Laten we van een kangoeroe geen olifant maken…..

Drachten - Sja, dan sta je in 2 dagen tijd twee keer raar te kijken. Ik liep afgelopen dinsdag even een kort rondje waarbij ik een nieuw stukje weg pakte waar ik nog nooit geweest was in Drachten. Voordeel als je gaat verhuizen is dat je na een jaar nog steeds niet alle in’s en outs kent van je eigen woonplaats. Anyway, al lopend zie ik ineens een veldje met hertjes, pauwen en, jawel, een heuse kangoeroe. Het gebeurt in Drachten……

En de dag erop wandel ik tijdens mijn lunch even door Leeuwarden samen met een collega. Horen we ineens het geluid van een Olifant! Hoe gek kan het lopen. Van een kangoeroe tot een olifant, alles loopt schijnbaar in Friesland! Hoewel in dit geval het ging om Circus Rens die de Olifanten gebracht hadden.

image

Ok, waar gaat dit verhaal heen? Ik kreeg in het afgelopen jaar van ‘stilte’ vaak de vraag of ik nog liep, waar ik was en wat ik deed. Terecht, na zo lang deelname aan de ‘community’ van hardloper. Het blogger, twitteren, facebooken, het werd allemaal een beetje teveel. Mijn doel van de blog was een leuk inzicht in mijn hardloopverhalen voor familie en vrienden en voor iedereen verder die daar in geïnteresseerd was. Het werd echter een soort ‘way of life’ en dat voelde niet goed. Daar komt bij dat ik niet het voor mijzelf gestelde doel Spartathlon hard kon maken. Daar heb ik anderen van de ‘fantastic five/four/three/… two?’ best tekort in gedaan. En dus was daar het schulpje waar je zo makkelijk in terug kruipt.

Wat is er veranderd? Niet zo heel veel. Ik loop nog steeds. Ben een stuk minder fit dan in 2010 maar kom er wel weer. En ik weet weer welke kant ik op wil. Ik weet dat ik lopen leuk vind, ik weet dat ik schrijven over dat lopen leuk vind voor dezelfde doelgroep waar het ooit in 2007 mee begon. En ik weet waar de valkuilen liggen. Dus een soort van ‘iets wijzer’ geworden. Oh ja, en wat ik zeker weet is dat we van deze mug, of kangoeroe verder geen olifant moeten maken! Het is gewoon een hobby.

Road to Berlin starts @ hardloop4daagse

Apeldoorn/Drachten - Focus verleggen en daarna met twee voeten op de aarde gezet worden. Weinig wedstrijden lopen betekent ook een ritme verliezen. Wedstrijdritme welteverstaan. En gisteren werd me twee dingen duidelijk. Hardlopen is nog steeds leuk, en ik ben best veel snelheid kwijt…

hardloop4daagse01

Sinds september (damloop) geen wedstrijd meer gelopen en in alle eerlijkheid sinds januari 2011 niet meer echt hard gelopen. En zelfs toen (een PR op de halve van Egmond) liep ik met een blessure, dus was het al niet top. Wat kun je dan verwachten?

De hardloop4daagse is bij mij voor altijd in het hart gesloten. Wat mij betreft het mooiste hardloopevenement van Nederland. Vorig jaar was ik er helemaal niet, maar nu wou ik toch echt een etappe meepikken. Samen met Elroy en Daphne zijn we dan ook 2e pinksterdag afgereisd. Doel was 2 uur op de 20 km, of alles daaronder.

Het werd 1:47.44, dankzij een lieve dame die meeliep in de estafette. Zij heeft me de eerste 15 km er doorheen gesleurd. Dat weet ze zelf niet, maar dat is prima zo. De laatste kilometers moest ze afhaken en kwam de diesel weer op stoom. Het voelde niet lekker, maar die 20 kilometer kan ook op karakter.

hardloop4daagse02
Links de oud voorzitter van de hardloop4daagse, rechts mijn ‘redster’ van de eerste 15km

Waar sta ik nu dan? Dat is simpel te verklaren. Rinus rolde mij na een kilometer of 17 op, alsof het niets was. Nu heb ik Rinus heel hoog zitten. Loopt marathons alsof het 5km’s zijn, maar had al wel 5 etappes hardloop4daagse erop. Op het moment dat hij mij passeerde dus 97 km wedstrijdtempo! Dat zegt veel over de vorm van Rinus, maar net zoveel over waar ik sta.

Waar wil ik heen? Iedereen waarschuwt altijd dat je je doelen niet hardop moet uitspreken. Gelukkig luister ik slecht. En niet alle lopers geloven daarin, want Snelle Rijk (Rik) sprak na de finish ook rustig uit dat hij onder de 33 minuten wil lopen op de 10KM. Maar terug naar mij. Ik wil over ongeveer 130 dagen Berlijn marathon uitlopen………. onder de 3 uur.

image

Er mag voor gek verklaard worden, ik luister lekker toch niet. Ik ben weer gemotiveerd. Kwetsende vrouwen doen dat nou eenmaal met je. wink The Runnignman is back.

