat er dus nu op de, door Mercedes aangedreven, wagen toch nog Honda reclame te verwachten valt lijkt mij dan ook niet meer dan logisch. Waar ik wel benieuwd naar ben is hoe de rest van het budget bij elkaar gehaald zal worden. Button en Barrichello zijn beide niet de goedkoopste coureurs van de startopstelling. Daarnaast ben ik benieuwd of de geniale strateeg Brawn ook een geniaal teammanager gaat zijn en of vriend Michael Schumacher ook een aandeel gaat vormen in het nieuwe team.

Brawn GP, het klinkt nu al lekker…

Dakar 2009

Dakar 2009Nadat vorig jaar de dag voor de race van Dakar volledige wedstrijd geannuleerd werd, is besloten dat er dit jaar niet in Afrika, maar in Zuid Amerika gereden gaat worden. Geen Finish dus in Dakar, maar een wedstrijd die wel net zo zwaar, of zelfs nog zwaarder zal worden.

Opvallend is het feit dat naast Dakar, ook in Afrika een vergelijkbare race verreden wordt op dit moment, toepasselijk genoemd de Africa Race. Dit vooral om aan te tonen dat de race best verreden KAN worden daar. Kijken of het inderdaad goed gaat en er geen aanslagen gepleegd worden….

De Dakar rally in Zuid Amerika is echter de gene die er toe doet. Een vol startveld, meer Nederlanders dan ooit daar aan de start, de grote merken die weer vertegenwoordigd zijn en een competitief veld. Het lijkt alles in zich te hebben om weer een schitterende race te worden met mogelijk een Nederlandse vrachtwagenchauffeur als winnaar. De Rooy of Stacey, kies maar uit.

Alles is te volgen op RTL7, iedere avond om 22.10 uur volgens mij en natuurlijk op hun website, www.rtlgp.nl. Heerlijk dat stof happen. 

Female fight in de pits!

Ik ben al een paar jaar fan van Danica Patrick. By far de beste vrouwelijke coureur die ooit op deze wereld heeft rondgelopen en gezellig gezelschap toen ik haar in de DTM ontmoette. Maar ook een mooie vrouw om te zien en daarnaast een echte showmaker. Woest was ze na haar uitvalbeurt bij de Indy. Het leek erop dat ze rechtstreeks de dader (briscoe) voor zijn kanis zou slaan, maar ze werd tegengehouden. (zoek maar op Danica en Briscoe op youtube)

Vandaag werd ik via Rick Winkelman gewezen op het volgende filmje. Geweldig, tweee vrouwen die elkaar woordelijk te lijf gaan en Danica die ook hier als winnaar uit komt: “It’s not my fault that you are slow”... Hilarisch, hoe bedenk je het.

Weblog, de ideale graadmeter

imageGisteren kwam ik op de weblog van Olav Moll,  presentator van de Formule 1 Grand Prix’ . Hij vroeg daar om de inhoudelijke mening van de kijkers van het programma. Wat mag er veranderd worden en wat mag er blijven. Opvallend was hoeveel mensen er ineens een reactie plaatsten, terwijl normaal gesproken het aantal reactie beperkt blijft.

Ik heb uiteraard ook zelf even gereageerd, maar daarnaast ook vrijwel alle reacties gelezen. De discussie goed was. Iedereen kwam met bruikbare ideeën en daarmee was Olav zijn post gelijk een ideale graadmeter wat mensen graag veranderd willen zien of wat mag blijven. Slim gedaan Olav!

Mag ik een beetje jullie hulp? We maken natuurlijk al een jaar of wat een ruime voorbeschouwing op alle races en bepaalde onderdelen staan vast. maar het gaat mij om de hoeveelheid. Door een aantal commerciele afspraken heb je natuurlijk tijd nodig in de studio. Maar zijn er onderdelen van onze voorbeschouwing waar je meer van zou willen zien, of juist minder? bv Langere interviews na de trainingen oid. Of zijn er zaken die jullie als kijker missen? Ik hoor ze graag en neem ze de komende tijd mee als wij gaan evalueren.

Van de weblog

Nieuw seizoen!

Yes, de Formule1 is weer begonnen! Op mijn oude weblog kwam ik vorige week een wel heel angstige voorspelling tegen die ik vorig jaar gedaan heb aan het begin van het seizoen. Als ik daarmee geld had gewed, dan had ik nu een mooi kapitaaltje kunnen ophalen. Maar ‘as is verbrande turf’ dus dat schiet niet echt op.

Dit weekend was echter wel de eerste race van het nieuwe seizoen en gelijk een flink spectaculaire. Olav Moll’s tien kleine negertjes mochten weer van stal en het ongelijk van RTL werd gelijk de waarheid. Allard Kalf reist niet meer mee af omdat er te weinig coureurs uitvallen en hij daardoor niet genoeg meerwaarde heeft. Euhm, er vallen te weinig coureurs uit? Pfff Daarnaast was hij vooral technisch van onschatbare waarde en hij zal mijn inziens dan ook ernstig gemist worden dit seizoen op tv. Helaas, het is niet anders.

Hamilton

Goed nieuws is ook dat sinds dit weekend F1crew/ Formula1.nl weer nieuw leven ingeblazen is. Niet meer als nieuwssite, maar vooral als weblog-nieuwssite. Dus berichten worden geplaatst met de volledige ruimte om daar op te reageren. Niet direct journalistiek heel diepgravend. Ik ga ook Willem helpen om dit een beetje actueel te houden. Lijkt me een leuk initiatief.

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site