BH-loze dag, hoor je mij klagen?

Vandaag op NU.nl:

bh-loze dagBRUSSEL - Vrijdag moet in België een bh-loze dag worden. Een anonieme Vlaamse vrouwenbeweging doet via de sociale netwerksite Facebook een oproep aan alle Vlaamse vrouwen om ‘‘hun boezem niet langer te martelen en hem voor een dag ademruimte te gunnen’‘.
Dit meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws donderdag.

De reden voor de bh-boycot is dat het volgens de initiatiefnemers een seksobject is dat door de mode-industrie is opgedrongen en totaal overbodig is. ‘‘Ook zonder bh gaan onze borsten niet hangen’‘, vinden de vrouwen. (..)

Ik kan me niet voorstellen dat er één man is die je daar over hoort klagen. Soms wil ik ook Belg zijn als het mooi weer is en vrouwen morgen massaal zonder BH gaan lopen.. wink

Ochtend daten

Leeuwarden - Vanochtend was het weer zover. Ik wist dat ze er zou zijn en daarom ben ik super vroeg mijn bed uitgestapt. Ik moest om acht uur werken, en ik wou haar voor die tijd zien! We hadden de vervolgdate al gepland. En dus stond mijn wekker om kwart voor zes. Snel aankleden, hardloopschoenen aan en gaan!

Ja, mijn date was tijdens het hardlopen! Ik was eerder deze week ook daar haar vergezeld in de vroege uren. En ik was helemaal overdonderd door haar warmte. Ik kreeg dat de rest van de week niet uit mijn hoofd en toen ik zeker wist dat ze vanochtend weer zou zijn moest ik haar zien.

De route was hetzelfde. Direct Leeuwarden uit en de weilanden in, zodat ik zo ver mogelijk vooruit kon kijken. En ja hoor, ik was weer schitterend op tijd. Ze kwam weer net op mijn route. Langzamerhand wordt ze groter en groter. Ik voel mij helemaal warm worden. De horizon wordt een schitterende rode waas voor mij. Ik kijk, ik geniet. En ineens komt dat liedje van SKIK bij mij boven.

Maar zo snel als ze kwam, zo snel was ze ineens ook even weg. Ik heb niet opgelet en er drijft zich iets tussen haar en mij. Het wordt op slag even een stuk koeler. Maar haar warmte maakt korte metten met deze indringer en nog geen vijf minuten later zie ik haar weer in volle gloren. Wat is er mooier dan een opkomende zon? Helaas kon ik niet de hele dag van haar genieten, maar toen ik om half vier klaar was met werken ging de korte broek aan en nu zit ik heerlijk in haar warmte op het balkon. En reken maar dat ik haar ga missen als ze me om 22.00 uur vanavond weer verlaat.

 

Mini belazerd de boel!

Mini

Vonnis? Schuldig!

Utrecht - Ik beken schuld. Het is onverantwoord. Ik ben een echte wegmisbruiker. Ik heb mijn medeweggebruikers onnodig in gevaar gebracht. En dus is het volledig terecht dat ik daar een boete voor krijg. Sterker nog, ik denk dat ik de verantwoordelijke Officier van Justitie maar moet bellen en vragen of hij niet hoger kan worden, die boete. Ik heb echt spijt. Ik zal het nooit meer doen.

Wat is er gebeurd? Maandag 13 april reed deze wegmisbruiker naar Utrecht. Hij had bedacht dat het leuk is om daar een paar kilometer hard te lopen. Sja, het was natuurlijk een doordeweekse dag. Veel verkeer zo rond 7.52 uur, het moment van mijn misdragingen. De wegen rond Utrecht slippen vol. Iedereen is op weg naar zijn werk, zo op 2e paasdag. En daar zit een jongen in een Ford Ka (ik wist niet eens dat die te snel konden!) die verschrikkelijk zin heeft in koffie. Op het hele traject van Leeuwarden naar Utrecht was er namelijk niet één station open. Toch raar, zo op een doordeweekse maandag tijdens de ‘spits’.

En toen ging het fout. Op een stuk weg dat bedoeld was om 80 te rijden ging ik de fout in. Ik kon het gewoon niet laten. Dat gaspedaal moest tot de grond! Ik was bijna bij mijn eindbestemming. Ik kon de koffie gewoon al ruiken in de jaarbeurshallen! En daar werd doormiddel van een trajectcontrole gemeten dat ik gemiddeld 92 reed! Foei! Hoe durf ik!

CJIB Boete

Toch is het zonder gekheid ook een belachelijke regeling. Je rijdt op een lege snelweg, vierbaans. Ik moet heel eerlijk zeggen, ik wist dus niet dat daar ook een stuk 80 was. Het laat zien dat ik compleet geen haast had, want ik reed zelfs nog dik onder de door mij gedachte 100 km p/u. En alle argumenten die gebruikt worden voor een stuk 80 km p/u zijn al lang naar het rijk der fabelen verwezen.

Zo zou het de doorstroom bevorderen. Klinkklare onzin. Als wij 80 gaan rijden, rijden we in werkelijkheid zo’n 75 km p/u. Dat terwijl vrachtwagens 80 echte kilometers per uur rijden. Het is niet voor niets dat de maximale snelheid voor caravans dit jaar opgeschroefd wordt van 80 naar 90. Dit omdat het bewezen ONVEILIG is om langzamer te rijden dan vrachtwagens. Het tweede argument is dat het beter voor het mileu zou zijn en verminderd geluidsoverlast zou veroorzaken. Beide argumenten zijn wetenschappelijk al onderuit gehaald. Net als het gebruikte systeem voor trajectcontrole dat nog altijd niet onomstreden is.