Kunstig, dat hardlopen

Drachten - Één idee, één goede fotografe en een ‘maakt niet uit hoe hij eruit ziet’ model waarvan je toch alleen maar een stukje been en zijn voeten (en dan vooral zijn Nikes) nodig hebt. Het waren de ingrediënten die tot een prachtig eindresultaat leidde!

Sinds ik verhuisd ben heb ik een kale muur. Of eigenlijk een paar kale muren, maar voor deze specifieke muur had ik een idee. Ik wou er een mooie hardloopfoto hebben hangen. Maar dan niet mijn eigen hoofd, daar wil je toch niet iedere dag tegenaan kijken, maar meer iets actie. En iets aparts!

Gelukkig kende ik dan weer een goede fotografe die wel ongeveer snapte welk idee ik had en daarnaast had zij dan ook nog een keer goed idee. Het resultaat is on-wijs vet. Vind ik tenminste. But you hate it or you love it.

Afdrukken en ophangen! Thank you Lindy!

Schoenen op canvas

Schoenen op canvas2
En deze komt straks op de studeerkamer. Als die ooit klaar is…........

I’m alive!

Ik leef nog
I’m alive!
And I’m seeing things mighty clear today, I’m alive
I’m alive!
And I’m sitting here yelling and doin my thing, I’m alive

Jubileumboek Hardloop4daagse

Hardloop4daagse

Apeldoorn - De hardloop4daagse is wat mij betreft één van de mooiste/ het mooiste meerdaagse hardloopevenement van Nederland. Wanneer er keuze is tussen de groepsloop van RoParun en deze individuele loop door de bossen bij Apeldoorn, dan zeg ik dat er geen keuze is. De Hardloop4daagse MOET je gewoon doen. Dit jaar wordt de 10e editie georganiseerd door AV Veluwe. En daar wordt een speciaal jubileumboek voor uigegeven. Vol met, natuurlijk, hardloopervaringen.

Veluwezoom Trail 2011

VeluwezoomTrail

Laag-Soeren - Vorig jaar maakte ik mijn Trail debuut tijdens de Veluwezoom Trail. Hoewel je de hardloop4daagse misschien ook wel in de categorie trail mag plaatsen, was de Veluwezoom mijn eerste officiële. Met op mijn Garmin afgelopen jaar maarliefst 1000 hoogtemeters (omhoog en naar beneden) gemeten, mag je ook zeggen dat het best pittig is!

Lees verder

Bye 2010! Hello 2011!!

Happy 2011

Leeuwarden - Net geen 3000 kilometer gelopen, zes nieuwe PR’s en mijn debuut op de Ultra en de Trail. De balans van 2010 slaat op loopgebied volledig door naar positief. 2011 moet echter misschien nog wel meer bijzonder zijn. Er staat een strakke planning, ik ga ze vandaag benoemen. Helloooooooooooo 2011!!

Alleen voor echte bikkels

Leeuwarden - Ik kreeg nog wel eens het verwijd een Sissy te zijn. Na de BMUT was het vooral met een knipoog. Maar leuk is het wel om de keep-on-running dagkalender van dit weekend even te lezen en te zien dat de door mij gelopen marathon alleen voor echte bikkels is….

Dagkalender ZZM

Veilig hardlopen in het donker: Zo moeilijk is dat niet

hardlopen in het donker

Leeuwarden - Sinds de wintertijd is ingegaan ontkomt bijna niemand er meer aan om te moeten trainen in het schemer of donker. Wat mij in zo’n geval ieder jaar weer opvalt is hoeveel lopers dat nog steeds doen zonder reflecterende kleding. En dat terwijl de oplossingen legio zijn. Je hebt het misschien niet nodig om de weg te zijn, maar het is wel fijn als weggebruikers JOU zien!

Mooie documentaire over Haile

Leeuwarden - Haile Gebrselassie en zijn voorbereiding op de New York marathon. Wat een bijzondere man is dat toch!

Deel 1:


Deel 2:

Oudere Berichten

Image Gallery

Marathon Countdown
(Berlijn)

2012-09-30 09:00:00 GMT+01:00

My Supplier

My Shoes

Log in

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Automatisch inloggen bij volgend bezoek?

 • Registreer je nu
 • Password vergeten?
 • Mijn PR's

  05,0KM 0:20:30 - 14-07-2010 10,0KM 0:41:55 - 09-05-2010 14,0KM 1:06.24 - 22-05-2009 16,1KM 1:09.26 - 30-06-2010 21,1KM 1:32.10 - 09-01-2011 42.2KM 3:11.11 - 28-11-2010

  Aankomende Evenementen

  Coole Websites

  Weblog Categorieën

  Mijn Profiel

  Zoeken op de site