Veilig hardlopen in het donker: Zo moeilijk is dat niet

hardlopen in het donker

Leeuwarden - Sinds de wintertijd is ingegaan ontkomt bijna niemand er meer aan om te moeten trainen in het schemer of donker. Wat mij in zo’n geval ieder jaar weer opvalt is hoeveel lopers dat nog steeds doen zonder reflecterende kleding. En dat terwijl de oplossingen legio zijn. Je hebt het misschien niet nodig om de weg te zijn, maar het is wel fijn als weggebruikers JOU zien!

FiveFingers, het alternatief voor Nike Free?

FiveFingersLeeuwarden - Dat is wat er door mij heen schoot toen ik dinsdag door zowel mijn broer Willem als door Runningneef Michel op het artikel van de Telegraaf gewezen werd. Er is volgens de krant een ware run op deze zwemschoentjes die schijnbaar lekker lopen.

Amsterdam - De ‘vijftenenschoen’, bedoeld voor watersporters en yogafanaten, is opeens een hit onder hardlopers. De schoen, al enkele jaren geleden ontworpen door een Italiaans bedrijf, wordt zelfs gedragen door professionele atleten.

De FiveFingers van Vibram, al sinds 2006 op de markt, wordt inmiddels gezien als revolutie onder hardlopers.

De ultradunne schoenen gemaakt van neopreen (een synthetisch rubber) zouden, behalve lekker lopen, ook preventief helpen tegen blessures. Ze zijn zo dun als sokken, maar geven precies voldoende bescherming tegen harde ondergronden.

Ook fysiotherapeuten lopen inmiddels weg met het schoeisel. Ze worden gebruikt om patiënten te laten herstellen van blessures.

Iemand al ervaring hiermee? Je kan het overigens ook zo zeggen: Was het nog geen hit, dan heeft de telegraaf het er vast nu van gemaakt.

Ik heb dorst!

Buzzer Leeuwarden - Na de Philips Streamium Buzz waar ik in december en januari over schreef heb ik maandag mijn volgende buzzerpakket thuis ontvangen. Ditmaal een nieuw drankje genaamd Vitamin Water. Het drankje komt van de fabriek van Sourcy (Vrumona) en heeft als doel mannen weer water te laten drinken.

In dat opzicht ben ik natuurlijk niet echt een doelgroep. Door het vele sporten en toch vrij gezond leven drink ik gemiddeld zo’n anderhalf tot 2 liter water. Meestal water ZONDER smaakje. Maar goed, omdat ik man ben val ik wel in doelgroep en ik ben ook erg benieuwd.

Sourcy Vitamin Water

Nou wil iedereen natuurlijk horen hoe het smaakt. Ik moet heel eerlijk zijn, ik heb het nog niet geproefd. Het pakket is ontvangen, open gemaakt, foto’s genomen en daarna de koelkast in gegaan.

Wel kan ik zeggen dat er zes smaken zijn die allemaal een bepaald doel mee hebben gekregen. Zo heb je:

- Balans (Limoen) met vitamine B en calcium
- Energie (Sinaasappel) met vitamine C en Magnesium
- Weerstand (Framboos) met Antioxidanten complex
- Multi-vit (mango) met vitamine B en C en calcium
- Focus (Braam) met vitamine E en magnesium
- Fit (appel) met vitamine C en groene thee extract

Daarnaast draagt Vitamin Water het logo van de Stichting ‘Ik kies bewust’. Daarmee laat het zien dat het aanschaffen van een dergelijk product een gezonde keuze is. Doel is om op die manier minder verzadigd vet, transvet, zout en suiker binnen te krijgen. Daarnaast wordt nogal eens beweerd dat om het keurmerk te krijgen van ‘Ik kies bewust’ de suiker eruit gehaald wordt en de (ongezonde) zoetstof Aspartaam toegevoegd wordt. Sourcy benadrukt dit niet bij dit product gedaan te hebben.

De echte drinktest volgt binnenkort. Uiteraard daar ook even melding van. Wie weet wel een mooi drankje voor bij het lopen….