Nou ja, deze crimineel schaamt zich diep. Maar dan vooral om het belachelijke systeem dat wij hanteren in Nederland. Van schrik ga ik een weekje op vakantie. Tot over ruim een week!

Marathon Enquete?

Hmm. Wel vaker na een wedstrijd krijg ik een enquête toegestuurd, maar nog nooit was hij zo fout. Ik kan mij niet voorstellen dan een organisatie blij is wanneer je na de marathon van Utrecht de vragen krijgt hoe de marathon van Rotterdam verlopen is? En voor het feit dat zulke enquêtebureaus alles behalve gratis zijn, zouden ze zich helemaal de ogen uit het hoofd moeten schamen. Daarnaast kwam deze mail met een zeer vreemde e-mail adres aan (AYu.hJCzsrh@....) dat hij bij mij al in de spambox verdween. Beetje slordig.

Enquete

The Phone USA

USA - Ik kijk bijna nooit spelletjes op tv. Een uitzondering daarop is Wie is de Mol en Expeditie Robinson. Die twee vind ik leuk om te zien en vooral het psychologische effect dat zulke spellen hebben op de deelnemers intrigeren mij. The Phone had dat naar mijn idee in de basis ook, maar het bleek niet zo te zijn. Het Nederlandse concept is van alles het ‘net niet’ en na een aflevering of 5 ben ik afgehaakt. Hoe het wel had moeten worden? Misschien wat meer van dit. Zie te trailer van de Amerikaanse serie. Het concept van Beau van Erven Dorens is perfect uitgevoerd.

Jeugdjournaal speelt met banaan

Tamara Seur

Hilversum - Nadat eerst al er een ware rel was rondom de ‘knoopjes los’ van Eva Jinek van het NOS-journaal, volgt daar nu een volgende episode voor de kijkertjes onder de 18 jaar. De NOS schijnt het niet echt te leren en opnieuw zijn er nu beelden vrij gekomen van de momenten voor een opname. Dit keer betreft het presentatrice Tamara Seur die uitgebreid met een banaan speelt ter voorbereiding op een item over muziek maken op voedsel.

De volledige beelden zijn terug te zien op Dumpert en zeer vermakelijk.

Vermaak om een kokosnoot

De 100.000 Euro vraag van vandaag: Hoe open je een Kokosnoot? Gisteren hebben we het uitgevonden. Tijden een (overigens weer heerlijk) diner bij mijn ouders moest de saus voorzien worden van kokosmelk. Deze is in twee varianten verkrijgbaar, in pak, of in een mooie harde bal, ook wel een kokosnoot genoemd. Het eerste is gemakkelijk, de tweede optie leuk. Dus wat kies je? Juist, de moeilijke weg.

Kokos 01

Hoe open je een kokosnoot? Sja, dat was daarna wel een probleem. Je wilt dat ding niet vermorzelen, want dan is het doel verdwenen, namelijk die melk. Dus googlen. De reacties zijn vermakelijk. Zegt de één dat je hem moet open boren, de andere komt met een wat makkelijkere oplossing. In een kokosnoot zitten drie ‘ogen’. Donkeren plekken die zacht zijn. Sla in twee met een spijker een gaatje en laat de melk eruit lopen.

Kokos 02

Daarna moet die kokosnoot ook nog open natuurlijk. Dus, zo leerde google ons, moet je de spijker (of Spyker als je veel geld hebt) op het harde gedeelte naast die 3 ogen er opnieuw (hard!!) inslaan tot hij barst. Sla steeds verder op de barst totdat je hem uiteindelijk helemaal open hebt. Daarna kun je betrekkelijk makkelijk de kokos van de schil loshalen. Het levert leuke en mooie plaatjes op, zo’n ‘operation cocos’.

Kokos 03

Gelukkig liep het niet zo af:

De kokosnoot stuk geslagen met een hamer.

Nadeel van deze methode is dat je veel rotzooi krijgt, ik heb uit de hele keuken stukken kokosnoot bijelkaar moeten opruimen.

De Stig ontmaskerd/ onthelmd

The Stig(s)Sommige dingen horen geheim te blijven. Als kind vond ik het verschrikkelijk te ontdekken dat Sinterklaas eigenlijk maar een acteur was die één maand per jaar een boel geld verdiende, in plaats van cadeaus gaf.

Met veel plezier heb ik de zoektocht van Ruud de Wild ooit gevolgd om uit te v inden wie in het pak van Pino (Sesamstraat) zit. Gelukkig was dat niet uit te vinden of wou de ware vogel niet uit de kast komen. En ook de ware identiteit van Bulletje (mini playbackshow) is een groot mysterie. Maar misschien wel het grootste raadsel is helaas nu wel ontmaskerd.. oké, op de vraag na dan wie er onder die zwarte schmink van Barack Obama schuil gaat.

Maar waar dit om gaat is dat de Stig ontmaskerd is. Top Gear’s grote geheim is ontrafeld. Je kunt de keuze maken tussen het willen weten of niet. Ik ga het niet letterlijk op mijn blog zetten, maar ik geef je wel de link. De keuze is aan jou. Kun je de verleiding weerstaan? Ik kon het niet. Ik wou het niet. Ik moest niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier keer lezen….

Klik hier als je het wilt weten.

Dom Blondje

Leeuwarden - Sorry, het is echt even heel druk, dus weinig zinnige bijdrage.. Vandaag wel even een leuk grapje die ik in mijn mailbox vond. Mijn vrienden de Belgen, het is echt niet iets tegen Belgen, diep respect voor jullie. Maar als Nederlander moet ik het toch zeggen, de combinatie Belg én dom blondje is echt legendarisch.

Nieuwe Berichten   Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site