Slachtemarathon 2012!

Slachtemarathon
Leeuwarden - Hij staat als sinds 2008 in mijn agenda en vorig jaar schreef ik er al een stukje over. De Slachtemarathon! Het vierjaarlijkse evenement. Vandaag maakt de organisatie bekend dat de vierde editie plaats zal vinden op 16 juni. De route loopt opnieuw van Raerd naar Oosterbierum.

Dat dit laatste weer gebeurd is opvallend. In 2004 was de finish ook in Oosterbierum en dat leverde voor de wandelaars nogal wat chaos op omdat deze niet meer het dorp uit konden komen met de bussen. De Slachtemarathon is namelijk vooral een wandelevenement, maar er is ook een echte marathon aan verbonden. Hier is de deelname echter niet super groot van, dus of er nou weer chaos komt of niet, de marathonlopers zijn tegen die tijd al lang weer vertrokken!

Ik heb er zin in, ik ga hier mijn uiterste best voor doen om topfit aan de start te staan. Wie weet wat er dan kan gebeuren! We moeten toch maar eens nadenken over een leuke bloggers partytent met een groot bloggers deelnemersveld voor dit unieke evenement.

Zuiderzee Marathon 2010: Podiumplaats, nieuw PR en revanche!

Zuiderzee Marathon 2010

Urk/Zwolle - In twee maanden en één dag drie marathons lopen is best veel. Drie keer een nieuwe PR lopen is eigenlijk best bijzonder. En dat ik nog even revanche haal op mijn uitvalbeurt vorig jaar tijdens de Zuiderzee Marathon dat voelt best goed!

Berenloop Terschelling in beeld [MOVIE]

Leeuwarden - Popcorn bij de hand? Achterover hangend in een luie stoel? Bokbiertje? Ik zou het doen, want hier zijn een paar prachtige filmpjes van de Berenloop 2010. Nog één keer dat prachtige evenement herbeleven. De eerste is gemaakt door RunningCenter Leeuwarden medewerkster Gerjanna en gemonteerd door haar collega Hero. 30 minuten puur genieten, oh ja en rond 22 minuten kom ik ineens ook nog even langs. 


Het tweede filmpje is gemaakt door SV Friesland.

Later vandaag volgen ook alle door mij verzamelde foto’s in de Gallery

Berenloop Terschelling 2010: 2 PR’s en een negatieve split

Berenloop 2010

Terschelling - Het zou een berentocht moeten worden. Kilometers bikkelen over mul strand, misschien wel door potdichte mist niets zien van Terschelling en met een beetje pech heb je de helft van het parcours de wind vol in je gezicht. Strijd der elementen tijdens de Berentocht, het wordt je haast beloofd. In plaats daarvan werd het echter een strijd voor twee onverwachte PR’s.

The biggest, the fastest and now the oldest!

Enschede Marathon 01

Enschede - Vier november 2007 liep ik mijn eerste volledige marathon, de New York marathon. De grootste/ bekendste marathon ter wereld. 20 september 2009 finishte ik mijn tweede marathon in Berlijn, op het snelste parcours ter wereld. En vandaag? Vandaag finishte ik EINDELIJK mijn eerste Nederlandse marathon en dat tijdens de oudste Marathon van Nederland. De Enschede Marathon!

Zuiderzeemarathon 2009

Urk/Zwolle - Hoewel ze zeggen dat verstand met de jaren komt, vergeten de ‘wijzen van dit land’ erbij te vermelden dat koppigheid net zo hard meegroeit. En dus stond ik na anderhalve week ziekte (sinds vorige week woensdag) vandaag aan de start van de Zuiderzeemarathon van Urk naar Zwolle.

In de afgelopen dagen heb ik, eerlijk waar, vanuit minimaal vijf verschillende kanten te horen gekregen dat ik het beter niet kan doen. Waarom niet eerst 100% herstellen van de griep voor je de marathon gaat lopen. Ik had per slot van rekening sinds vorige week dinsdag ook niet meer gelopen. Euhm ja. Daar kwam dus die koppigheid om de hoek zeilen.

In de achtervolging

De start ging perfect. Gelukkig werd het tegen alle verwachtingen in droog vandaag. Voor vertrek van de bussen vanaf de atletiekbaan in Zwolle gingen alle regenregisters even vol open, maar voor de start in Urk was het droog. Op een paar kleine drupjes na is het ook de volledige route droog gebleven.