Nieuw Horloge

Valentino Watch Man 01

Leeuwarden - De afgelopen dagen heb ik veelvuldig op de verschillende hardloop webloggen kunnen lezen dat (eindelijk) de opvolger eraan komt voor de Garmin 305. De 310XT is een plaatje en zou zeker een opvolger kunnen worden voor mijn Polar, maar vandaag bracht de postbode mij ook een nieuwe horloge. Geen hardloopwatch, maar één voor dagelijks gebruik. Een Valentino.

Nee, ik heb niet de jackpot gewonnen , I Wish!, maar ik had nog wel een andere tegoedbon liggen. Omdat ik vorig jaar een collega had aangebracht bij UPC had ik nog een zogenaamde Pluim liggen. Deze zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar die van mij vertegenwoordigd een waarde van 500 euro. Tenminste, dat is wat Pluim zegt. Nou is het echter zo dat wanneer je ook daadwerkelijk een bestelling wilt doen, hij vaak niet hoger komt dan een bedrag of 300 euro.

Na lang wikken en wegen toch maar na ruim een jaar besloten om een bestelling te plaatsen. Mijn laatste horloge was niet echt een succes en kon na 2 gebroken glaasjes de vuilnisbak in. En nu een opvolger. Is het geen plaatje? In een doos die buitenproportioneel groot en zwaar was werd hij vandaag afgeleverd door de postbode. Ik ben helemaal blij, want ik vind hem mooi!

Valentino Watch Man

Buzzen: De Philips Streamium deel II

Buzzer logo Zeventien december schreef ik al een verhaal over het feit dat ik op dit moment de Philips Streamium Buzz, oftewel uitprobeer. Leuke van deze Buzz is dat het een gadget is die mij zelf erg aanstaat. Dus ik merk ook dat ik erg actief er op let. Daarnaast zijn er nogal wat mensen uit mijn omgeving die er vragen over stellen of die een vergelijkbaar apparaat in huis hebben. Tijd dus om hem ook daadwerkelijk te gaan vergelijken!

Streamium 1100

Ik zal nog heel even kort vertellen wat een Streamium is. Een Streamium is een klein kastje die (draadloos) verbonden wordt op je netwerk. Hij haalt via Windows mediaplayer je muzieklijst naar de woonkamer. Je sluit namelijk de Streamium aan op je versterker in de woonkamer zodat je voortaan ook je muziek in de woonkamer kunt beluisteren, in plaats van alleen in de kamer waar je computer staat.

Runningneef Michel buzzed net als ik. Nou zijn er voor deze Buzz twee verschillende Streamiums in de omloop, te weten de NP1100 of NP2500. De NP1100 is eigenlijk het jonge broertje. Minder ontwikkelt, zwart/wit scherm en minder opties. De NP2500 heeft kleurenscherm en een aantal meer opties. Gelukkig kregen we allebei een verschillende thuis gestuurd, dus konden we ze mooi vergelijken.

Streamium NP1100 en NP2500

Het werd een muziekaal avondje. Nadat ook mijn Streamium op het netwerk was aangesloten en ingeplugd was op de versterker kon de muziek aan. Waar let je op. Geluidsverschil, bedieningsgemak en natuurlijk uiterlijk vertoon.

Om met het eerste te beginnen, de NP2500 wint daarmee met overmacht. Het kleurenscherm laadt de plaatjes van de verschillende radiostations of covers van de muziek die gedraaid wordt. Daarnaast, en dat vind ik wel een groot gemis op de NP1100, zie je duidelijker wie de artiest is en van welke CD het nummer afkomstig is. Het totaalbeeld is dus beter.

Streamium NP1100 Streamium NP2500

Voor het simpele gebruik, en daar wil ik op dit moment vooral de nadruk op leggen, zijn dit wel de grootste verschillen. Zowel de NP1100 als de NP2500 zijn simpel in de bediening. Er staat duidelijk aangegeven hoe en waar je heen wilt, daar is geen twijfel over mogelijk. Ook qua geluidsverschil merk je eigenlijk weinig verschil.

Nadelen? Ja, één hele grote. Hij verbindt niet met iTunes. Het muziekprogramma voor bijna iedereen. Want wie heeft er nou niet een iPod. Ik heb me moeten verdiepen in Windows Media Player. Philips levert ook een eigen muziekprogramma erbij. Maar nog een muziekprogramma is mij eigenlijk één teveel.

Als laatste is er nog een lezersvraag binnengekomen die ook nog even behandeld worden. Speciaal voor Machiel:

Zit er ook een USB aansluiting op? Voor als je mp3’s op een externe harde schijf hebt opgeslagen?

Nee, helaas is dat niet het geval. Je moet te allen tijde communiceren via je computer. Deze MOET dus aanstaan tijdens het draaien van de muziek.

Kijk in de Gallery voor meer Streamium foto’s.

Buzzen: De Philips Streamium

Buzzer Ik schreef al eerder dat ik Buzz, oftewel: nieuwe producten uitprobeer en hier rapporten over schrijf naar buzzer.nl met als doel bij mensen te peilen wat een mening is over een bepaald product. In de afgelopen periode heb ik verschillende buzzen gehad, zoals Rosébier, Weizenbier, Jillz en een cd van Feist en haalde daar zelfs de krant mee.

Gisteren heb ik mijn nieuwste Buzz-pakket gekregen. De Philips Streamium, een heuse gadget die precies in mijn straatje past, maar waar ik ook het geloof van heb dat het een apparaatje voor de toekomst is.

Buzzen02

Het idee is simpel, je hebt een klein kastje dat je aansluit op je versterker in de woonkamer. Deze maakt (draadloos) contact met je computer zodat je eindelijk al die honderden mp3tjes niet alleen in de computerkamer hoeft te beluisteren, maar gewoon in de woonkamer afspeelt. Daarnaast kun je ook alle streams ontvangen van de radiozenders die via internet uitzenden. Daarmee heb je wereldwijd een heleboel radiozenders te ontvangen.

Nou heb ik op zich deze mogelijkheden ook via mijn Xbox, maar ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben over deze ‘gadget’. Ik ga hem de aankomende periode goed uitproberen en andere mensen er kennis mee laten maken. Kijken wat de reacties zijn.

Buzzen01

De installatie verliep goed. Ondanks het feit dat zowel mijn draadloze netwerk als mijn computer nogal beschermd zijn, kwam ik uiteindelijk wel door alle firewalls en wachtwoorden heen. Het koste mij weliswaar een uur of 2 voor ik uiteindelijk ook contact had met mijn computer, maar dan heb je ook wat. Ik denk gelijk wel dat je dat wel als bezwaartje kunt zien. Je moet wel echt even iemand in de buurt hebben die ook het contact met je computer kan bewerkstelligen wanneer je niet echt verstand van computers/ firewalls hebt. Daarna is hij zeer gebruiksvriendelijk. Binnenkort meer!

Website avatar update enzo

Zo, vandaag een dagje rustig aan en dus eens kijken hoe de website erbij staat. Omdat je met een website altijd dingen te wensen over houdt, ben ik vandaag weer eens een beetje gaan prutsen. Ik moet heel eerlijk zijn, lang niet alles wat ik graag voor elkaar wou krijgen is ook gelukt, maar toch wel iets.

Het belangrijkste verschil zit hem in de reacties. Hier komt binnenkort nog een drastische update voor, maar voor vandaag is er een avatar bij geplaatst. Het is mij opgevallen hoe weinig mensen reageren via mijn weblog wanneer ze ingelogd zijn. Eigenlijk best vreemd, want wanneer je je inlogt, blijf je ingelogd en hoef je nooit meer je gegevens opnieuw in te vullen EN niet steeds zo’n irritant beveiligingswoord in te toetsen.

Maar om het inloggen verder te promoten heb ik besloten er dus een avatar bij toe te voegen. Log je dus nu in of meld je aan, upload een avatar (60x60) en dolle pret. smile

Nintendo en Nike, mijn combinatie

Ik ben niet een echte gamer. Mij zie je niet in de rij voor het nieuwe World of Warcraft, zoals vele duizenden Nederlanders. Uitzondering in gamersland is Nintendo. De Wii en de DS, beide in mijn bezit. Maar eigenlijk zijn de enige spellen die ik daar op speel toch vooral de eigen Nintendo-titels. Zelda en Mario. Geweldig! De feelgood ervan staat mij wel aan. Mooie vrolijke kleuren en mensen afschieten met paddenstoelen in plaats van met grote kannonnen en veel bloed.