Ik liep de eerste kilometers met Kees de Loper mee. In de verte zagen we Rik al hard weglopen en ook Claudia was niet bij te benen. We liepen samen en al snel vormde zich een groepje om ons heen. Maar mijn doel was vandaag niet alles uit de kast te halen, maar rustig uit te lopen. Ons tempo ging te snel en ik laat het Kees weten. Hij gaat alleen verder en ik laat me afzakken.

Close Shot

Ik vind daarna wel een leuk ander groepje met onder andere Mo, maar ook die trekken langzaam het tempo iets aan en vlak voor Schokland moet ik hen ook laten gaan. Dat komt me even duur te staan, omdat Schokland volledig vol tegen de wind in is. Er staat een stevige wind en ik moet vanaf kilometer 11 tot 14 er alleen tegen vechten.

Na 21 kilometer passeer ik het halve marathonpunt in 1:43. Daar zie ik Raymond Sneekes ook Foto’s maken.  Ik voel me op dat moment nog prima en kan het tempo nog goed vasthouden. Dat is een paar kilometer later wel anders. Ineens merk ik waarom iedereen mij gewaarschuwd heeft. Het tempo valt terug van 5:15 min. p/km naar 6 min. p/km en wordt uiteindelijk zelfs 7 minuut per kilometer! Ik probeer nog even om te kijken of ik er nog wat aan kan doen, maar het zit er niet in. Ik passeer het 32 kilometerpunt en weet dat dit op deze wijze tien slopende kilometers gaan worden. Met het risico dat ik ook nog eens boven de vier uur ga lopen en daar pas ik voor. Ik zie een jongen foto’s nemen en in zijn auto stappen. Ik vraag hem vriendelijk of hij mij even naar de finish wil brengen en zo vriendelijk is hij. Dankbaar stap ik dus in en na 3:20 uur sta ik weer op de atletiekbaan waar ik Claudia als eerste vrouw zie binnen komen! Ook Rik blijkt gewonnen te hebben! Zijn eerste marathonoverwinning! Geweldig!

Pieter en Claudia
Op de foto met een echte kampioene! Claudia!!

Na gedoucht te hebben en de prijsuitreiking te hebben meegemaakt wachten we nog even tot Rinus zijn massage heeft gehad en gaan we met alle aanwezige bloggers op visite bij Kees! Die had zijn huis wijd open gezet. We werden door zijn vrouw en kinderen hartelijk ontvangen met broodjes en heerlijk soep! Tijdens de gesprekken werd er nog even duidelijk ingepeperd dat ik niet gefinisht was, het mocht duidelijk zijn! Jullie hebben allemaal gelijk.

bloggersmeeting
v.l.n.r. Mo, Claudia, Rik, Kees, TheRunningman, Raymond en Rinus

Al met al een zeer geslaagde dag met helaas weer een DNF op een marathon. Het begint helaas een gewoonte te worden. Ik start vanaf nu alleen nog maar als ik ook echt topfit ben. Nog steeds geen finish op een Nederlandse Marathon.

Marathon van Utrecht: Het verslag

Utrecht - Maandagochtend 6 uur gaat mijn wekker. Marathonday! Mijn eerste nationale marathon staat op het punt van beginnen. Snel in de kleren en dan naar Utrecht. Al onderweg heb ik heel veel zin in koffie, maar op deze tweede paasdag blijken alle tankstations nog gesloten. En dat terwijl ik in tegenovergestelde richting er wel drie heb gezien die wel de luiken geopend hadden.

Net na acht uur parkeer ik mijn geleende bolide op P3 van de Jaarbeurs. Even snel start en finish bekijken en toen naar binnen om het startnummer te bemachtigen. Omdat ik zo vroeg was, was er geen rij te bekennen en binnen 2 minuten ben ik voorzien van startnummer 457. Voor het eerst voel ik de spanning en weet ik dat het gaat beginnen.

Marathon Utrecht 01Als ik dan ook eindelijk mijn koffie bemachtigd heb geniet ik even van het moment en loop daarna de expo over om te zoeken naar het weblogpunt. Onderweg wordt ik aangesproken door Tiny, die als supporter aanwezig is in Utrecht na zijn respectvolle marathon van vorige week. Met hem loop ik naar het webloggerspunt en begroet daar alle andere supporters en deelnemers. Om half 10 arriveren mijn steuntroepen voor vandaag. Broer Willem en zijn vrouw Olga zullen op de fiets zo veel mogelijk locaties bezoeken terwijl mijn zusje Rianne en haar vriend Jordi vooral het start/finish gedeelte ‘beschermen’. Genoeg steun dus! We lopen terug naar de Expo waar nog net het fotomoment van de webloggers meegepakt wordt. Wie heeft de foto waar ik ook op sta?! Ik wil hem graag!!