Daarnaast ben ik nogal Nike-georiënteerd. Veel van mijn kleding, schoenen en gadget zijn van de hand van Nike. Niet alleen omdat ik het mooi vind, maar de schoenen vind ik ook gewoon lekker lopen. Maar, zo borrelt de vraag nu naar boven, wat hebben deze twee met elkaar te maken? Dat zal ik vertellen.

NikeNES01

Nike heeft een nieuwe Air Max uitgegeven speciaal voor Nintendo. En dan wel de eerste Nintendo om precies te zijn. De console met de naam Nintendo Entertainment System (NES) was eind jaren 80 en begin jaren 90 de meest verkochte spelcomputer, met bekende games als Mario Bros, Zelda en Donkey Kong.

NikeNES02

De nieuwe schoen heeft de kleuren van de NES, heeft op de zijkant het patroon van de vierpuntstoets van de controller en onder de veters Select en Start. Helaas is nog niet bekend of hij ook in Nederland uitkomt, maar anders moet ik ze maar uit Amerika laten komen. Ik vind hem hilarisch!

NikeNES03

XBMC Beta 2 voor de xbox!

Ik waarschuw alvast. Voor iedereen die niet echt van de gadgets is, morgen komt een stuk over New York Marathon! Tot morgen dan!

Ik ben al een jaar of wat in het bezit van een xbox. Dus niet de de 360, maar de eerste xbox. Ik denk dat ik in al die jaren hooguit 10 uur er ook daadwerkelijk spelletjes mee heb gespeeld. Nee, de xbox staat er maar voor één ding: MediaCenter! Beter bekend onder XBMC. XBMC wordt op de mediabox gezet nadat je er een chip in geplaatst heb. Zo kon je dan alle spelletjes downloaden en spelen (stt, da’s illegaal), maar ook films, series en muziek afspelen. En juist daarvoor heb ik hem.

Al jaren is het eigenlijk ongeveer dezelfde software die daar voor gebruikt wordt. Maar nu heeft XBMC een compleet nieuwe release, de Beta 2, bekend als ‘Atlantis’. Gister even een halve dag wezen stoeien hiermee en ik moet zeggen, de nieuwe functionaliteiten zijn erg mooi. Met de skin van MediaStream erbij (het uiterlijk dus) is het helemaal een plaatje geworden. Zie de verschillen! (rechts de oude, links de nieuwe dus. wink )

imageimage

Erg mooi is dat de series nu chronologisch geplaatst kunnen worden. Zoals je ziet op de tweede plaatjes. In de vroegere situatie werd het vaak onoverzichtelijk, nu geeft hij exact aan hoeveel afleveringen je van een bepaalde serie hebt. Ook haalt hij de beschrijving van de serie van het internet en download hij er een paar plaatjes bij voor de achtergrond. Ziet er allemaal erg gelikt uit.

imageimage

Hoewel ik nog niet alles heb uitgevogeld, weet ik wel dat dit een blijvertje is en xbox weer even een volgende leven inblaast.

XBMC is overigens nu ook voor het eerst gemaakt als mediacenter voor op de pc. Zeer zeker een vervanger voor MediaCenter van Microsoft!

Herinnert u zich deze nog?

Willem gaf aan wat oude spelletjes terug gevonden te hebben op internet. Oude spelletjes, dan heb je het ook over echte oude spelletjes….

Ik noem Felix en Cat, wie kent ze nog. Het duurde even voor ik door had hoe ik het moest spelen. Via DOSbox is het echter prima te doen. Leuke spelletjes, uit de tijd dat wij nog een Tulip computer ZONDER!! hardeschijf hadden. Gewoon opstarten met een opstartfloppy van de grootte slagschip. Those were the days smile

Cat

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site