Ik loop naar de start waar ik de ballonnen voor 3.30 peaceteam opgesteld zie staan. Ik wil bij aansluiten, omdat dat mijn doel is voor vandaag. Na een rustige start, wat een verschil met deelnemersgroepen in New York en Berlijn waar je 40.000 en 20.000 deelnemers hebt, loop ik de eerste 12 kilometer goed mee. Opvallend vind ik dat het peaceteam niet een strak tempo aanhoud, iets dat ik later ook hoor van Koen. Het tempo wisselt heel erg per kilometer.

Marathon 

Na een kilometer of 14 krijg ik veel last van de warmte met het huidige tempo. Mijn hartslag gaat verontrustend omhoog en ik laat het peaceteam lopen. Kapot lopen heeft geen zin. Rond kilometer 18 merk ik ook dat ik te weinig gedronken heb, maar gelukkig is daar mijn reddingsploeg! Willem en Olga staan op 21 kilometer en ik stop even om wat te drinken. Het doet me goed en met een goed gevoel hervat ik de loop.

Het publiek onderweg is geweldig. Overal waar mensen staan wordt ik aangemoedigd en mijn naam op de borst blijft een geweldige motivator voor het publiek. Vooral wanneer ze in groepjes staan is het iedere keer raak. Dan hitst de één de ander op en wordt mijn naam veelvuldig geschreeuwd. Ik zeg dankbaar dankjewel terug.

Marathon Utrecht 04Op kilometer 26 in een stuk niemandsland, gaat het helaas fout. Mijn linker knie begint eerst te irriteren en daarna echt pijn te doen. Ik stop, rek en strek, masseer en baal, maar niets helpt. Een stukje hardlopen wil wel weer, maar uiteindelijk is het niet voldoende. Twee kilometer later besef ik dat het een lijdensweg wordt. Het is dezelfde pijn die ik na afloop van New York had en die mij maanden kostte om te herstellen. Ik wil dat nu niet. Nog even zwaai ik bij het weblogsteunpunt, maar een kilometer later bij Willem en Olga stap ik definitief af. 31 kilometer, het worden er niet meer.

Vlak voor het punt waar ik afstap loop ik Koen tegen het lijf. Zijn bovenbenen zijn geblokkeerd en ook hij loopt niet door. We besluiten gezamenlijk terug te lopen naar Utrecht, maar door mij onbekende redenen raken we elkaar ook weer kwijt. Terug in Utrecht herenigt de familie zich en kan ik nog even douchen bij de ouders van Olga, wanneer we met z’n vijven nog wat drinken op het terras in de stad.

Ondanks dat ik hem (weer) niet uitgelopen heb, moet ik zeggen dat ik geen slecht gevoel heb overgehouden aan Utrecht. Het was warm, maar het parcours wat mooi en het publiek geweldig. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij voor revanche. En wanneer er dan weer een weblogkampioenschap is, dan ga ik zeker voor dat podium! 

Jordi heeft de dag nog even op film vastgelegd. Is een mooie compilatie geworden! Kijk op youtube zelf voor de HD-variant!

Marathon van Utrecht, geweldig! Maar geen finish

Marathon Utrecht

Utrecht - Drie marathons, slechts één finish. De simpele cijfers spreken voor zich en zijn hard om mee geconfronteerd te worden. Het zat er vandaag niet in. Tot 15 kilometer ging ik vol voor de 3.30. Maar omdat het toch te warm werd liet ik mij daar iets van terug zakken en wou gewoon finishen. Dat ging prima, tot bij kilometer 26 mijn knie weer pijn ging doen. Dezelfde knie als in New York, waardoor ik maanden eruit lag. Ik wou dat risico niet nemen en heb na rekken, strekken, masseren en voorzichtig dribbelen bij kilometer 31 de handdoek in de ring gegooid.

Iedereen trouwens super bedankt voor de vele support. Het webloggers steunpunt is echt super geweldig! De volgende wedstrijd die ik niet loop, maar waar het steunpunt aanwezig is zal ik daar zeker staan. WOW!

Ook mijn lieve broertje, zusje, schoonzusje en (toekomstige?? *hint hint*) schoonbroer! Super bedankt voor jullie support en het feit dat jullie erbij waren.

Morgen het hele verhaal en foto’s. Nu snel mijn bed opzoeken, ik ben kapot.

Oh ja, en super mooi alle tijden die gelopen zijn door alle webloggers! Ondanks die temperatuur en alle kleine en grootte pijntjes! Onvergetelijke dag! 

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site